Bice obecao sam . Auto je trenutno na servisu, da odradim veliki servis i tu jos neke sitnice oko trapa, taman mi stizu i tablice, pa jedno pranje i slike stizu
Stigoh od servisa zamenjeno:
Redovno:
filter goriva
spaner pk kaisa
kais alternatora
pumpa za vodu
spaner zupcastog kaisa
roler zupcastog kaisa
filter ulja
zupcasti kais
ulje 10/40
antifriz
Vanredno:
jabucica leva
semering radilice
selen blok 2 komada
nosac motora
2 stabilizatora
to je to
Drugi auto, proterao sam ga malo, sad imam sledeci problem, a to je alternator, kapnulo je ulje dok su mi majstori radeli u alternatoru(ulje od serva) i auto primetno dimi tj. dimi se alternator, kako ne bi rizikovao nesto... da ne prizivam.... sutra idem kod elektricara da pogleda.
Ljudi da li postoji i na koj nacin moze da se ispita/vidi ispravnost bobine?
edit:
naso problem , neko je pre mene stavio svecice koje su za 1cm krace u odnosu na fabricke, sada sam stavio nove i potpuno lepse, mirnije radi i bolje povlaci
pa obrtaji su mi malo varirali na leru, i imao je malo nemirniji rad motora, prvo sam mislio da je step motor, pa onaj senzor za vazduh, pa kad sam to sve iskljucio proverio svecice i nisam verovao
De ste! Kao što kaže ShoneNK, ne ustručavaj se, nego stavljaj slike!! Inače, ja sam malo ulagao u auto ovih dana, promenio diskove i pločice, stavio ATE, i crkla mi pumpa za gorivo. Ako nekog interesuje, košta 15.500, ali i za 1.1 nije mnogo jeftinija. Promenjen PK kaiš i to je to.
Ako neko zna, ili ima iskustva, razmišljam da u susret kupovini novih guma stavim dimenziju 195/50/15, jer su duplo jeftinije od 195/45/15 a i pored toga, nadam se malo udobnijoj vožnji. Našao sam koristan sajt koji računa veličinu točka u odnosu na veličinu felne i profil gume i mala je razlika u ovom slučaju. Da li ću imati problema tipa kad namotam pun, ili stavim dvoje/troje ljudi nazad. Da podsetim, auto mi je na fabričkoj visini.
Druga stvar, ako neko od vas zna dobro Shonsy-ja, mislim da je GoranBG prvi i ako ima još neko ko je zainteresovan za naručivanje Induction kit-a za VTS-a koji ima da se nađe u UK, da naručimo preko njega. To je onaj što je imao Shonsy na crnom.
Comment