volan za W124

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• pa hocu da napravim carbon drvenu konzolu oko grejaca da kompletiram azzurro enterijer. Imam originalnu, ravnu i lakiranu ali u dizajnu orahovina. Trenutno je na njoj zalepljena carbon look nalepnica.

Pre nego kupim original, hocu da pokušam da uštedim, tj da to ovde uz nečiju pomoć uradim.

Trebalo bi konzolu prvo prefarbati u crno i onda po toj crnoj boji izvuci (da li sitom ili tamponom) metalik sivu mustru kao šahovska polja. Posle toga bi se sve lakiralo bezbojnim lakom u vise slojeva i bilo bi ekvivalentno originalu.

Razlog i cilj je da se napravi 100% kao original, a da ne dajem basnoslovne pare koliko to inače košta, mada ću to morati ako ne može da se napravi

Imam fabričku tu carbon pepeljaru pa bih mu mogao dati da skine mustru i da napravi isto takvo. Evo kako bi to izgledalo to što mi treba:

pepeljaru originalnu kao na donjoj slici imam kući, pa bi mogao sa nje da skine uzorak, šta misliš:

Comment

• kardanko
      CBC Član
      • 22.05.2007
      • 75
      • Beograd

Mozemo da probamo sito stampu ako moze precizno da izvuce.Sto se tice carbon folije kvalitetna kosta ovde 30 eur ali postoji i mana.Naime ona ima odredjenu debljinu naravno koja bas nije mala ,nisam precizno izmerio pa se bojim da ako se prelepi preko drveta prekidaci nece leci u lezista.Nisam radio sa njom ali mi je drugar rekao da je prilicno teska za rad,da je morao dodatno da je greje pri savijanju.Shaqu ideja mi se dopada

Comment

• Durango
        CBC Senator XXL
        • 01.02.2006
        • 590
        • Zemun, Srbija

Uh kako dobro izgleda ovaj karbon na konzoli. Inace uopste ne volim drvene aplikacije u autu. Bilo kom. Jedino mi se dopada ona crno siva varijanta u Avangard Mercedesima. Moracu jednog dana ovako nesto i ja da uradim kod sebe. Presvukao bih i one lajsne na vratima.

@Kardanko
        Imas razlicite debljine karbon folija kao i iste razlicitog kvaliteta. Mislim da ravne povrsine kao sto je ona oko menjaca, nije problem presvuci!
        Ova varijanta sa farbanjem, stampom i lakiranjem sto je Shaq spominjao je The Best!
        MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Qwerty
          CBC Član
          • 05.02.2008
          • 28
          • Beograd/Zaklopacha

Ovo parce karbona je 20cmx20cm i kostalo je negde oko 100e,mada mi je sam rekao da hoce da odere tog lika zato sto je pun kao brod...

Pitao sam ga cela hauba koliko bi kostala za yuga (yugova hauba ima oko 1.5 cm2),on mi je rekao oko 400e...

Na Miljakovcu u BG je radjeno ovo,lik koji je ovo radio je imao tamo radionicu,ali kada smo VladaR i ja isli prosle godine kazu da se preselio i nigde nisam mogao da ga nadjem...

A to sto ti Shaq hoces da probas sa farbanjem,ne znam,ali mislim da je to izuzetno tesko izvesti,mada probaj,zanimljiva je ideja...
          "Horse Power is how fast you will hit the wall,but TORQUE is how far you will move the wall after you hit it..."

Pod ovim se podrazumeva da vozis MB,a ne VW...

Comment

• Jako dobro znam šta je pravi carbon i kako se pravi, tako da je prethodna fotografija nepotrebna. Imam ga kući gotovog oblika i koristim ga za avio modelarstvo u kolima je neupotrebljiv jedino da od dole obložim spojlere pa da jedu asfalt kad negde zakačim spojlerom

Nalepnice su ganci jer nemaju dubinu i vidi se da su gedora tuning, što još ide na VW ili Opel, ali na mečku ne ide

Mercedes nije ugradjivao nigde u modele w201 i w202 pravi carbon (osim za DTM )

U W201 2.3 Avantgarde Azzurro, u W201 2.6 Limited Edition USA i u W202 C36, Mercedes je ugradjivao u originalu imitaciju karbona koja predivno izgleda jer je preko njega 1-2 mm bezbojnog laka i ima "dubinu" te izgleda predivno, imam kući takvu pepeljaru i video sam kako su je uradili.

Drvo se izbrusi da bude totalno glatko, lakira se u mat crno pištoljem i kad se osuši nanese se metalik siva "mustra" sito ili tampon štampom. Kad se i to osuši lakira se sa više slojeva bezbojnog laka.

Sve ovo znam sam da uradim npr meni i Kardanku jedino je problem štampa oko koje će nam pomoći Gazda Milutin

Comment

• Gazda Milutin
              CBC Senator
              • 31.01.2008
              • 267
              • Pancevo

Pozdrav karbonasi...

Skidam slicku na flash i nosim ortaku da pogleda... a idem mecanom tako da tju mu sve predociti "in vivo" pa vam javljam sta kaze.

Meni deluje izvodljivo al' problem je povrsina samog tampona (ne zemskog!). Ne verujem da moze tol'ku povrsinu da utisne od jedared. Vdetju i za sito.
              - Govori tiho i vodi psa sa sobom! -

Comment

• Cao,

Ja se ne razumem baš previše ali znam šta treba otprilike da se uradi. Sama tehnika mi nije poznata, tu je tvoj kolega

Takodje onaj deo gde je prekidač klime i ventilatora je skroz izuvijan, kakva tehnika se koristi pa da može i takve stvari da odštampa?

Comment

• Gazda Milutin
                  CBC Senator
                  • 31.01.2008
                  • 267
                  • Pancevo

bash To je i problem!

Pitatju ga dal' moze tampon toliko da se deformishe a da ostavi lep otisak.

Comment

• bmilojevic
                    CBC Član
                    • 13.03.2008
                    • 44
                    • Kragujevac

Ja sam zainteresovan za hrom cajgere i krugova za ventilaciju!
                    Prati svoju zvezdu!!!

Comment

• Durango
                      CBC Senator XXL
                      • 01.02.2006
                      • 590
                      • Zemun, Srbija

Izmericu ti ovih dana dimenzije prstenova za satove, pa iscimaj Boru da ti napravi!
                      MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• bmilojevic
                        CBC Član
                        • 13.03.2008
                        • 44
                        • Kragujevac

Nemoj da zaboravis!!!
                        Prati svoju zvezdu!!!

Comment

• Gazda Milutin
                          CBC Senator
                          • 31.01.2008
                          • 267
                          • Pancevo

Pozdrav MB bando, evo mene nazad sa odmora pa, rekoh, da vam se javim i osvezim temu prstenaca.

Bilo bi dobro da se organizujemo i naruchimo od Bore komplete i za satove a i prstencice oko grejacha i dobijemo popust za GROUP BUY jer ako svako naruchuje posebno pitanje je...

Mozda da ga cimnem i kazem da svako ko naruchi prstence kaze da ga zna preko foruma i da na taj nacin ostvari pravo na popust?... mada je bolje da sve odradi odjednom...

@ BTW sto se tiche karbona, dolazi drugar danas kod mene na gajbu i videtjemo kako se moze resiti stampa.

Comment

• kardanko
                            CBC Član
                            • 22.05.2007
                            • 75
                            • Beograd

Gazda mislim da je glupo da ga svako cima posebno.Bolja varijanta je da se poruci sve odjednom kao sto smo i dosad radili

Comment

• Gazda Milutin
                              CBC Senator
                              • 31.01.2008
                              • 267
                              • Pancevo

I ja isto mislim...

Comment

• bmilojevic
                                CBC Član
                                • 13.03.2008
                                • 44
                                • Kragujevac

I ja sam za group bye, Gazda pitaj ti Boru koliko bi kostao komplet prstencica za instrument tablu i oko grejaca!!!
                                Prati svoju zvezdu!!!

Comment

Working...
                                X