Alarmi - generalno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rogi
    CBC Član
    • 17.04.2007
    • 81
    • Stara Pazova

Taj alarm i kosta toliko sa ugradnjom 180-200 eura,zato sto ima 100 cuda za povezivanje. ugradnju sam platio sam sebi -- ja sam auto elektricar

pa preko je 100 dolara,ali jbg ovo je Srbija,veliki porezi

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

Pa stvarno i nije skupo ako je 2000 i ako je to ovaj model sa linka... Mene zanima gde bih nasao motor za centralnu, treba mi samo jedan, neko pomenu da su 200 din, gde?

Comment

• marek
        CBC Senator
        • 16.09.2005
        • 243
        • Beograd

ha pa sta ce ti jedan? za gepek?

bubanj potok subotom... do 400din/kom

Comment

• UkiMazda
          CBC Senator XXL
          • 16.11.2007
          • 444
          • Beograd
          • Alfa 156 2.0TS

Hvala, a jedan mi treba zato sto na mojoj mazdi imaju motori od centralne brave na svim vratima sem na vozacevim, gde je i jedino moguce zakljucati/otkljucati, tu nema motor nego je samo mikroprekidac.

Comment

• marek
            CBC Senator
            • 16.09.2005
            • 243
            • Beograd

Originally posted by little
            Alarm Servis Boris, Maksima Gorkog 41
            011/ 244-92-78
            iz licnog iskustva nisam bas zadovoljan

Comment

• Uzelac
              CBC Senator XXL
              • 03.12.2006
              • 1717
              • munZe

kvalitetan alarm ? - opsta diskusija

Zdravo svima

Vidim razne diskusije na teme alarma, ali me zanima uopste, sta alarm cini dobrim tj. izdvaja ga od losih ?

Sem opste namene, nemam ideju ni kako ni sta rade ovi uredjaji i najvaznije, sta razdvaja dobre i lose modele ?

Svaka info dobrodosla, hvala

p.s. Obzirom da nemam tip/model/godiste automobila u topicu, ne znam kako bi, molim moda da pomeri topic u za to namenjenu sobu ako ova to nije.
              work in progress

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Re: kvalitetan alarm ? - opsta diskusija

Nista ?
                work in progress

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

Alarm danas ne služi za ono za šta je nekada smišljen Danas služi da EVENTUALNO rastera neke narkiće, a mnogo više za opciju daljinskog zaključavanja auta (za one koji to nemaju fabrički) ili recimo (kao mom ocu) za zaključavanje ključeva u kolima

Jasno je da se dobar alarm izdvaja od loših po kvalitetu izrade i dugotrajnosti , zatim po mogućnostima (daljinsko zaključavanje, otvaranje i zatvareanje prozora, automatsko zaključavanje vozila ili uključivanje alarma i sl) itd. Naravno, najbitnija stavka je pouzdanost...

Po meni, trenutno je najpouzdaniji je alarm iz tzv. kućne radinosti... dakle da uzmeš i da ga sam sklepaš i sa mu sam smisliš mogućnosti i idejna rešenja. Zašto? Pa problem kod ovih poznatijih alarma kao što su recimo Excalibur, Cobra i sl. je u tome što su serijski i što ih ima na puno vozila, pa tako ja sad mogu da skinem Excalibur sa službenog auta i da ga demontiram i skontam princip rada i onda dođem po tvoj auto i onesposobim tvoj Excalibur alarm za 4 sekunde To svakako ne bi bio slučaj ako bi ti sproveo neku svoju ideju i princip rada alarma jer bi to onda postojalo samo na tvom autu i ja ne bih imao ideju gde da saznam o čemu se radi, koje su mu mane i kako ga onesposobiti te bi to onesposobljavanje i potrajalo što lopovu jelte ne odgovara

Ja sam pravio nešto sa jednim drugarom za njegovog Juga, koštalo je 30ak eur i realno nije neki ni kvalitet, ali je fazon što ima više zamki koje znamo samo nas dvojica, a neko treći bi se namučio dok bi ga ''utišao''
                  Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• broj 123
                    CBC Senator
                    • 29.08.2008
                    • 221
                    • srbija

pa na koj nacin si to radio?

Comment

• Uzelac
                      CBC Senator XXL
                      • 03.12.2006
                      • 1717
                      • munZe

Jasno, ne treba kupovati full komercijalu i treba nesto inovirati.
                      Ali, od necega treba i poceri, ne ?

Sta je dobra osnova, da nudi sve potrebne funkcije (prozori, vrata, malo dranja, blokada motora.. ) sta vec?
                      work in progress

Comment

• dandy
                        CBC Senator XXL
                        • 09.12.2005
                        • 513
                        • Bijeljina-Beograd Medakovic

Dovla ti je rekoa bas kako jeste.
                        Problemi alarma su jako veliki i danas se niko ,,,,ali bas niko ne pouzdaje u te stvari, to je onako sporedno pomagalo koje bas sluzi da ti ne bi neki narkic ili klinac zeljan divljanja kolima digao auto, prodao zagram ili dva, ili izlupao i zapalio poslije igranja,,,,

Kod alarma bas vazi zlatno pravilo, koliko para -toliko muzike,ali s tim sto skoro svi alarmi, od ovih najjeftinijih od 20tak evra do varijanti recimo do 150-200e imaju skoro identicne izlaze,,,,blokada motora(naravno da ne bude zabune, nista tu ne blokira motor, nekim mehanickim cudom vec onesposobljava elektroniku motora kako se ne bi mogao startovati motor), zatim shock senzor, senzor otvaranja vrata,,,,neki imaju i svoje napajanje tako da se aktiviraju i kada dodje do prekida struje i pada napona na autu,,,,,i svi imaju jako glasne sirene za razbudjivanje komsiluka

Ono sto ce otezati lopovima posao je daljinski sa pllivajucim kodom, i alarm sa sopstvenim napajanjem, znaci ranga nekih 100+ evra otprilike,,,,marke su razne, GT, Excalibur, Vision, Enforcer, Cobra i mnogi drugi,,,,ali po mojim dosadasnjim iskustvima sve je to ista prica,,,,,znaci nacin onesposobljavanja alarma tj, tezina onesposobljavanja daje cijenu alarmu,,,,

ono sto je obavezno je da NIKAD ali NIKAD ne ugradis neki alarm i kao ponosni vlasnik istog nalijepis po cijelim kolima markice sa oznakom ovaj auto je obezbijedjen sa tim i tim alarmom,,,,velika greska ljudi koja ih skupo kosta,,,,jer samim tim daju ogromnu pomoc lopovima, kao da im daju kljuc u ruke,,,,,vec nadjes oznaku nekog potpuno drugog alarma, ili nista ne postavis,,,

Zatim kombinacija kao sto rece kolega alara sa recimo prekidacima ili home made alarmom je onako moze se reci najbolje rjesenje kad se o alarmima govori, gdje se moze iskombinovati recimo elektromagnetni ventil za gorivo, nekoliko pomocnih vremenskih releja za prekid odredjenih strujnih vodova, ili ukljucivanje sirena, migavaca i sl poslije nekog vremena,,,,ma mogucnosti su maltene neogranicene,
                        i naravno jedna od bitnih stavki je upotreba nekog starinskog mobilnog telefona zabijenog duboko ispod tapacirunga sa napajanjem preko auto punjaca i sl sakrivenog takodje kod tel (da bi imao napon i kad se raskaci acu, a da se ne mora stalno puniti i misliti o tome)i neka kartica bilo kog operatera koja ne mora cesto da se dopunjeva kreditom,,,,
                        jeste,,,,, danas lopovi koriste ometace signala, ali eto,,,jos jedan jeftini vid zastite, i obavezno da ostavite sebi IMEI broj telefona koji se nalazi iza baterije jer ga policija moze naci preko tog identifikacionog broja

i apsolutna zastita ne postoji,,,provljauju u trezore drzava,,,banaka, vojne baze i dr,,,ulaze u najcuvanije i kradu najobezbjedjenije stvari na planeti,,,,tako da moze se odvratiti, ali ne i sprijeciti kradja,,,ako neko ima narucen auto koji ti vozis i ako lopovu padne u oko,,,bog ga nece spasiti,,,ali ce odvratiti lopova ukoliko ima puno akanja,,,i svako ce prije da odabere auto koji je manje obezbijedjen,,,zato zeder, alarm+home made dodatci+ako imas garazu ili dvoriste koje se zakljucava,elektrosok pistolj u sjedistu(manite se prica o odsteti lopovu ako se povrijedi i sl,kad ga navatas u kolima omamljenog najmanje povrede ce mu vjerovatno biti od tog elektrosoka, pored popvreda bejzbolkom, kockom od puta,mocuge i sl,sta prvo padne pod ruku, jer iz licnog iskustva znam da ce se to podvesti pod tvoju samoodbranu, a i svaki policajac koji dodje na uvidjaj ce to da potvrdi,,,jer uvijek je tebi lakse naci par svjedoka koji su vidjeli da te napao nego njemu,da dokaze da nije,,,),i mirniji si od drugih.....

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

...elektrosok pistolj u sjedistu...
                          Ne mogu da verujem da nisam za ovo cuo ranije !!
                          Samo jos da nadjem ko ovo prodaje, vezacu ga na neki prekidac sto je pod ruku, npr. na ablender, pa da ribildujem tashtin pejsmejker s vremena na vreme

Ako ga podesim da se ukljucuje na glasovne vibracije+ neki vremenski relej, mogu i zeni da natapiram kosu njime besplatno cim nece da zatvori usta, duze od 30 sec...al' za to mi treba neki elektronicar (ozenjen, naravno, da bi imao razumevanja pa da ne naplati previshe)

Eto zasto je BG glavni grad - ljudi razmisljaju prakticno, a ne k'o mi dole...

dandy, vredish svaku paru !!!
                          Originally posted by Valent Vudriga
                          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• PerkeNS
                            CBC Član
                            • 09.03.2008
                            • 71
                            • Novi Sad

Kako radi taj elektrosok pistolj u sedistu? Ne kako deluje na lopova, nego kada se aktivira? Kada se upali alarm pa neko sedne pa onda ga pretrese...?

Sta mislite o tajnom prekidacu koji ce po ukljucenju onemoguciti da se upali auto?

Meni je jednom jedan elektricar pricao da su u neku ruku bolji ti jeftiniji alarmi kao Enforcer pa onaj bugarski Teaser itd. Jer oni nemaju svoju neku proceduru spajanja kao sto imaju ovi skuplji jer se kod njih zna gde tacno na sta mora da ide sto olaksava lopovu da ga onesposobi brze nego ove jeftinije...
                            Mozda nisam najbolje obajsnio ovo pojasnjenje kako je on meni to ispricao. Ako ste me donekle shvatili onda ce te razumeti da li ovo ima smisla ili ne.

Comment

• dandy
                              CBC Senator XXL
                              • 09.12.2005
                              • 513
                              • Bijeljina-Beograd Medakovic

svaki alarm koji sam do sada ima prilike da ugradim ima ajd da ne kazem identican sistem, ali sve na isti fazon,,,,razlikuje se boja zica i neke sitnice,,,,na kreativnosti onog ko ugradjuje alarm je koliko ce da ga zakomplikuje....
                              problem vecine alarma koji nemaju sopstveno napajanje je upravo prekid struje koja se kod vecine vozila veoma lako vrsi zavlacenjem ispod vozila i presijecanjem mase ili +kabla,,,kod novijih vozila acu su bolje zasticeni gomilom stvari koje se nalaze oko njega, dok recimo kod golfa i sl,,,nema nista ispod i komotno s emoze prici rukom odozdo, i presjeci kabl, mada je jos laksa varijanta otvaranje haube jer je to recimo kod golfa stvarno ocajno rijeseno,,,,i kod vecine starijih vozila....

elektro mozes da preradis da se aktivira kako tebi volja, najteze je naci ga, tj nabaviti jer nisam uspio kod nas da ga nadjem u slobodnoj prodaji,,,,svi pricaju da ima,ali ja gdje god sam gledao ...nema....
                              njega mozes postaviti bilo gdje, i aktivirati na bezbroj nacina od toga da recimo iskoristis drugi izlaz daljinca za aktivaciju, do automatizovanog sistema sa raznoraznim zadrskama i sl,,,sve sto trebaa je umjesto prekidaca kojim se aktivira postaviti relej, i onda kako ti padne na pamet...
                              ali kako dobro puca,,,morao sam i na sebi da ga probam,,,,ono je nevidjeno,,,,da sam malo vise mazohisticki nastrojen prema sebi navuko bi se na ono ko na bungee hahha

Comment

• UkiMazda
                                CBC Senator XXL
                                • 16.11.2007
                                • 444
                                • Beograd
                                • Alfa 156 2.0TS

Re: Alarmi - generalno

Da li neko moze da mi kaze koja je minimalna cena nekog alarma(novog), jer ga postavljam na jedan auto samo zbog daljinskog zakljucavanja

Comment

Working...
                                X