nova garaza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BaneT
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 562
    • Beograd

vidim da ovde ima majstora, a određeni imaju problema sa podom.

Jeste li probali ovo?

ja planiram...

Comment

• SAAB PoWeR
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2005
      • 1394
      • tu iza coska(Milwaukee USA)

tako nesto se odavno koristi ...
      ovde mozes i sam sve uraditi , kupis sve gotovo samo nabacis na pod ...
      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• SAAB PoWeR
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2005
        • 1394

i najnoviji update , panj koi je ostao od drveta je samljeven , iznamio sam masinu koja je bas napravljena za struganje panjeva ,tako da sam i korjenje pocistio , evo kako je to izgledalo i kako sada izgleda

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Blago tebi kad mozes raditi po ovakvom vremenu.

Evo nas skoro u Junu, a napolju je hladnije nego sto je bilo u Januaru.

Ja krenuo jutros da kosim travu i vratio sam se u kucu posle 2 minuta.

Comment

• SAAB PoWeR
            CBC Senator XXL
            • 26.04.2005
            • 1394

novi update
            do kraja ovog vikenda sve bi trebalo biti spremno za betoniranje, posto hocu da sve bude kako treba ,kopao sam sve dok nisam naleteo na tvrdu podlogu , tako da sada moram nasuti 30 cm peska da bi sve odigao od nivoa zemlje ,da nebi imao problema sa vodom , sve ide sporo , vreme je katastrofa svaki vikend kisa , jos jedna strana ostala za salovanje i zica da se ubaci pa da zovnem inspektora da vidi dali je sve po kodovima i moze se sipati beton ...

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394

novi update
              08-02-08

ploca danas zavrsena , ispalo sve kako je bilo i planirano ,spicio sam dva kamiona betona,za nekoga ko je ovo prvi put radio ovo je ispalo bolje nego odlicno , imao pomoc od dva drugara uzelo nam 2 sata da sve bude gotovo , tu smo izgubili pola sata u cekanju drugog kamiona ,posto ja nisam znao koliko brzo cemo isprazniti prvi kamion ,tako da sam drugi narucio pola sata kasnije ,inace uzelo nam 15 minuta po kamionu

valjda ce kompletan projekat biti gotov u sledeca dva meseca...

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Ih i ja sam izbetonirao i prosirio plocu. Sad mi je povrsina garaze 6.70x8.20 metara.
                Sad ide zidanje, to ce kod tebe ici mnogo brze...
                P.S. Za salovanje koristis OSB ploce?
                Cime si ravnao betonsku plocu?
                https://t.me/pump_upp

Comment

• SAAB PoWeR
                  CBC Senator XXL
                  • 26.04.2005
                  • 1394

prvo sve poravnato sa letvom i dok je sve mokro predje se alatom sa slike ,neznam kako se to kod nas zove , drska se moze nastaviti koliko ti treba tako da uopste nemoras stajati na ploci , ako se beton pocne stezati pomokris ga malo i predjes alatom preko povrsina ispadne glatka ,

sto se tice garaze i ja bi voleo ozidati , ali ovde se to stvarno neisplati , cigla ce me kostati duplo vise nego drvo , materijal za garazu ce me kostati oko 3200 $ ,tu je sve ukljuceno vrata i prozor ...

Comment

• BaneT
                    CBC Senator XXL
                    • 09.12.2005
                    • 562
                    • Beograd

saab power ajde molim te odgovori na djukićevo pitanje...

jesu li to stvarno OSB ploče?

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

koliko ja vidim sa slike jeste OSB ploca.
                      standardan, osnovni, materijal gradnje na americki nacin.

inace je OSB konstruktivni element koji zamenjuje medjuspratne betonske konstrukcije na koje smo mi ovde navikli, uz naravno grede (trusses).
                      od OSB se prave i zidovi inace, sendvic sistem.

kod nas vidjam i OSB ploce "slj" kategorije kvaliteta, koje su nizasta u primeni prakticno a po ceni se ne bi reklo.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• SAAB PoWeR
                        CBC Senator XXL
                        • 26.04.2005
                        • 1394

jest OSB ploca ,tako nesto se nekoristi za salovanje ali ja sam se usudio da pokusam , svi su mi govorili da nece izdrzati teret betona , ali ispade da su izdrzale , koristio sam njih samo sto su jeftinije , jedna ploca me je kostala 8.99 $ dok bolja klasa ploca od OSB kosta oko 20 $ , a meni je cilj da napravim sve sto jeftinije , svo ostalo drvo koje sam koristio da drzi ploce je korisceno , sa posla samdoneo velike palete rastavio ih i iskoristio , koje su odradile posao 100 %

kao sto brick rece OSB se ovde masovno koristi

ploca je gotova 100% danas sam je i radekao , neznam dali se i kod nas ploca sece ili se napravi iz vise delova ,ali ovde su mi svi rekli da je isecem radi pucanja , jos mi ostaje da poravnam dvoriste i dizanje garaze moze poceti , ali alnaser na loaderu krepao tako da sve u zastoju ,nelopata mi se , ide sve po planu , do zime sve treba biti gotovo , useljivo

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

ako mislis pod secenje ploce, na izradu dilatacionih spojnica to se naravno radi i ovde kao i svuda.

sa kojom debljinom OSB si radio oplatu, sa 3/8" ili debljom 5/8"?
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• SAAB PoWeR
                            CBC Senator XXL
                            • 26.04.2005
                            • 1394

3/8 to je najpopularnija debljina

dilatacionih spojnica , sta mu to dodje , nikad cuo za tu rec

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

pitao sam te za debljinu, posto ovde ima u ponudi 9mm nemacke firme OSB tipa 3 koje su ocajnog kvaliteta, a ima i 3/8" navodno kanadske proizvodnje isto tipa 3 pa bi da probam i uporedim eventualne razlike.
                              inace, treba da sluzi za oblogu.
                              do sada sam najzadovoljniji sa OSB belgijske fabrike Agloply, vrlo dobar kvalitet.

beton termicki radi, menja dimenzije i to narocito kada u sebe upije vlagu kao sundjer. da bi mogao da radi (kao i za vecinu materijala mineralnog porekla) a da ne popuca nekontrolisano, psotavljaju se dilatacione fuge (mesta sirenja i skupljanja) koje kontrolisano omogucavaju promenu dimenzija.

ako budes imao prilike da vidis kako se rade podne kosuljice/ glazure vecih dimenzija , tje izvodjenje dilatacije kod njih bice ti jasnije o cemu se radi.

ako se ne uradi fuga za dilataciju, glazura puca mrvi se i nastaje odvajanje pokrivne obloge (keramika, parket, sta vec) a sto se cesto vidi kada se fusari odnosno nestrucno izliva glazura.

sa betonom je malko veci problem jer je obicno konstruktivni element, a pucanje nosivih zidova ili nosivih stubova (sitne napukline) u koje ulazi voda i dalje razara nije nas cilj.

mislim da je 8 duznih metara granica kada se obavezno radi dilataciona spojnica (fuga), da ne proveravam sada u normativima okvirno.

isti postupak dilatacione fuge je jako vazan kod rada sa drvetom, drvo stalno "radi" i menja dimenzije i ako nije dobro proracunata dilatacija dolazi do krivljenja, iskakanja, pucanja spojeva i citavog niza poremecaja.

ne znam kako fuge zovu lokalno u SAD, ali moraju postojati na neki nacin izvedene temperaturne dilatacije..
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• SAAB PoWeR
                                CBC Senator XXL
                                • 26.04.2005
                                • 1394

ovde obicno ploca se salije iz jednog komada , neznam koliko se ceka , ali isece se motorkom na kocke otvor koi ostavi motorka se napuni posebnim silikonom , sada sve zavisi za sta se ploca koristi , ali obicno se prevuce zastita preko betona ,da ga vreme nebi unistilo

neznam dali se kod vas koristi ,ali ovde postaje jako popularno ubacivanje fajbra u beton ,sada po autoputu koriste posebnu konstrukciju metala u beton ubace fajbr i izmedju sveke ploce postavljaju po 6 amortizera tako da beton puno duze traje

kako kazu ako koristis fiber u mesavini netreba ti armatura

Comment

Working...
                                X