nova garaza
Collapse
X
-
Jedno kratko pitanje: Da li si krovne nosace dobijo vec sklopljene ili si ih sam sklapao? Konkretno me zanimaju te metalne spojnice kojima su ucvrsceni elementi nosaca. Nekako mi ne ulivaju bas poverenje, a vidim da se masovno koriste.
Comment
-
-
Takve spojnice mogu da se kupe kod nas u Beogradu u Merkuru. E sad uvek sam se pitao zasta se konkretno koriste i evo sad videh.
Mene interesuje sledece:
Imate li neki standard za kablove posto vidim da ti iznad krova garaze ide suma u kojoj vidim da nema nekog jasnog pravila za postavljanje?
Comment
-
-
nosace sam uzeo gotove , za nesto malo ekstra $$ dobijem ih gotove , tako da mi se neisplati zezatisa time , mada sam morao jedan sam praviti , jer drugar nije dobro izracunao ina kraju ispadem za jedan kratak
metalne plocice se sada svugde koriste , ja sam takodje mislio da to nije nesto , ali za razliku od eksera ta ploca dtzi 100 puta bolje nemas pojma kako je konstrukcija stabilna sa plocom , samo verujem da postoi neka presa ili neki alat koim se to zabija , jer ja sam zabijao cekice , dusa da ti ispadne dok zabijes osam komada ,sada se koriste razni modeli ploca , recimo nosaci su pricvrsceni plocicama ali kroz koje idu eksegi i nemozes koristiti obicne eksere nego galvanajzd , ja sam poceo sarafima ali nemoze tako , jer kazu vremenom kako se sve pomera ekser puca...
za sice ima pravilo , ne blize od 10 fita , na slici izgleda kao da su na krovu ali podalje su a i tosu sve telefonski i TV kablovi skoro svaka kuca ima podva telefonska i TV kabla zato izgleda tako
evo kako jedna konekcija sa plocicom izgleda , ista takva plocica se nalazi i sa druge strane , nema sanse da se ikserom napravi jaci spoj
ko hoce vise infa moze traziti na google search for: timber connectors
Comment
-
-
metalne plocice se sada svugde koriste
patent je prodavan sirom sveta pa se danas masovno koristi.
najlakse se montira upucavanjem eksera iz elektricne/ pneumatske tzv heftalice.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Joj ova temepratura u srbiji me pokolebala, mislio sam da je vec zima. E za vikend dolazi mi prva tura Ytonga pa ce mo se malo igrati s njime.... Valjda cu i ja moci necim da se pohvalim ovde.
P.S.
Da meni komsija provuce kabl za TV ili telefon ovde u Srbiji iz mesta mi nahebo...
Comment
-
-
ma niko te nepita za kablove , grad sve razvlaci gde hoce i kako hoce
i evo jos slika od juce , zavrsio sve sto se tice konstrukcije , sledeci je krov da uradim i onda polako detail posao , velika vrata,mala vrata ,prozor,metal,oluci i sidig
vecinu cele konstrukcije sam sam radio tako da je uzelo malo vremena
srecom nisam morao cekicatieksere
Comment
-
-
Oce li biti tu neka auto diazlica? Zbog visine pitam.
E sad sta mene muci, to je upravo visina koja je potrebna za auto dizalicu. Uh, da nije skupo kod nas i ja bi ovako napravio garazu i zavrsio posao...
Ovako idemo redno zidanje, stubovi... pa krov na kraju.
Comment
-
-
evo i krov je zavrsen , najvecu brigu sam resio sada se mogu zezati polako , zavrsio ga u nedelju i to jedva , kisa me zezala cetiri puta silazio sa krova , ja i drugar sve uradili sam oboca nemamo veze kako se sta radi , jest da radim u firmi koja radi krovoveali neradim privatne kuce , tako da nemam pojma , a drugar jos gori , ajd sto nezna nego se jedva oslobodio da hoda po krovu koi skoro i da se ne oseti da je strm , nekako smo sve sklepali
Comment
-
-
hehe kod mene nagib u odnosu na plocu 45 stepeni, montirao antene sat vremena 9.jan ,a pici vetar- usrao se ziv od kocenja, otpali mi listovi, a najnize mesto krova je na 10,5m od prve cvrste podloge.
Nego ajde kad vec gazda nece nista da casti ondaneka je sa srecom i da te sluzi makar 200god
Koliko je tamo tegola i kakva ti je ovo izolacija ispod nje?? Da li se kod vas ova izolacija stavlja ispod tegole ako je nagib krova veci od 30 stepeni ??
Izgleda mi kao neki terpapir
Comment
-
Comment