Problem sa kompom!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vega
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2006
    • 324
    • Beograd

Sad gledam, ovaj modem ima 2 izlaza - jedan za usb, drugi bas za mreznu... ladno nisam primetio ranije... Znaci samo kabal

P.S. mada me ne zeza od kako sam sinoc onaj dial-up modem u device manageru stavio na disable! Dal je to slucajno ili mu nadjoh boljku
    ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Kanarinac
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2004
      • 2870
      • BG,Weedikovac

Pazi josh uvek po nekad izbaci plavi ekran i restartuje se.Saznao sam da se deshava zbog modema znachi samo treba prebaciti modem na mrezhnu.E sad ja to ne mogu da uradim jer su uveli po jednu IP adresu na svaki modem.I onda sam morao sharujem net sa mojim drugim kompom itd.

I love my

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Momci,jeste sredile te probleme...da vas ne zezaju memorije?

Comment

• civi
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1492
          • Pozarevac

Originally posted by Dr Boca
          Momci,jeste sredile te probleme...da vas ne zezaju memorije?
          www.goldmemory.ch je cudo
          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• vega
            CBC Senator XXL
            • 21.02.2006
            • 324
            • Beograd

Sredjeno! Definitivno je bilo do modema, zevzeci kad je na usb-u. Boga pitaj zasto...
            Prebacio ga na mreznu i felcera bez problema od onda. Cak sam se istripovao da mi je i download brzi, dohvata neke brzine kojih se ne secam od ranije
            ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Ati radeon 9000 pro 128mb

Pocela da zeza pre nekoliko dana i evo sta se dogadja...
              OK radi sve dok ne zatrazim nesto vishe od nje, tipa neka igra, rad sa nekom grafikom i slicno...onda komp blokira ili se dogadja ovo sto je na slici.

E sad mene zanima da li je moguce da je do drivera ili je pocela da odumire?
              Power of dreams !!!

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Kartica, greska na memoriji...
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• dfast
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2005
                  • 1302
                  • Hoofddorp NL /Bgd

Skoni karticu, i dobro je ocisti od prasine, mozes i alkoholom da je ocistis. Zatim uzmi fen za kosu i sa sto jacom temperaturom podgrevaj jedno desetak minuta. Elektronicari koriste hot-air duvaljku, ali ja sam par kartica tako izvukao. Lem koji zna da bude loseg kvaliteta jednostavno krene da zeza.

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Kad se od kartice potrazi "nesto vise" odmah pocinje da se ENORMNO greje sto je normalno. Mozda ti je mali hladnjak (veoma cest slucaj). Mozda los termicki kontakt izmedju hladnjaka i GPU. Mozda i los lem koji se tek tada manifestuje. Los lem nastaje dugotrajnim termickim naprezanjem ali se ne leci fenom nego prelemljivanjem SVIH lemnih mesta ako se lupom ne nadje gde je tacno prekid. Uglavnom je uvek gde je najtoplije a to su nozice samog GPU-a. Lemilica na bazi vrelog vazduha nije isto sto i fen nego je jednostavno lemilica isto kao i svaka druga (350+ °C) ali bez galvanskog kontakta. Prilikom lemljenja takvih stvarcica se moraju postovati procedure vezane za staticki elektricitet koji moze da unisti osetljive komponente. Prilikom lemljenja se uglavnom kalaj drzi rukama pa je i to galvanski kriticni kontakt pa treba imati i antistaticku narukvicu dok se to radi.

Comment

• -Vedran-
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 3255
                      • Beograd

Originally posted by dfast
                      Skoni karticu, i dobro je ocisti od prasine, mozes i alkoholom da je ocistis.
                      To sam vec odradio, cista je kao suza, podmazan kuler.E sad to sa alkoholom mi je malo cudno. Jesi li siguran da joj nece biti nista?
                      Probacemo i to sa fenom

@ Dranix

Probacu da nadjem losh lem uz pomoc lupe iako cisto sumnjam da cu uspeti, nisam bas iskusan u tim stvarima...
                      Power of dreams !!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Alkohol sluzi da se operu necistoce izmedju kontakata integralnih kola kao i kontakti na kartici, vremenom zbog vlage moze doci do stvaranja oksidacije i kratkog spoja, alkohol i ultrazvucna kadica, ili tvrdja cetka i ribaj, ali cist alkohol ne ovaj iz apoteke 60-70%...

A to sa fenom nemoj da probas, prvo fen je slab za to sto tebi treba, a drugo elektronske komponente ne podnose vrucinu i napravices vecu stetu nego korist.

Kineske duvaljke koje koriste nasi majstori mogu da pomognu ali je potrebno puno prakse, da bi se SMD integralna kola pravilno skidala i postavljala izmisljene su matrice sa tacno onoliko malih duvaljki koliko ima nozica i koje same podizu/spistaju IC na svoje mesto. Tu dolazi do minimalne duzine grejanja i nemoze doci do rastapanja veza u samom kolu.

Evo ti primer za probu, uzmi novu karticu/memoriju i na jednom mestu gde su kontakti ostavi otisak prsta, posle 6-12 meseci samo izvadi karticu/memoriju iz slota i vrati je nazad garantovano nece raditi dok je dobro ne ocistis.
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• 75ts
                          CBC Senator XXL
                          • 28.04.2005
                          • 651
                          • Beograd-Mirijevo

Ajd glupo pitanje...jel ti kartica u garanciji...posto sve iole ozbiljnije firme daju garanciju od 3 godine na VGA kartice ?

A da tek sad videx da je to radeon 9000 koji verovarno nije u garanciju..

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

OK...tnx...

Nema garancije...kartica je inache naruchena iz USA pre 2-3 godine...
                            Power of dreams !!!

Comment

• Aki
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2006
                              • 1133
                              • Beograd
                              • Yugo 1603, Yugo 1301

A sto jednostavno ne kupis drugu graficku,posto ova "umire" zbog staza?
                              Nisu graficke od zlata...barem ne cele... =]
                              Uzmes neku nVidia-ju iz 6xxx serije,zavisi od tvojih potreba i zelje da ulozis u istu,naravno,uvek mozes da uzmes i noviju,ali posto imas AGP ogranicen ti je izbor...
                              Poz
                              "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                              - Lousie Smith

Comment

• mance
                                CBC Veteran
                                • 24.07.2006
                                • 185
                                • Beograd

Obavestenje za one koji imaju kablovski net:
                                Na kablovskom netu s'vremena na vreme ide malo jaci napon tako da ako ste preko usb-a uglavnom izgore ploca i graficka, a nekad i sire. Snaci obavezno preko mrezne sigurnije je! Ovo je proverena informacija! Znam puno ljudi koima se to desilo, nekima i dvaput(tvrdoglavijim ).

Comment

Working...
                                X