VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SchoneNK
    CBC Senator XXL
    • 17.04.2006
    • 564
    • Beograd
    • Honda Accord CL7

Ej, javite negde ako naletite na ova VTS sedista sa deljivom zadnjom klupom. Meni u principu treba ovo zadnje deljivo, jer je kod mene fiksna klupa.

www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• GoranBG
      CBC Senator
      • 29.04.2007
      • 282
      • Beograd
      • TU5J4

Jel ima onaj plavi iz KG sa oglasa, sto se prodaje u delovima?

Evo jedna na brzinu od danas,Urosu menjali svecice,cistili usis i step motor

Comment

• SchoneNK
        CBC Senator XXL
        • 17.04.2006
        • 564
        • Beograd
        • Honda Accord CL7

Taj ima na prodaju neke kadice i mozda zadnje sediste, a i ne ide mi se do Kg da ne bih kupovao na slepo.

Cistili, pa jel uradiste sta, ima li razlike? Sta ste cistili sa kolom?
        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• Uroš Crni
          CBC Član
          • 15.11.2011
          • 67
          • Novi Beograd
          • Saxo VTS 1.6 16v

Malo je bolji odziv na gas i potpuno mirno radi u leru. Kad se sa 1.3, 1.4k obrtaja poklopi gas, odmah reaguje, ranije je povremeno umeo da proguta. U suštini sitnice, ali eto, pošto pojma nemam kad su menjane svećice na tom autu, a kod mene je nešto više od 15k kilometara, promenio sam. Inače, po Goranovoj preporuci, stavljene su NGK BKR6EZ sa jednom elektrodom, koštaju 450 din/kom u MASS-u. Alkoholom očistilil step motor i leptir.

Comment

• markosaxovts
            CBC Član
            • 19.06.2012
            • 86
            • Beograd
            • Saxo VTS 1.6 8v

Sad si spreman Urose da stanes na crtu samnom
            Salim se brzi si,brzi

Comment

• SchoneNK
              CBC Senator XXL
              • 17.04.2006
              • 564
              • Beograd
              • Honda Accord CL7

Danas primetih da pri ubacivanju u brzinu (bilo koju) blago skripi rucica menjaca. Kao kad sarke ostanu bez masti. Malo sam snjufao po netu i vidim da je resenje obicno u podmazivanju mada su uzroci razliciti. Ili stradaju neki plasticni granicnici pa dolazi do struganja metala o metal ili stradaju neke manzetne, pa dodje do prodora vlage i prljavstine. Nemam tacnu predstavu kako to izgleda, pa cu malo snjufnuti na saxperience, a javite ako ste vec imali slican problem. Nekog posebnog problema sa prebacivanjem nema, menjac dobro funkcionise za 180 hiljada i kusur km i nacin upotrebe.

Nasao sam ovo>

Grab some high temp grease and cover the linkages at the gearbox arms, the control arm and the lever arm.

The heat from the engine causes the grease to loss it's viscosity and then eventually dribbles away, the squeaking the metal rubbing on metal. Occasionally these joints need regreasing and should be checked as part of a servicing schedul

Sta mu dodju linkages ovde, sajle?
              Last edited by SchoneNK; 31.03.2013, 20:56.

Comment

• GoranBG
                CBC Senator
                • 29.04.2007
                • 282
                • Beograd
                • TU5J4

Ne to su ti polugice one dole, imas i onu dole veliku dugacku sa kuglom podmazi i tu kuglu tacno ispod auta na sredini, a mozda ti skripi u kabini ona bela kugla ona obicno naprsne,kad skines sa rucice menjaca onu navlaku videces je,meni je prsla malo pa skripuckala, malo wd i to je to

Comment

• SchoneNK
                  CBC Senator XXL
                  • 17.04.2006
                  • 564
                  • Beograd
                  • Honda Accord CL7

Cek, tebi je naprsla ta kugla, ali ti je nisi menjao, samo si naprskao wd?

Comment

• Uroš Crni
                    CBC Član
                    • 15.11.2011
                    • 67
                    • Novi Beograd
                    • Saxo VTS 1.6 16v

Tu kuglu ispod auta, direktno u nastavku ručice menjača sam ja podmazivao kad sam bio u Kuliću. Podmazivanje te kugle odozdo pospešuje hod same ručice menjača i tih polugica. Lakše ulazi u brzine. A taj problem, ShoneNK, sa škripuckanjem ručice imam i ja. I čuje se već mesecima, a uzrok je naprsla bela kugla do koje se dolazi kad se skine kožica sa menjača. Stavljao sam prvo WD, pa onda tovatnu mast i ništa. Škripi i dalje, pizdim, a naprslina se jedva vidi. Mislim da mora da se menja cela ručica menjača.

Comment

• SchoneNK
                      CBC Senator XXL
                      • 17.04.2006
                      • 564
                      • Beograd
                      • Honda Accord CL7

Super, bas si me obradovao, znaci nema pomoci, sem ako nisi talicni Goran Gorane, jesi li resio problem sa hladjenjem ili je i dalje misterija?

Kakva su vam iskustva sa narucivanjem delova preko Kulica, posto vidim da i Goran narucuje delove tamo? Ima tamo ljubazan jedan gospodin, cini mi se da mu je ime Zoran. Preko njega sam narucivao nosace motora febi-bilstein preko nekog treceg dobavljaca, ne citroena, nisam tada znao da i to rade. Tu je sve islo brzo, medjutim kada sam narucio cep ulja i kuciste sijalice kabine direkt od Citroena, iskustvo je gore nego u Vitru.

Vec je proslo mesec i kusur dana. Cep ce biti navodno ove nedelje, a kuciste sijalice ne znaju, videce sta se sa tom narudzbom desilo Razumem da ne narucuju cesto, ali bas mesec i po da se ceka je totalno neprofesionalno. Pogotovo ako se uzme u obzir da barataju ciframa od 15 dana kad narucujes.

Inace, sta preporucujete za preostali, desni nosac motora? Necu da kupujem bofl nosace, a febi je skuplji od Citroena. Vidim da je od zamenskih aktuelan i Hutchinson?

Comment

• SchoneNK
                        CBC Senator XXL
                        • 17.04.2006
                        • 564
                        • Beograd
                        • Honda Accord CL7

Evo ima swag nosac za dosta manju cifru, oko 4000 dinara. To bi trebao biti isti deo, firma u okviru Bilstein grupe. Verovatno cu to i da uzmem.

Comment

• GoranBG
                          CBC Senator
                          • 29.04.2007
                          • 282
                          • Beograd
                          • TU5J4

Nesto u zadnje vreme zabusavaju i u vitru i kulicu,mene zvali za onu diznu sto sam hteo za rezervu,kazu tek sad narucuju a proslo vec 10 dana kako su rekli da su narucili,kao docice za 2 nedelje, sva sreca pa mi nije hitna pojma nemam sta se desava tu.
                          A tu dole kuglu ispod kola sam podmazivao, a tu gore u kabini belu sam samo naprskao malo wd, al treba da se menja kad se stigne, samo mi je skripala malo kad se u 2 ubacuje i to svako 15-20 menjanje brzina nista ozbiljno,reko da probam prvo sa wd malo, i za sad ne cuje se nista.
                          Sto se tice nosaca ja sam uzeo u kulicu taj desni oko 6000 je bio u novembru 2010, jos drzi

Comment

• Uroš Crni
                            CBC Član
                            • 15.11.2011
                            • 67
                            • Novi Beograd
                            • Saxo VTS 1.6 16v

Ako neko nije gledao... http://www.imdb.com/title/tt1424432/
                            Last edited by Uroš Crni; 02.04.2013, 21:18.

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Narucivanje delova mora ici komplikovano,jer ovo je Srbija.Kod nas pola stvari ne mozes naci,osudjeni smo na to...

Comment

• SchoneNK
                                CBC Senator XXL
                                • 17.04.2006
                                • 564
                                • Beograd
                                • Honda Accord CL7

Evo juce sam preuzeo cep za ulje (a bolje da nisam), mesec i deset dana od narudzbe. Prekidac svetla kabine cu verovatno cekati jos mesec. Ako je suditi po cepu, bezite od citroenovih delova kao djavo od krsta, barem za ove penzionisane modele. Ja cu videti da zamenim onaj dihtung na originalnom kod nekoga, jer je ovo sramota sta prodaju. Em nema originalan izgled, em je plastika najjeftinija moguca, a dihtung vec izgleda kao da se peko na suncu godinu dana. Posto dihtung spada sam sa zlebova i leteo je po kesi vec kad sam vadio cep, pukao m je pri prvom zavrtanju cepa. Nemam nameru da se ponizavam i reklamiram ovo 'vance. Birajte krstene zamenske delove.

Uzeo sam Swag desni nosac motora kao sto sam i rekao, ali cu ga verovatno menjati u sklopu velikog servisa.

Proverio sam i kod mene stanje te plasticne kugle kod rucice menjaca i sva je u fronclama Videcu da malo podmazem, ali mrka kapa. Inace, jako tesko ide u drugu pri visokim obrtajima, tu gubim vec dve desetinke kod ubrzanja

Comment

Working...
                                X