VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

Re: VTS kutak

A slusajte sad ovo,desava mi se uglavnom kad vozim po mokrom odnosno po kisi,kada npr. prelazim preko lezeceg policajca kod levog prednjeg tocka mi se cuje neki udarac kao da nekom stanglom udaris po donjem delu auta,ne znam ni kako bih to opisao...Zanimljivo je i da se ne cuje non stop kada prelazim neravnine,nema pravila.Trap sam prekontrolisao,sve je u redu,nigde nema lufta,niko ne moze da otkrije sta bi to moglo biti...??????Da se i vama mozda ne desavaju neki takvi cudni zvuci???

Comment

• SchoneNK
      CBC Senator XXL
      • 17.04.2006
      • 564
      • Beograd
      • Honda Accord CL7

Sta da ti kazem, Saxo je ocigledno cuven po tome. Ja cujem gomilu zvukova, a kad sam se provozao sa serviserom nista Nigde lufta, nista se ne klima...Nego meni se nakon par hiljada truckanja po bg dzadi rascvilelo, raskriputalo nesto u armaturi ispred suvozaca, ne mogu da detektujem sta, a silno me iritira. Jel ima tu nesto, neki sraf da se dotegne, zategne, podmaze?

Drugo, nakon duzeg perioda voznje cuje se kad namotavam volan cvilenje. Dakle, nije zvuk serva ili bilo sta, vec kao da sam volan proizvodi taj zvuk.
      www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Tesko je to ustanoviti,probacu da pogledam kod sebe pa ti javljam da li tu nesto ima...A i meni skripuce volan kad motam,neka plastika struze,ali ja pojacam muziku i sve nestaje...

Comment

• VR6
          CBC Senator XXL
          • 31.10.2004
          • 512
          • Sarajevo

Znaci treba kupit dobru muziku i sve probleme si rijesio A i meni se pojavio neki zvuk na centru kokpita, cuje se najcesce u leru, to mi doslo od kad mi je onaj desni nosac motora otisao, pa rasklimao malo tablu. I ja cekam ljepse vrijeme da razvrnem to, predpostavljam da se neki saraf od vibracija odvrnuo Mene vec par godina muci gepek koji na rupama pravi cudan zvuk, kao da neka plastika landara a ne mozemo skuziti sta je to. Skidali smo i one plastike sa gepeka i opet se to cuje. Kad me onaj nedavno opalio u gepek, tog zvuka nije bilo. Kad je popravljeno, opet se vratio Bobane male su sanse al moze bit da ti je stabilizator otisao. Mada on vise kucka, nego jako lupa. Ima neku "gumu" koja se potrosi, pa pocne da kucka, iako zadrzava svoju funkciju i takav...

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

Dobra muzika resava sve probleme sa vibracijama,ali ja ipak volim da je sve utegnuto,mada je to moguce samo kod novih auta...Kazem ti,proveravao sam i stabilizator ali nije to u pitanju,a sto je interesantno kad majstor sedne da ga provozam onda se nista ne cuje,pa verovatno misli da umisljam...Valjda cu jednog dana otkriti koji je todjavo...

Comment

• SchoneNK
              CBC Senator XXL
              • 17.04.2006
              • 564
              • Beograd
              • Honda Accord CL7

Konacno sam odvojio pet minuta svog vremena za sakso i resio skripu Kad kazete zenama da ne lupaju vratima odmah pomisle kako ste bolesno zaljubljeni u svoj automobil, ali evo meni su poiskakale zabice oplate vrata od njihovih forehand-a.

Danas dosta kompanije sa cb na Adi Huji. Veceras ce tamo biti zanimljivo ako ne bude kise. Negde oko 19 "bi trebali" sutrasnji ucesnici bg relija voziti po dva merena kruga na karting stazi.
              www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• VR6
                CBC Senator XXL
                • 31.10.2004
                • 512
                • Sarajevo

Bit ce onda definitivno zanimljivo, mi nemamo ni karting stazu ovdje, ebena drzava

A fino te zabice zamjeni i poljepi nosace ak nisu ok, bolje da ti tako otpadne, nego na autoputu pri 200 km/h. I meni pocele bocne plastike zjevati. Sinoc mi nakon ganjanja auspuh promjeni zvuk, sta je bilo, centralni dio auspuha, ona cijev od vibracija pukla i prepolovila se. Pogledao jel visi to dole, ne visi mnogo, al zato zvuk opak. Tako sam ga isao fino zgasati, zao mi sto nisam snimio zvuk. Odmah imas osjecaj da auto duplo brze ide, cuje se u krugu od 500 metara, rezi, puca u 16. Svaki put kad gas pustim, nakon 2-3 sekunde cujes bum-bum-bum dole. Ludnica prava Osmjeh je bio od uha do uha, preglasno za svakodnevnu voznju, al ovako za zgasat, strava. Al evo danas napravljeno to, pa sam opet pristojno glasan. Usput, za Saxo mi se izradjuje i airbox, kontao sam uzimati one trake za omotavanje ispusne grane i platiscni airbox, al se odlucismo da napravimo aluminijumski. Bit ce gotov pocetkom sedmice, pa ga poslikam.

Comment

• SchoneNK
                  CBC Senator XXL
                  • 17.04.2006
                  • 564
                  • Beograd
                  • Honda Accord CL7

No sikiriki za karting stazu, mi je kao imamo ali veceras nista od najavljenog. Ako se neko ispalio zbog mog info mozda mu bude lakse da se i meni isto desilo. Nema tamo nista, sto su imali zavrsili su odmah danas. Duvao je orkanski vetar i bilo je hladno pa su oni to verovatno skratili. Nista od voznje pod reflektorima.

Inace, pod oplatom sam mislio na onu sa unutrasnje strane Sva sreca spolja jos sve stoji i ne nagovestava otpadanje.

Kako ti je tako pukla cev, jesi menjao dosad taj deo?

Comment

• VR6
                    CBC Senator XXL
                    • 31.10.2004
                    • 512
                    • Sarajevo

Nisam nikad, auspuh je jos uvijek koji je dosao na njemu kad sam ga kupio

A tu unutrasnju oplatu sam nedavno skidao da se rijesim jednog "cvrcka".

2 sarafa je drze i par zabica...

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

I moj auspuh pravi opasnu buku zahvaljujuci zadnjem remusu i izbacenom srednjem loncu,stice se osecaj da auto ide mnogo brzo,svi se zivi okrecu,a brzina 60 km|h,ali zato na duze relacije probi mi glavu,tek negde na 4500 rpm se malo utisa pa bude prijatnije...

Comment

• VR6
                        CBC Senator XXL
                        • 31.10.2004
                        • 512
                        • Sarajevo

Ja imam centralni lonac pa je inace dosta tih, bar unutra

Tek kad ga gazis zesce tad je bucniji, al opet nije bucan da bi probijao glavu.

Isao sam i duze relacije sa njim, nije bilo nikakvih problema sa bukom

Comment

• andrea2005
                          CBC Veteran
                          • 24.09.2009
                          • 136
                          • Novi Beograd

Jedno pitanje za clanove VTS-a.Nigde ne mogu da nadjem gume 195/45R15,a svi imaju 195/50R15.Naso sam TOYO PROXES T1-R 195/50R15,PROXES PX 4E195/50R15 i naso sam HANKOOK K110/V12 195/50R15 I K104 195/50R15.Da li ce se auto drugacije ponasati ako su prednje 50,a zadnje 45?

Comment

• skijash
                            CBC Senator XXL
                            • 07.09.2007
                            • 1354
                            • Beograd
                            • wrx

Ne valja da ti budu različite dimenzije, a čak može da se desi i da ti kači negde sa 50 profilom, ali i ne mora
                            Valjda mogu da se poruče /45 negde? A ono što je najgore je što je /50 profil skoro duplo jeftiniji

Comment

• SchoneNK
                              CBC Senator XXL
                              • 17.04.2006
                              • 564
                              • Beograd
                              • Honda Accord CL7

Sta to znaci nigde? Ako si koristio specijalizovane sajtove za gume meni izbace po 20-30 lokacija. Siguran sam da je tesko naci ovu gumu, ali uz malo strpljena naci ces je. Nemoj se igrati sa kombinovanjem razlicitih dimenzija. Ja sam jedno vreme razmisljao da predjem na 185/55R 14 79H, ali mi bilo zao i pitanje je da li bih nasao vts 14" felne.

Comment

• boban1982
                                CBC Senator XXL
                                • 14.03.2010
                                • 1106
                                • Batajnica
                                • SAXO VTS-BIC

Za nase puteve ne odgovara promer 50,a kamo li 45,ja imam 195|50|R15 i bas mi je neudobna voznja,oseca svaku rupu,a pozadi mogu da vozim samo nekog lakseg,ali sve to trpim zbog lepog izgleda,nekako mu cuce 15 inca felnice.Na koliko bara duvate vase gume,ja na 2 bara,jednom sam pokusao na 2.2 i imao sam osecaj kao da vozim na felnama,pretvrdo!

Comment

Working...
                                X