nova garaza

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

ajd jos malo da dodam od danas
    polako pocinje da lici na nesto

_Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• panto
      CBC Veteran
      • 04.11.2007
      • 148
      • ljubic

Jedno kratko pitanje: Da li si krovne nosace dobijo vec sklopljene ili si ih sam sklapao? Konkretno me zanimaju te metalne spojnice kojima su ucvrsceni elementi nosaca. Nekako mi ne ulivaju bas poverenje, a vidim da se masovno koriste.

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Takve spojnice mogu da se kupe kod nas u Beogradu u Merkuru. E sad uvek sam se pitao zasta se konkretno koriste i evo sad videh.

Mene interesuje sledece:
        Imate li neki standard za kablove posto vidim da ti iznad krova garaze ide suma u kojoj vidim da nema nekog jasnog pravila za postavljanje?
        https://t.me/pump_upp

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394

nosace sam uzeo gotove , za nesto malo ekstra $$ dobijem ih gotove , tako da mi se neisplati zezatisa time , mada sam morao jedan sam praviti , jer drugar nije dobro izracunao ina kraju ispadem za jedan kratak

metalne plocice se sada svugde koriste , ja sam takodje mislio da to nije nesto , ali za razliku od eksera ta ploca dtzi 100 puta bolje nemas pojma kako je konstrukcija stabilna sa plocom , samo verujem da postoi neka presa ili neki alat koim se to zabija , jer ja sam zabijao cekice , dusa da ti ispadne dok zabijes osam komada ,sada se koriste razni modeli ploca , recimo nosaci su pricvrsceni plocicama ali kroz koje idu eksegi i nemozes koristiti obicne eksere nego galvanajzd , ja sam poceo sarafima ali nemoze tako , jer kazu vremenom kako se sve pomera ekser puca...

za sice ima pravilo , ne blize od 10 fita , na slici izgleda kao da su na krovu ali podalje su a i tosu sve telefonski i TV kablovi skoro svaka kuca ima podva telefonska i TV kabla zato izgleda tako

evo kako jedna konekcija sa plocicom izgleda , ista takva plocica se nalazi i sa druge strane , nema sanse da se ikserom napravi jaci spoj

ko hoce vise infa moze traziti na google search for: timber connectors

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

metalne plocice se sada svugde koriste
            a inace se zovu LKV, laki krovni vezaci, a izmisljeni su ovde. (balkanski izum).
            patent je prodavan sirom sveta pa se danas masovno koristi.

najlakse se montira upucavanjem eksera iz elektricne/ pneumatske tzv heftalice.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394

plocice koje se ovde koriste nezahtevaju eksere plocica je istisnuta sa jedne strane tako da se ta istisnuta strana zabija u drvo

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Joj ova temepratura u srbiji me pokolebala, mislio sam da je vec zima. E za vikend dolazi mi prva tura Ytonga pa ce mo se malo igrati s njime.... Valjda cu i ja moci necim da se pohvalim ovde.

P.S.
                Da meni komsija provuce kabl za TV ili telefon ovde u Srbiji iz mesta mi nahebo...

Comment

• SAAB PoWeR
                  CBC Senator XXL
                  • 26.04.2005
                  • 1394

ma niko te nepita za kablove , grad sve razvlaci gde hoce i kako hoce

i evo jos slika od juce , zavrsio sve sto se tice konstrukcije , sledeci je krov da uradim i onda polako detail posao , velika vrata,mala vrata ,prozor,metal,oluci i sidig
                  vecinu cele konstrukcije sam sam radio tako da je uzelo malo vremena
                  srecom nisam morao cekicatieksere

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Oce li biti tu neka auto diazlica? Zbog visine pitam.

E sad sta mene muci, to je upravo visina koja je potrebna za auto dizalicu. Uh, da nije skupo kod nas i ja bi ovako napravio garazu i zavrsio posao...

Ovako idemo redno zidanje, stubovi... pa krov na kraju.

Comment

• SAAB PoWeR
                      CBC Senator XXL
                      • 26.04.2005
                      • 1394

evo i krov je zavrsen , najvecu brigu sam resio sada se mogu zezati polako , zavrsio ga u nedelju i to jedva , kisa me zezala cetiri puta silazio sa krova , ja i drugar sve uradili sam oboca nemamo veze kako se sta radi , jest da radim u firmi koja radi krovove ali neradim privatne kuce , tako da nemam pojma , a drugar jos gori , ajd sto nezna nego se jedva oslobodio da hoda po krovu koi skoro i da se ne oseti da je strm , nekako smo sve sklepali

Comment

• GadGet
                        CBC Senator
                        • 15.08.2007
                        • 206
                        • Nbgd, Vozdovac

hehe kod mene nagib u odnosu na plocu 45 stepeni, montirao antene sat vremena 9.jan ,a pici vetar- usrao se ziv od kocenja, otpali mi listovi, a najnize mesto krova je na 10,5m od prve cvrste podloge.

Nego ajde kad vec gazda nece nista da casti onda neka je sa srecom i da te sluzi makar 200god

Koliko je tamo tegola i kakva ti je ovo izolacija ispod nje?? Da li se kod vas ova izolacija stavlja ispod tegole ako je nagib krova veci od 30 stepeni ??
                        Izgleda mi kao neki terpapir

Comment

• SAAB PoWeR
                          CBC Senator XXL
                          • 26.04.2005
                          • 1394

mece se uvek ispod shingl (tegola) to mu dodje jos kao dodatna zastita od prokisnjavanja pakovanje tegole koju sam ja koristio je 15 $ neznam koliko komada ima u pakovanju nisam brojao

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

Hoce biti tu nekih prozora?
                            Napravio si garazu vecu od kuce, sudeci po poslednjoj slici.

Comment

• GadGet
                              CBC Senator
                              • 15.08.2007
                              • 206
                              • Nbgd, Vozdovac

Kod vas pakovanje maltene kao kod nas 1m2. Ovde su pakovanja 3,05m2 i cini mi se po slikama da su i tamo pakovanja slicne velicine

Comment

• SAAB PoWeR
                                CBC Senator XXL
                                • 26.04.2005
                                • 1394

@dfast
                                h nisi jedini ko t pita , nisamjos odlucio gde cu vrata i prozor , tako da nisam ostavio otvor , danas cu malo prostudirati i napraviti otvore

Comment

Working...
                                X