VTS kutak

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boban1982
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2010
    • 1106
    • Batajnica
    • SAXO VTS-BIC

@dragandrift
    Video sam slike tvog saxa na saxperience,svaka cast za to!Ja bih se registrovao tamo,ali mi engleski ne ide bas najbolje...

Comment

• dragan_drift
      CBC Član
      • 06.06.2009
      • 40
      • Beograd
      • Clio Sport ph2 172

@boban1982
      Hvala,
      imaju englezi dosta dobrih foruma za nase masine, moze se naci sve i svasta

Sto se guma tice, Eagle F1 su u cenovnom rangu, kod nas, sa Continental sport contact 2,
      ako se odlucim za tu cenu onda Continental definitivno, za sada srednja klasa:
      Toyo T1R
      BF Goodrich G-Force Profiler GO
      Kumho Ecsta SPT KU31
      Vredestein Sportrac 3
      Uniroyal Rainsport 2

`bem li ga, sto vise gledam, sve vise ne znam koje

Comment

• Viktor_013
        CBC Član
        • 05.05.2011
        • 39
        • Pancevo
        • Citroen Saxo Vts

@VR6 Kvar se manifestovao u pocetku tako sto se dok je pusteno kvacilo cuje cudan zvuk iz menjaca, zvoni lagano a kad se stisne kvacilo zvuk prestaje, takodje se u toku voznje cuje kao da su otisli sinhroni u menjacu zuji opasno, ako se nekom desava to na kolima moj savet vam je da sto pre promenite lezaj jer moze da napravi jako veliku havariju ako pukne, meni je pukao ali srecom mi nije nista se desilo, a to je slucaj jedan u milion!
        Sto se tice felni Oz F1 su po meni prelepe, a te sive su iz Panceva i ja ih merkam neko vreme da ih uzmem, mada je ipak moj favorit ova felna http://www.maxrev.de/files/2008/11/o...matt_black.jpg
        Dragane, Skijas je upravu sto se tice guma eagle f1 su jako dobre, mnogo su bolje od Barum bravuris, ja ih imam i nisam nesto zadovoljan.
        Inace opet mene Saxo muci, juce ja resio da ispustim vazduh iz kocnica i sad nemam pritiska uopste, moram da drukam bar 3-4 puta da bih dobio pritisak, predpostavljam da je otisao glavni kocioni cilindar, jel imao neko slican problem?

Comment

• VR6
          CBC Senator XXL
          • 31.10.2004
          • 512
          • Sarajevo

Evo i moj Saxo je izdao poslusnost jucer Upalio ga, odmah upali lampicu od akumulatora. Ugasio se nakon 2 minute rada, izgleda riknuo alternator. Jer kad radi cuje se da nesto kao drobi, izgleda lezaj na alternatoru vrisnuo. Ali vidjet cemo jel to pravi uzrok kvara.

Comment

• MILAN VTS
            CBC Veteran
            • 06.10.2010
            • 159
            • Beograd
            • Saxo vts 16v

Evo ako nekom treba

Comment

• markosaxovts
              CBC Član
              • 19.06.2012
              • 86
              • Beograd
              • Saxo VTS 1.6 8v

Uff ,koja felnaa
              Samo gume da su 195/45 , a ne 50.

Comment

• SchoneNK
                CBC Senator XXL
                • 17.04.2006
                • 564
                • Beograd
                • Honda Accord CL7

Snjufkao sam ovih dana neke od delova koje mene interesuju pa da podelim. Na prvom mestu, verujem da ce i Goranu biti zanimljivo, nosaci motora, onaj donji, kod menjaca i gore levo kod vozaca. Prvo sam isao kod Pantera i tamo su 1500 dinara ovaj donji kod menjaca, a ovaj levo 800 dinara. Kod Kulica donji psa orginal je 6300, levi, gornji oko 3000, zamena oko 2500 dinara. Moze i bilstein, on je donji oko 3 hiljade i kusur. gornji, levo zaboravih. Mislim da cu bilstein i uzeti. Ako se menjaju u ovlascenom citroen servisu ima i garancija godinu dana. Ove kod Pantera necu ni da komentarise, cini mi se da rece da su spanski, da li mc ili nesto slicno.

Muce me i par "sitnica", amortizeri gepeka su oko 3000 komad, preporuka zamena u paru. Prekidac osvetljenja kabine se narucuje i kosta oko 1200. Zamenio brisace, stare champion sa valeo. Par prednjih 780 dinara, deluju solidno nosaci, sem zgloba na koji se kace, koji je kilav. Zanimljivo, posto sam prepakovao brisac sa vozacke strane u kuciste od championa (ima spojler), champion gumeni deo brisaca je kraci sigurno 1 cm od valea (nisam pobrkao strane ).

Spremam se psihicki i za veliki servis, posto je proslo 70k od proslog. Javicu kakva je situacija sa cenama. Tu je odmah i servis gasnog uredjaja, jer sam vec na pragu 10k od ugradnje.
                Last edited by SchoneNK; 23.02.2013, 17:27.
                www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• GoranBG
                  CBC Senator
                  • 29.04.2007
                  • 282
                  • Beograd
                  • TU5J4

Bas sam hteo da pitam za te nosace, donji mi je nesto sumnjiv inace koga interesuje dizna je 7600 u kulicu, prosle godine sam je platio oko 5000, 2 nedelje se ceka naravno, ceo grad sam zvao niko nema odma, zvao sam i fiat posto je potpuno ista za punta hgt,kazu ima da se naruci 33000 din

Comment

• SchoneNK
                    CBC Senator XXL
                    • 17.04.2006
                    • 564
                    • Beograd
                    • Honda Accord CL7

A sto si se raspitivao za diznu, opet menjas? Ja za divno cudo jos nisam imao problem sa njima ili ne umem da identifikujem simptome

ps

Sto toliko traze za hgt?
                    www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• GoranBG
                      CBC Senator
                      • 29.04.2007
                      • 282
                      • Beograd
                      • TU5J4

Ne znam sto toliko traze za hgt odgovara i sa brava 1.8 16V ista dizna, a raspitivao sam se zato sto je menjam krenuo do grada i na pola puta trepce lampica i malo trza i radi nemirno na leru, ja reko nije valjda bobina dosao kuci stavio ga na komp i kaze dizna 1,premerim otpor svih dizni, imaju koliko i pise na specifikaciji oko 15ohm,a ova prva nista,prosle godine menjana treca, moracu da narucim jos 2 za rezervu
                      Evo i specifikacija nasih dizni

Inace ove imaju plavi prsten,i vecina na netu kad se ukuca IWP006 ima plavi prsten, a nase su za narandzastim. Kazu da te sa narandzastim prstenom su kasniji modeli,kao unapredjeni jedno 5% bolji protok,a ostavili su istu sifru dizne. Iako pise 226cc protok plave kazu da su 215cc, a narandzaste 226cc.
                      Last edited by GoranBG; 23.02.2013, 22:13.

Comment

• VR6
                        CBC Senator XXL
                        • 31.10.2004
                        • 512
                        • Sarajevo

Ako je tako, onda je dobro ako su meni bar 2 dizne ispravne. Meni hoce cesto zatrzat na leru, a imam i nekih drugih simptoma, ponekad. No ide dosta ok, pa ne cackam - ali ne ide kako je isao kad sam ga uzeo, ni blizu. Nisam niti jednom diznu mijenjao do sad...

A sto se tice Saxa, napravih ono, bila je ona remenica radilice zveknula - sto sam se kanio da je promjenim

Danas stavili novu, meni ide ona od 128 mm. Koliko sam skuzio imaju od 128 i od 139 za Saxa. Predpostavljam da je ova od 139 za modele bez klime - da skrati remen, a mozda i nije, mozda se varam. Zanimljivo je da obje i 128 i 139 kada izmjeris promjer, imaju 139 mm. Razlika je u tome da ova od 128 mm ima kanal - pa dio gdje remen prolazi je manjeg promjera, od ove 139.

Evo par slika sa neta da skontate o cemu pricam, mozda kome zatreba nekad...

Evo one od 139 mm...

A evo i slike remenice kao kod mene, 128 mm - pogledajte dio kuda kais prolazi...

Comment

• VR6
                          CBC Senator XXL
                          • 31.10.2004
                          • 512
                          • Sarajevo

Evo moje stare - koja se raspala - odvojila od gume, i nove...

Comment

• SchoneNK
                            CBC Senator XXL
                            • 17.04.2006
                            • 564
                            • Beograd
                            • Honda Accord CL7

Koliko si platio remenicu? Vidis, ja sam to prvo promenio kad sam kupio automobil. Majstor se dugo mucio da nadje rezervnu i pominjao da postoje dve i slicno. Kasnije sam hteo da promenim remen kais kod drugog majstora i remen nadjen po broju sasije nije odgovarao. Pretpostavljam da je onaj prvi stavio "pogresnu" remenicu.

Comment

• VR6
                              CBC Senator XXL
                              • 31.10.2004
                              • 512
                              • Sarajevo

120 KM, to ti dodje oko 62 Eura

Remen nisam ni mijenjao, jer je stari promjenjen prije nekih godinu dana i jos je u ok stanju.

Comment

• Uroš Crni
                                CBC Član
                                • 15.11.2011
                                • 67
                                • Novi Beograd
                                • Saxo VTS 1.6 16v

Ja sam menjao tu remenicu radilice pre manje od mesec dana. Bila je 6400 din kod Pantera. Isto se tako "razkvulkanizirala" kao kod VR6, pa je drobila u vožnji.

Comment

Working...
                                X