VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VR6
    CBC Senator XXL
    • 31.10.2004
    • 512
    • Sarajevo

Re: VTS kutak

Evo da nesto napisem, ako se kome desi. Veceras se ja vozao po snijegu opet i krenem kuci nakon toga, na cestu, na vec nekih 70 km/h volan trese osjetno, kako raste brzina, to trese gotovo nepodnosljivo. Stanem na prosirenje, pogledam jesu li svi tockovi zavrnuti, vidim sve ok u auto i dalje vozi. Trese uzas, reko koji mu je sad klinac, opet nakon 4-5 km stanem, reko da vidim gume dobro i da koja felga nije jaje postala. Izadjem gledam i skuzim da je prednja desna felga pola u snijegu - reko mozda je to. Uzmem onaj klinac za led, povadim taj snijeg iz felgi u auto i gas, 70 - 80 - 90 kmh, sve ko i prije

Snijeg tezak pa mu valjda debalans pravio, evo kako se polijepi po felgi - ovdje je 100% pod snijegom

Comment

• SchoneNK
      CBC Senator XXL
      • 17.04.2006
      • 564
      • Beograd
      • Honda Accord CL7

Originally posted by VR6
      Evo da nesto napisem, ako se kome desi...
      Vec se desilo u decembru...

Originally posted by SchoneNK
      Ja jutros iz Bosne po ovom kijametu sa slikovima, glupo ali morah Sakso se na auto putu pretvorio u sneznu pahuljicu. Tamo od Kuzmina do SM bese bas grozno, dosta snega, od SM do Rume ok, skoro cisto, pa od Rume opet do Bg prilicno snega na putu. Dosta junaka (jedno desetak prebrojah) zavrsilo kraj puta, sa vise ili manje srece.

Kad sam stigao u Bg na Gazeli poce auto da trese, ali motor normalno radi Kad sam parkirao imam sta i da vidim. Zadnji tockovi ne mogu da se okrecu koliko je snega ispod blatobrana. Neko je nesto slicno vec preneo, mozda VR6?
      www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• VR6
        CBC Senator XXL
        • 31.10.2004
        • 512
        • Sarajevo

Hehe, eh eto onda znas kako je. Samo je meni na prednjem tocku to bilo, pa trese zesce, citav volan lijevo-desno. Inace mi se do sad to nije desavalo, jer kocnice otope celicnu felgu, al jucer sam se vozao pa stao nakon toga pola sata, i taj snijeg se tu ucvrstio. I eto "belaja" kasnije. Meni taj na blatobranima ne smeta, zna negdje zastrugati kad se zaledi, al ne trese mi se auto zbog toga

Comment

• SchoneNK
          CBC Senator XXL
          • 17.04.2006
          • 564
          • Beograd
          • Honda Accord CL7

Ja sam osetio isti simptom, a tacan uzrok sam samo nagadjao. Onaj veliki prvi sneg je bas bio nezgodan. 15icama je ionako tesno ispod blatobrana, a kada se nakupi vlaznog snega lako se stvdne i zaledi. Znam da su, 7 dana nakon sto je prestao padati sneg, pocele da se odvajaju sante leda pri kretanju iz mesta.
          www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• SchoneNK
            CBC Senator XXL
            • 17.04.2006
            • 564
            • Beograd
            • Honda Accord CL7

E lepo se ismejah malopre. Sredjujem dokumente od automobila i bacim pogled na kopiju saobracajne, kad datum rodjenja prvog vlasnika Luidjija 3.1.1934 Ne znam jel kupio auto unuku, al' znam sta cu isukati iz rukava kad budem prodavao auto

Comment

• VR6
              CBC Senator XXL
              • 31.10.2004
              • 512
              • Sarajevo

Hahah, jasta

Ja sam drugi vlasnik svog Saxa, a prvi je bio 1981 godiste

Evo jedna slicica od prije nekih sat vremena, u Sarajevu snijega na sve strane, prelijepo je

Comment

• SchoneNK
                CBC Senator XXL
                • 17.04.2006
                • 564
                • Beograd
                • Honda Accord CL7

E jebg, teras me da spamujem Nas dvojica kao u duetu, ali jednostavno moram da kazem da je fotka strasna Jel imas jos koju ovakvu (straga) u vecoj rezoluciji da je stavim na desktop koji dan Ko bre ovo fotka?

Comment

• andrea2005
                  CBC Veteran
                  • 24.09.2009
                  • 136
                  • Novi Beograd

Evo i ja sam kopo po papirima i nasao ime prvog vlasnik(Mariella 01.10.1954).Ja sam drugi vlasnik Kod vas u Sarajevu bas ima snega

Comment

• VR6
                    CBC Senator XXL
                    • 31.10.2004
                    • 512
                    • Sarajevo

Ja slikam, al nemam straga, samo sam tako sprijeda i s boka slikao.

Snijeg je padao, pa samo izletim na brzinu da uslikam koju. Jedino je ta gore slicica ok ispala...

Jer brzo pokisne i objektiv, pa onda imas one cudne oblike po slicici, kao na ovoj naprimjer, gore lijevo

A znaci moj Saxo je imao najmladjeg vlasnika

Comment

• SchoneNK
                      CBC Senator XXL
                      • 17.04.2006
                      • 564
                      • Beograd
                      • Honda Accord CL7

Hmm, moram ti reci da ovde sakso smeta Da nema njega mogao bi komotno slati kao novogodisnju cestitku i jos da oni koji je prime uzdisu Jao koliko snega, dusa me boli, ziveo sam nekada davno u Sarajevu

Comment

• VR6
                        CBC Senator XXL
                        • 31.10.2004
                        • 512
                        • Sarajevo

Ma bilo bi prazno bez njega

A snijega bar u Sarajevu ne nedostaje, a i ako ga nema, na okolnim planinama ga je vazda u izobilju.

Comment

• SchoneNK
                          CBC Senator XXL
                          • 17.04.2006
                          • 564
                          • Beograd
                          • Honda Accord CL7

Bjelasnica, Jahorina, Igman, Trebevic,...ne zna covek gde bi pre

Comment

• Charger
                            CBC Član
                            • 31.01.2010
                            • 29
                            • Beograd, Resnik...

Poz VTSovci, vidim kotrljaju se masine i po snegu, a ?

Nadam se da cu u skorije vreme postati ponosan vlasnik Saxa VTS (8v ili 16v ) pa sam dosao da vas priupitam koliko kosta veliki servis za 8v, a koliko za 16v posto sam cuo da je 16v bas dosta skuplji za odrzavanje i da ima vise boljki od 8v jer koliko sam pratio sa 16v ljudi vise imaju problema, barem kod nas ?

p.s. Ja sam inace clan TurboCharger samo mi se nalog nesto istripovao pa imam novi
                            Negativni zatur :
                            "Gume se trose brze, auto se debalansira u krivinama, na potezanju i naglom startovanju auto gubi trakciju."
                            195 na 8J? Nikako, mozete da poginete!

Comment

• SchoneNK
                              CBC Senator XXL
                              • 17.04.2006
                              • 564
                              • Beograd
                              • Honda Accord CL7

Uvek komplikovano pitanje, jer se ne radi o redovnom odrzavanju u ovlascenom servisu. Ja koju god cifru da stavim neko ce staviti drugu. Pod uslovom da nema vanredno otkrivenih kvarova tokom servisa (kao kod mene sa remenicom radilice) cifra je u mom slucaju bila 240 evra ukljucujuci nove svecice, ali bez pumpe za vodu.

Kod ovakvih automobila najbitnije je naci servisera koji je imao posla sa njima i zna im boljke, jer se ipak radi o specificnoj verziji. Drugo, ovaj automobil neces kupiti (uglavnom) ako nisi od onih koji ce ga neretko dovoditi do maksimuma mogucnosti. Vec tu se ne mozes porediti sa ljudima koji voze automobile bez slicnih aspiracija.

Od mene je ovo maksimum, jer ni svog nisam poceo da eksploatisem valjano, pa ti ne mogu vise reci. Za 3,5 k sam zadovoljan jer sam po pricama drugih ocekivao da svakih 100 km nesto prckam i popravljam,a evo od velikog servisa samo punim gorivo, Ima tu par stvari vec u najavi (kvacilo, diskovi, verovatno i pokoji dihtung), koje nece biti nimalo jeftine, ali su jednostavno dosle na red nakon predjene kilometraze.

Comment

• andrea2005
                                CBC Veteran
                                • 24.09.2009
                                • 136
                                • Novi Beograd

Ja sam se pre mesec dana raspitivao za veliki servis,zvao citroenove radnje i mogu ti reci da nije svuda cena ista.U Panteru su delovi 18000 din.U Cid Trade(Obrenovac) je oko15000 din.Ja sam preso 16000km i do sada sam samo radio redovne servise.Ostaje mi jos da uradim veliki servis i to cu na prolece.
                                VR6 slike su ti odlicne,pogotovo ava druga.U Sarajevu bas snega na pretek,blago vama
                                Ovo je moj saxonja na Beogradskom snegu

Comment

Working...
                                X