Originally posted by maki
disel motori diskusije...
Collapse
X
-
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
-
-
E da, da dodam da je kod dizela najveci problem spojnica(lamela) barem na nasim prostorima strasno su nekvalitetne,mada i originalne nisu bas adekvatne, vw motor 1.9 d 47KW, motor kao i auto nov kupljen prvi vlasnik preso 50 000km i izgleda da je vec puko neki federcic na lameli , ima takve simptome,nije strasno,nek tjera dok ne pukne jos koji pa ce da mjenjamoHSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM
Comment
-
-
Hehe.. konacno sam te dobio tamo gde sam hteo
Transmisiono gledano je Diesel jedan TuRbo benzinac (LPT - Low Presure ) koji krece sve vreme u 2-oj brzini.
Nista cudno sto je transmisija problem jer je najopterecenija tacka u lancu .
Uistinu je da je diesel menjac puno jaci i bolje projektovan od jednog za benzinski motor upravo iz razloga pulsne emisije u niskim obrtajima.
Znas i sam da bor mashina za beton ako imas prevelike obrtaje nerazbija beton, samo na niskim obrtajima (udarcima) odradjuje posao.
Isto tako zabavno je biti deo transmisije kod jednog diesela, i te vibracije se osecaju u celom autu.
A ja nevolim vibracije, jednostavno sam preosetljiv na niskofrekventne vibracije i izbor benzinca kod mene je da mojoj fizici neodgovara, nista vise
Bar ne kad su u pitanju diesel motori sa 4 cilindra.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Za duza putovanja biram uvijek dizela,udobniji su, benzinci (bar ovi sto sam ja imao) su bili tvrdiako nisu tvrdi onda su bili mali
,
nebih nikad uzeo neku limuzinu sa benzinskim motorom, kod novijih dizela te vibracije se uopste ne osjete,motor je dobro zapakovan pa se skoro i necuje,dobro ponekad mi nedostaje benzinac cisto malo da se izivim i da cujem zvukHSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM
Comment
-
-
Originally posted by makiZa duza putovanja biram uvijek dizela,udobniji su, benzinci (bar ovi sto sam ja imao) su bili tvrdiako nisu tvrdi onda su bili mali
,
nebih nikad uzeo neku limuzinu sa benzinskim motorom, kod novijih dizela te vibracije se uopste ne osjete,motor je dobro zapakovan pa se skoro i necuje,dobro ponekad mi nedostaje benzinac cisto malo da se izivim i da cujem zvukGaraza
1996 SAAB 900 NG Cabrio
Comment
-
-
po pravilu dizeli su tezi pa su i auta meksa,nema cimanja prilikom ubrzavanja,jeste da nije ubrzanje bas preveliko,nema natezanja u visokim obrtajima vec se sve obavlja do 3000 obrtaja, iso sam jednom na put sa vr-om sto sam ga prije imao, 300 km u jednom pravcu,bez vecih ravnica 80% je uzbrdica i krivine,sva 4 sata voznje koliko je trajalo putovanje ja sam bio maksimalno koncentrisan i gazio sam to auto koliko je igdje moglo,jednostavno te zvuk tjera da ga stiskas,osim sto sam 2 put sipao rezervoar goriva (1 na polasku i jos jednom pred kraj puta) stigo sam ko da nisam 5 dana oka sklopio, u ostalim slucajevima sam iso na takva putovanja sa dizelom, najcesce moj golf 3 1.9 td ili tatin MB 124 250d, jeste da je razlika u vremenu prelaska puta oko 40-tak minuta do sat vremena (duze sa dizelom) ali je i putovanje ugodnije i usteda goriva duploHSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM
Comment
-
-
Hm.. ja prevezem 2300 Km u mom SAABu koji je patoloski nastrojen prema aktivnoj voznji i isteram sve iz jednog poteza?
Dakle, nema nista vise stajanja nego koliko sipanja benzina, i negde da se jede usput.
Kad sednem u restoran posle 10 minuta mi je dosta sedenja ocu da idem nazad u auto da sednem ko covek?!?!?!
Ja stvarno nerazumem o cemu pricas, ili je razlika izmedju auta tolika ili je razlika medju nama, manje vise vazno gde je nesuglasica ali u dieselu mi se samo zakunja... jednostavno nema drazi
Da napomenem da kad stignem dole, neidem da spavam, vec sednem pa popricam sa roditeljima par sati, te onda smugnem do gradaAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Hm.. ja opet pricam o niskofrkventnim zvucnim pulsevima koji su uvek prisutni u jednom dieselu.
No , nisu svi jednako ni osetljivi, ja naprimer na ringispilu mogu da izdrzim 2 kruga i dolazi pegla
Jednostavno sam osetljiv i nista vise.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Eh.. da mogu ja da vozim ringispil i da upravljam sa njim podneo bi ga i jaMedjutim znas koje sile su u ringispilu i kako i u kojem pravcu deluju
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment