Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • t-rex
    CBC Član
    • 06.12.2006
    • 42
    • NBGD

Re: Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

U principu sve su paste ok manje više.Farecla je ok uradi posao samo što se radi sa vodom,pa ti malo uprlja auto i otežava posao,3M paste se extra ali i skupe.E sad oko vune.Postoji bela ,žuta i plava vuna,prva je najagresivnija.Znaci ako hoćeš da lakše skineš riseve uzmeš najagresivniju belu vunu koja najbrže radi.Ima tu dosta da se priča,ali uglavnom sad se koristi 1 pasta da sve završiš a samo menjaš tampone,mislim na vunu i sunđere.Sada su paste duple 2 u 1,ne radi se sa vodom sve na suvo,pa ako hoćeš da režeš riseve uzmeš vunu (belu na primer) pa onda isti pastu koristis a ako hoćeš da bude još finije ili ako ostane neki hologram samo staviš neki manje agresivan sunđer i završiš posao.Na ovim modernim pastama piše da se pre poliranja koristi glina,zato što je auto kad ga opereš i dalje extra prljav.Operi auto,uzmi najlonsku kesu i pređi preko haube,osetićeš nešto kao da prelaziš preko neke fine šmirgle,to zavisi koliko je auto uprljan.E zbog toga uzmeš glinu i lepo to očistiš,pa kad posle pređeš preko haube na primer ta površina bude glatka kao staklo,i onda ti je dosta lakše da poliraš,a kad voskiraš,vosak se zalepi na veću površinu pa je onda sjaj veći i dugotrajniji.Evo ti jedan link za glini :http://www.youtube.com/watch?v=yfEfLGL59GI.Šta su polimeri?Vosak daje sjaj i zaštitu autu ali nije baš postojan i dugotrajan,onda mu se dodaju ti polimeri koji se na neki način vežu za lak i daju dugotrajnost.Postoje i NANO premazi koji su extra skupi mala bočica 50 evra ,ali daju zaštitu i do 2 godine,ali to je za ljude koji imaju para,skupe automobile pa hoće malo da se zezaju,za nas su dobre i ove jednostavnije stvari.
    UNAGOGI

Comment

• nnad
      CBC Veteran
      • 16.01.2008
      • 171
      • pancevo

t-rex -kako vidim glina treba da odradi posao drajzaka 2000 pre poliranja ali ne matira .vunu imam jednu belu i total pa probaću prvom prilikom.jel si polirao ofarbane automobile, pa recimo popravke od curenja ili jaču pomorandzu.

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Danas sam napoknon ispolirao auto. Trajalo je preko 6 sati, dva coveka su radila. Koriscene 3 razlicite Maguire's paste, neke smirgle i na kraju sve voskirano, Rezultatom sam prezadovoljan, skinuto vecina ogrebotina i oziljaka sa parkinga, a auto se sija kao "pasja mooda" Radjeno je kod Dekija u Sremskim Karlovcima, koga sada samo mogu da preporucim svakome.

Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• t-rex
          CBC Član
          • 06.12.2006
          • 42
          • NBGD

ne radim poliranje,više me zanimaju proizvodi,plava glina ne matira,a crvena je agresivnija i malo matira,samo čisti prljavštinu, ne deluje na lak ili boju kao šmirgla ili drajzek,samo izvlači prljavštinu kao što su garež,smola,industriska prašina,kočiona prašina,kad se nešto farba skida onu maglu boju koja se spusti na ostale delove laka,evo ti još jedan link http://www.claymagic.net/Movies/movies.htm

Video sam jedan alat na jednoj prezentaciji, kad prelije farba,to je kao neki sekač neznam kako da ga nazovem ,pa prvo sa njim skineš višak farbe ili laka koji je prelio,pa onda to mesto šmirglaš pa poliraš.

Posle vune dobro obriši pastu,uzmi malo alkohola ako nemaš nešto drugo,proveri koliko imas holograma,pa onda opet total pastu i neki finiji sunđer da to dovedeš do extra sjaja

Da li ste koristili Meguiars paste 85------84----83,Meguiars paste su dobre paste---Pitanje za StudentBGD
          UNAGOGI

Comment

• StudentBGD
            CBC Senator XXL
            • 18.12.2007
            • 1027
            • Beograd

Nisam zapamtio a sada nece da mi da inf - kaze poslovna tajna Videh da ima zalihe tih pasti...

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

koliko je kostalo to zadovoljstvo?
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

100e, bilo bi jeftinije ali je bilo malo vise posla oko skidanja oziljaka sa parkinga

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Po meni je to skroz ok cena, ako si ti zadovoljan postignutim.
                  Trebao si da okacis slike pre/posle kako bismo i mi videli koliko je postignuto, mada na ovim slikama izgleda kao nov.

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Trebalo je, ali sam zaboravio. Ima slika par strana nazad crnog Pola koji ima bele strafte na laku od strugalice za led. Moj je bio takav preko celog krova i haube (brat genije). To je sve skinuto. Preko celih zadnjih desnih vrata i krila sam ima straftu od necijeg branike, siroku 20ak cm - i to je skinuo skoro sve, nije moglo ono sto je dublje zagrebano, ali sada se jedva nazire da je bilo zagrebano...
                    Uglavnom, ja sam stvarno prezadovoljan ucinkom. Smatram da je cifra vise nego ok, barem sudeci prema rezultatima.
                    u BG su svi odmah govorili cenu (50-70) a da nisu ni pogledali auto, sto mi nije ulivalo poverenje, jer nije svaka farba isto ocuvana ili ostecena, pa prema tome i zahteva drugacji rad i mozda 1-2 paste vise ili manje, sto utice i na cenu... Decko je prvo oprao auto, pa mi je rekao sta moze i koliko ce da kosta.

Nadjoh jednu sliku haube od zimus

i posle:

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

lep ti je auto , skroz. sta je reko koliko ce da traje zastita?

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

hvala

Rekao mi je da mu se javim pred zimu za ponovno voskiranje, ali da trajnost voska najvise zavisi koliko cu cesto da ga perem, sto opet zavisi od kolicine voznje, musica, prljavstine... U principu, kaze da vosak ostaje 6-8 meseci u proseku.

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

cool... sad nema potrebe da drljas sundjerom po njemu vec samo puska i susenje

Comment

• fantom
                            CBC Senator
                            • 24.06.2005
                            • 218
                            • Subotica
                            • Fiat 500, StreetKa

Da se nadovezem, interesuje me cime odrzavati ili polirati spoljasnu plastiku na autu...npr.crne lajsne na vratima, retrovizore, crne branike od plastike i sl...to je ona crna plastika koja nije fabricki farbana i koja malo "izmatira" i blago "posivi" vremenom...vec sam na nekoliko auta imao slican problem pa sada hocu napokon da ga resim:-)
                            Old school...

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

ja koristim silikon u spreju a imas i sijaset preparata namenjenih bas za to (turtle, motip, sonax... itd)

Comment

• t-rex
                                CBC Član
                                • 06.12.2006
                                • 42
                                • NBGD

Postoji jedna stvar koja se zove BLACK VINYL COAT,to je kao krem farba koja se nanosi na plastiku u dva sloja,sunđerom ili nešto slično,i plastika opet bude kao fabrička,a ovaj preparat se dobro veže za plastiku tako da se neće ljuštiti vremenom,hoću da kažem da je dugotrajan.
                                UNAGOGI

Comment

Working...
                                X