Put za Crnu Goru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Ne pratite na chasu, bilo je pre nekoliko stranica...

Prolaz kroz Sozinu se po autu naplacuje 2,5 evra.

PS. Danas sam na TV-u "zakachio" jedan deo izveshtaja o turistichkoj sezoni u CG. Rekoshe da je interesovanje ove godine u poredjenju sa istim periodom proshle godine manje, odnosno da je u pred-sezoni ostvareno oko 80% od planiranih poseta (chitaj: prihoda).

Ove godine se ochekivalo i oko 120 000 ruskih turista, ali ce po svemu sudeci i po tom pitanju situacija biti "malo" ispod ochekivanja. Istovremeno, redovi na granichnim prelazima koji znaju da potraju i po sat vremena sve vishe nerviraju turiste.

Kao razlog takvog razvoja situacije naveden je odnos cene i kvaliteta usluge, na chemu ponajvishe zameraju inostrani turisti, odnosno nezavrshenu putnu infrastrukturu i novonastalu situaciju sa uvodjenjem eko-taksi, kontrolu unosa hrane, odnosno duzha zadrzhavanja na granichnim prelazima na chemu ponajvishe zameraju turisti iz Srbije ali i BiH, Hrvatske i Albanije.

To je neki rezime ovog izveshtaja, preneo sam onoliko koliko sam detalja zapamtio ali u principu se i iz ovoga mozhe zakljuchiti da zbog odredjenih propusta (chemu onda ovih 10-ak stranica u ovoj temi?) vec "placaju" cenu smanjenim interesovanjem i posetom (prihodima) ispod ochekivanih...

A sad jedan subjektivan stav - ako se dogodine (kojim chudom ) nadjemo na "beloj Shengen listi", a situacija u CG ne promeni drastichno na bolje i to ne samo po pitanju putne infrastrukture nego i shto se ponude i kvaliteta usluge tiche - nece se "nakupiti" para ni pored eko-taksi ili "putarina" za nepostojece auto-puteve...
    http://www.bmw.tv

Comment

• brzi_pas
      CBC Senator
      • 25.08.2005
      • 272
      • Podgorica

Oce oce, onda ce nama u Cg uvesti placanje prelaska pjeshackog prelaza, registraciju X 5 i gorivo na 3e....

A ja jedva cekam da "neko" shvati da nemoze vishe ovako, cuo sam da je na plazi dje ja idem (nisam josh ishao) toceno pivo 2.5e.... samo josh to da vidim, pa sa friziderom na plazu da pocnem da idem....
      http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
      Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

A pa onda ce da te izbache sa te plaze

Ja imam tu pogodnost da ovaj drugar kod kojeg idem radi na plazi kao lifeguard a i naplacuje "koriscenje" plaze tako da sam bar oko toga miran, inace bi jako popizdeo kad bi morao i plazu da placam...

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Pa plazhe naplacuju vec neko vreme.Ne sve dodushe ali ima takvih

I love my

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Pa znam zato i kazem da me to nervira...

Comment

• etibor
              CBC Senator
              • 12.05.2008
              • 293
              • Pancevo

Da li neko ima informaciju o Radovicima. Cuo sam da se ulazak na pazu placa 3eura. Da li je to tacno?
              Na plazi Plavi Horizonti: Ulazak pesice 3e + parking 3e + lezaljka 10e + suncobran 5e... Ili imam pogresne informacije??? Dobro, ne treba mi lezaljka i suncobran, imam svoj suncobran i peskir. A mogu i pesice do plaze ne moram kolima (a i ne bi ako nije daleko)...
              Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• driveM
                CBC Član
                • 26.06.2008
                • 40
                • Novi Sad

Originally posted by srdjan_p
                Koliko je putarina kroz onaj tunel i kuda se iz PG ide za tamo? Nesto razmisljam da mi je tuda mnogo blize sobzirom da idem za Sutomore?
                Definitivno ti je mnogo blize jer na izlasku iz tunela takoreci "udaras" u Sutomore.
                Kada udjes u PG ides pravo sve dok ne prodjes sve moguce reklame, predstavnistva itd u predgradju Podgorice. Zatim na raskrsnici na kojoj svi putokazi pokazuju levo ides levo (logicno) :-). I onda pichis pravo, pravo, pravo. Ako se ne varam, u odredjenom trenutku ces imati putokaz da se desno ide za Budvu a pravo za tunel Sozinu tako da i tu nastavis pravo, i nema vise nikakvih skretanja.

Sozina je super za one koji idu u Sutomore/Petrovac/Bar, i vredi tih 2,5 eura koliko kosta.

Comment

• Saleks
                  CBC Početnik
                  • 03.07.2008
                  • 6
                  • Beograd

Za etibor
                  U Radovićima (Plavi Horizonti) plaća se samo parking, ne i ulaz na plažu. Sada je 3€ a čuo sam da će od 15 jula biti 5€. Suncobrani i ležaljke se naplaćuju ali nije obavezno. Naselje je nekih 800m od plaže.

Comment

• JAPANX
                    CBC Senator XXL
                    • 10.08.2006
                    • 2159
                    • Beograd

otisao moj kolega pre neki dan, putovao nocu i morao da ceka na grani 1 sat

kaze da je kasnije i bio ogroman zastoj zbog slepera itd

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Ja cu verovatno ici preko dana, e sad ne znam koliko su vece guzve na granici preko dana?

El smem ja te slepere da obidjem ili tako nesto?

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

guzva preko dana 3 puta gora, slepere smes da obidjes na svoju odgovornost materijalnu i krivicnu

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Ma iscekicacu ja iza njih Idem sad prvi put kolima a i izgleda da cu ici sam posto ove moje barabe pale dole vec od nedelje tako da ne bi bas sam da vozim nocu kroz sve te vukojebine, nije da se bojim ali ono...gledao sam puno onih americkih filmova

Comment

• srdjan_p
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2004
                            • 1915
                            • ZR

I jos jedno pitanjce, ako vec planiram preko dana da idem, jel mi bolja varijanta vikendom ili preko nedelje?

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

mislim da je vikendom manja guzva, i bolje ici nocu...

ma ne boj se, ti zamisljas crnogorce kao brdjane obucene u gunjeve i sa vilama i srpovima u rukama, nisu oni takvi... oni radije nose pushke!!

Comment

• Darth Nihilus
                                CBC Senator XXL
                                • 13.04.2005
                                • 417
                                • Srbija, Paracin

Najbolje je da planiraš da na granici budeš oko 4-5 ujutru. Prođeš granicu i kanjon Morače pređeš ujutru kad je manja gužva, a vidi se i pičiš koroz tunel Sozina, direkt si u Sutomoru. Bolje je putovati vikendom, valjda ima ona zabrana o kretanju kamiona.Put kroz srbiju je OK, CG je problem.
                                Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

Working...
                                X