Koji akumulator da kupim?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • E_K_V
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 220
    • Podgorica

Re: Koji akumulator?

Jutros opet izmjerio akumulator, 12.44 na nekih 3stepena...
    FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE

there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....

Comment

• Blackeyed
      CBC Senator XXL
      • 06.07.2005
      • 402
      • Novi Sad

Black Horse od 55Ah mi je pred riknjavanjem, posle 4 godine, ne mogu reci da nije posluzio...Auto mi je star (SKODA Favorit 135L, 91', LPG) i nemam neke dodatne potrosace u autu...

Citao sam temu, gledam sta da kupim i nesto naginjem ka VARTI C15 (Black Dynamics), ima ga u NS po ~4500 din.
      Jel ima neko iskustva sa ovim, kako se pokazala ova serija u praksi ?

Black Horse od 55Ah je oko 4100 din, dok BOSH istog kapaciteta cene oko 4800 din, VESNA je isto oko 4500 din.

Da li uposte davati koju stotinu dinara vise u odnosu na BH ?
      "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Mislim da vredi dodati 700din za bosh,meni se pokazao extra u par navrata.A i dobra je stvar sto nema dolivanja vode.
        Mada ako je auto ispravan i vozi se redovno,a akumulator odrzava svaki ce ti trajati 4-5 godina,posebno kod benzinca.
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• dacha
          CBC Senator XXL
          • 23.06.2007
          • 356
          • Beograd, NBG
          • Xsara II 2.0i

ja sam pre 2 meseca uzeo Vartu 75A, radi odlicno, po ovoj zimi pali na plin bez problema, ne smeta mu malo duze verglanje. preporuka.
          The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Sto duze gledam zvanicne sajtove, sve vise mi se cini da su Varta i Bosch isti proizvod sa razlicitim nalepnicama!

Comment

• Miljan
              CBC Senator XXL
              • 18.01.2006
              • 459
              • Nis

U medjuvremenu, od prethodnog nosenja u servis, akumulator se jos 2-3 puta praznio, a danas je pokazao 8,35V.
              Naravno, odmah sam ga odneo u servis, tamo je pokazao 7,91V i lik (onaj isti od pre, sef servisa) je konstatovao da je prazan, gle cuda da mi nije rekao, ne bih to znao, i da je potrebno punjenje.
              Opet ce da ga napune (to i ja umem), a i dalje stoji iza toga da je akumulator ispravan i nema na osnovu cega da ga zameni, ja sam rekao nema problema, zvacu onda inspekciju, a u ponedeljak dolazi uvoznik iz Temerina, pa cemo da vidimo sta ce da bude.
              Ako ne bude nista, akumulator ostavljam njima, neka ga koriste ako je dobar, a ja uzimam nov.

On mi preporucuje Topla akumulator, tj. otvoren (sa cepovima), kaze da oni idu za vozila pre 2000. god, a ovi zatvoreni sa gelom, za novija od 2000. god. Iskreno, to prvi put cujem, a i prosli put je preporucivao Vartu Blue Dynamic, dok sad kaze, da je to za vozila posle 2000. god.

Pitao sam ga kad je proizveden ovaj, jer na njemu nista ne pise, osim fabricke sifre, kaze, moze to da se vidi preko sifre, ali nista nije rekao.

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

Originally posted by Miljan
                On mi preporucuje Topla akumulator, tj. otvoren (sa cepovima), kaze da oni idu za vozila pre 2000. god, a ovi zatvoreni sa gelom, za novija od 2000. god.
                glupost!
                Taj,kako on kaze,"zatvoreni" sam ja imao u stojadinu 5 godina.E sad moguce da mi je kec bio 2001,a ne 1991 da bi trajao i neku godinu duze

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Originally posted by Blackeyed
                  Da li uposte davati koju stotinu dinara vise u odnosu na BH ?
                  Svakako se isplati. Akumulator treba da te sluzi kada je najteze, na minusu i dovoljno je jedno jutro da nece da upali kada krenes na posao da shvatis zasto nisi dao par stotki vise za bolji akumulator.
                  BH je katastrofa ispod svakog kvaliteta.

Originally posted by Keketarac
                  Sto duze gledam zvanicne sajtove, sve vise mi se cini da su Varta i Bosch isti proizvod sa razlicitim nalepnicama!
                  Jesu isti proizvod. Oba su akumulatori Samo toliko o slicnosti, Varta se proizvodi u Spaniji i Ceskoj, Bosch takodje u Ceskoj (nije ista fabrika) i u Turskoj. Do sada su se Vartini pokazali mnogo bolje.
                  To date there has never been a faster car built for the public road and,
                  it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

BH znaci djubre,a bio sam ubedjen da su sasvim ok.

Comment

• comi 1342
                      Moderator
                      • 28.09.2005
                      • 1126
                      • NS
                      • Giulietta ,PUG 106,

Svi vi koji mislite da je nemačka kanta struje bolja od vojvodjanske kante struje, obavezno proverite kad je ta uvozna kanta struje proizvedena tj formirana. Obično ima utisnut broj o sedmici mesecu i godini proizvodnje, pa ako je taj datum dalji od 5, najviše 6 meseci, zaobiđite.
                      14 strana o kanti struje, strašno ...
                      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Miljan
                        CBC Senator XXL
                        • 18.01.2006
                        • 459
                        • Nis

Pa vidim, BH vergla ko lud i posle deset dana na -15, a ovo go*vno od 6000 din, nece ni na +20C.

Comment

• Keketarac
                          CBC Senator XXL
                          • 01.09.2007
                          • 588
                          • Novi Sad
                          • Seat Ibiza 1.2 TSI

Jesu isti proizvod. Oba su akumulatori Samo toliko o slicnosti, Varta se proizvodi u Spaniji i Ceskoj, Bosch takodje u Ceskoj (nije ista fabrika) i u Turskoj. Do sada su se Vartini pokazali mnogo bolje.
                          Mislio sam na ovo:
                          http://aa.bosch.de/aa-batterien/en/pkw/ ... cklung.htm

pa jos kad uporedis kataloge, nekako se javlja da je to identican akumulator sa razlicitom nalepnicom.

Mozda su zajedno razvijali tehnologiju, a proizvode u zasebnim fabrikama, u tom slucaju poenta je ista.

A mozda i gresim....

Comment

• Miljan
                            CBC Senator XXL
                            • 18.01.2006
                            • 459
                            • Nis

Vidim nema ga ovaj da zove za akumulator, i pozovem ja jutros, kaze, ispravan je akumulator, mozete da dodjete, bili su iz Temerina, ali nije bio gazda, zato vas nisam zvao.

I odem ja, evo, kaze akumulator je tehnicki ispravan, napunjen, vi ste ga doneli sa 7,91V, evo sad ima 13,10V ja mu kazem, dzabe to, ima on napon, ali nema kapacitet, kaze, testirali smo i to, evo naznacena udarna struja mu je 510A, a on ima 595A.
                            Pitam ga, jel testiran na -18C u hladnoj komori, kaze nisam ja fabrika, nemamo te mogucnosti.

Pogledam ja, onaj indikator crn skroz, pitam zasto, kaze, nije pokazivao uopste, verovatno je zaprljan ili ima manjak elektrolita.

I nista, montirao sam ga, pali ko mina, sve ok, proverio ponovo punjenje, pod svetlima, sa potrosacima 14,22-14,27V, bez potrosaca 14,41-14,47V.

Kad ukljucim radio, opada napon polako 12,84, 83, 82... provericu suta ponovo, ako je ispod 12,6V nema nista od njega.

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Nemoj onda ukljucivati radio, kad ti toliko padne napon....
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Miljan
                                CBC Senator XXL
                                • 18.01.2006
                                • 459
                                • Nis

Haha, to je sa ugasenim motorom, sa upaljenim nema razlike u naponu.

Inace, serijski broj akumulatora je 7FE12-4, to znaci da je proizveden 12.2007, a ja sam ga kupio 01.07.2008.

EDIT: Sad sam bio (19:30h) da izmerim napon, bio je 12,89V.

Comment

Working...
                                X