Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Re:

Originally posted by mrki
    tesko je da se ubaci i pri 5kmh, a ne zelim ni da probam na 30kmh!

nije mi jasno zasto se stavljaju takvi menjaci?
    Kakvi menjaci? Losi? Dotrajali?

Prosecan menjac najnormalnije ubacis u prvu pri kojoj hoces brzini.
    Probaj Mecku, Hondu, BMW i neke malo kvalitetnije proizvodjace automobila da vidis kako nece.
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Kenno
      CBC Senator XXL
      • 21.08.2006
      • 460
      • Zenica, BiH

Re: Pitajte ovde!!!

Kako, amaterski, skinuti prednju šajbu sa auta? U pitanju je yugo. Da li je moguće keder sačuvati?

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Da, keder se sacuva. Skidas iznutra ka spolja, deo po deo odvajas keder. Kreni i sve ce ti se samo kasti.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Kenno
          CBC Senator XXL
          • 21.08.2006
          • 460
          • Zenica, BiH

hvala puno!

Comment

• nemanya
            CBC Veteran
            • 29.03.2008
            • 199
            • Beograd

Pitanja u vezi konstantne vožnje motora na temperaturi nižoj od radne (injection):

1. Koliko takav rad povećava potrošnju ulja?
            2. Koliko utiče na spiranje uljnog filma sa cilindara,ili razređivanje ulja benzinom?
            "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Kako to mislis konstantne ?! Dok se motor ne zagreje treba par minuta i to dieselima na ovoj zimoci ... Benzinjare se ugreju (skroz) za ~5min max.
              Ukoliko motor nikako ne postize radnu temperaturu to je onda nesto drugo ... ili ti samo mislis da on ne postize radnu temperaturu ?

I da odgovorim:
              Potrosnja ulja jeste nesto malo veca, ali ta je potrosnja neznatno veca, a isti je slucaj i sa ispiranjem ulja sa cilindara. Sve je to zanemarljivo vece u odnosu na uobicajenu potrosnju ulja. Fazon je u tome da motor nije dobro podmazan dok se ne zagreje pa se mnogo vise haba.
              Osnovno pitanje je koliko je motor potrosen ?! Ukoliko motor inace trosi ulje trosice ga i tad i palice teze jer ce imati slabiju kompresiju itd. da ne razvlacim celu teoriju ovde.
              Razredjivanje benzinom (prodiranje goriva u karter) se ne desava ukoliko je motor u iole zadovoljavajucem stanju i ne preliva gorivom.

Imas sijaset tema vezanih za radnu temperaturu i postizanje iste pa potrazi malo ...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• nemanya
                CBC Veteran
                • 29.03.2008
                • 199
                • Beograd

Jurio sam sinoć,ali za vreme koje sam proveo na forumu nisam našao ono što mi je trebalo.
                Motor ne postiže radnu temp. čak ni u dužoj vožnji. Tako je već duže vreme,ali nisam obratio naročito pažnju,e sad od kako je zahladnilo primećuje se više,i verujem da me zeza termostat,no malo je hladno da se bakćem napolju oko toga.

Zahvaljujem na odgovoru
                "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• dario opel kadett
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2008
                  • 373
                  • ljeskovica

zanima me da li kod golfa III 1.9 sa rucnim saugom kada se na zagrijanom autu ili hladnom izvuce saug do kraja mora da promjeni zvuk motora jer znam da kod mene da i to dobro.

drug gledao jednog da kupi pa mu ja izvuko saug da vidim da li radi kad ono isto kao da ga nisam ni izvukao a vlasnik na to odgovara kao on je diesel i da tu je normalno.?
                  Na plin se kuva,na diesel se grije,a na BENZIN se VOZI!

Comment

• Keketarac
                    CBC Senator XXL
                    • 01.09.2007
                    • 588
                    • Novi Sad
                    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Kod dizela rucni saug ne podize broj obrtaja nego daje pretpaljenje.

Comment

• Giga
                      CBC Početnik
                      • 23.12.2008
                      • 2
                      • Srbija

Kod mene na 1.5dci je ler na oko 600 obrtaja a dok je hladan ide oko 700. Ja imam dilemu oko toga da kad ga ugrejem, i pustim grejanje u voznji je ok, ali ako negde stojim u leru 5min. motoru padne t. za oko pola.Imam ona polja pa mi lici da je oko pola nisam siguran. Jel to ok, ili termostat sporo zatvara?

Comment

• Keketarac
                        CBC Senator XXL
                        • 01.09.2007
                        • 588
                        • Novi Sad
                        • Seat Ibiza 1.2 TSI

Moze da bude i jedno i drugo, posto je napolju prilicno hladno i ako stojis u mestu, grejanje kabine oduzima puno toplote pa se motor pothladi.

Kad upalis hladan auto, pipaj creva koja idu prema kabini i prema hladnjaku, prema kabini treba da se zagreju relativno brzo, a prema hladnjaku treba da se zagreju tek kad termostat pusti vodu, a to je oko 80 stepeni.

Comment

• Rendjo
                          CBC Senator XXL
                          • 26.06.2006
                          • 340
                          • Zadar HR

Na što trebam obratiti pozornost po pitanju sljedečeg problema.Honda legend 3.5 v6 u leru radi na povišenom broju okretaja(uglavnom nakon jutarnjeg hladnog starta) i ne stabiliira se ni kad se ugrije.Trebao bi radit na 900 okretaja ali on drži konstantno 2000.E da..kad ga ugasim i ponovo upalim situacija se zna normalizirati

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Mozda je step motor zaprljan pa ne moze da stabilizuje rad na leru.
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Imam nekih problemcica sa paljenjem 1.9tdi motora u Skodi. Naime prvo jutarnje paljenje je bas tesko. Treba da vergla nekoliko puta, po par sekundi. Dosad nisam imao dizela pa me interesuje kako se na ovom motoru meri kompresija. Pretpostavljam da je to prva stvar da vidim da li je problem u istrosenosti motora ili je neki drugi problem. Da znam da spremam pare za generalnu ili da trazim majstora za dijagnostiku. Inace kad je vruc pali kao mina, na pola kljuca. Ulje ne trosi, vodu ne trosi. Ulje koristim 5w40 ELF sintetiku, menjam na 15.000km. Na 10.000km potrosi ispod litra, oko 600-700gr ulja, sto mislim da je dobar rezultat. Sipam d2 naftu ako je bitno. Motor presao samo 200.000km. Dakle, kako izmeriti kompresiju?
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• dieselman
                                CBC Senator XXL
                                • 14.11.2005
                                • 833
                                • tt

...ako je stariji TDI onda meris na mestu dizni ili grejaca,a ako je PD TDI onda samo umesto grejaca mozes staviti manometar ili leak down tester...

Comment

Working...
                                X