Pitajte ovde!!!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Skrama-antifriz

Kad se skine cep sa expansione posude za antifriz vidi se da je pocela da se skuplja,na unutrasnje strane zidova posude,oko mesta chepa,neka skrama.
    Skrama je zuckasto braonkasta,prilicno lepljiva,podseca na razmeksanu zvaku npr.,miris nista posebno,kao i G12 antifriz iz sistema.Po povrsini antifriza koji se vidi ispod chepa posude(kad se skine) kao da se nazire neka masnoca da pliva.

Sta bi mogao biti uzrok pojave ove skrame:
    -stari antifriz,zreo za zamenu
    -los kvalitet antifriza
    -popushta neki od dihtunga motora pa ulje prodire u antifriz
    -nesto sasvim 4. ?!?

Motor radi,vuce,torshi relativno u granicama normale,nivo antifriza stabilan,vozi se na tng.
    Antifriz je G12 ali pomesan od 2-3 proizvodjaca jer je povremeno curkalo na shelni creva pa dolivano,potencijalno star ~ 2.5 godine.

Hvala unapred na misljenjima .

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Re: Pitajte ovde!!!

Originally posted by Igorkpa
      Imam druga koji ima BMW e36 92. Majstor mu je rekao da ima problem sa hidropodizacem interesuje ga koja je cena i moze li se menjati po komadu, koliko ih ima njegov auto? Moze li nesto da zezne ako nastavi da ga vozi, tipa bregasta i slicno, i da li to zna da odradi malo bolji majstor posto mora da se rasklapa motor ili da ga tera u servis?
      Hvala unapred u moje i njegovo ime.
      Moze se menjati po komadu, ima ih 16 ili 24 nisi rekao koji je motor u autu. Uglavnom vise nervira nego sto moze nesto da zezne ali moze dto da odradi svaki bolji majstor.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Re: Skrama-antifriz

Originally posted by Flavio
        Kad se skine cep sa expansione posude za antifriz vidi se da je pocela da se skuplja,na unutrasnje strane zidova posude,oko mesta chepa,neka skrama.
        Skrama je zuckasto braonkasta,prilicno lepljiva,podseca na razmeksanu zvaku npr.,miris nista posebno,kao i G12 antifriz iz sistema.Po povrsini antifriza koji se vidi ispod chepa posude(kad se skine) kao da se nazire neka masnoca da pliva.

Sta bi mogao biti uzrok pojave ove skrame:
        -stari antifriz,zreo za zamenu
        -los kvalitet antifriza
        -popushta neki od dihtunga motora pa ulje prodire u antifriz
        -nesto sasvim 4. ?!?

Motor radi,vuce,torshi relativno u granicama normale,nivo antifriza stabilan,vozi se na tng.
        Antifriz je G12 ali pomesan od 2-3 proizvodjaca jer je povremeno curkalo na shelni creva pa dolivano,potencijalno star ~ 2.5 godine.

Hvala unapred na misljenjima .
        Flavio, na zalost ono najgore pod 3, negde dihtung popusta pa ulje dospeva u antifriz. Posto ti je antifriz i onako za zamenu ispusti sve pa sipaj obicnu vodu pa vozi po dan 2 da malo isperes sistem pa opet sipaj vodu i prati koliko brzo se stvara ta emulzija i u kojim kolicinama...

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

Hvala i ja sam sumnjao,no,ko pita ...

Comment

• radoznali
            CBC Početnik
            • 12.06.2009
            • 5
            • beograd

hvala sale na iscrpnom odgovoru...mogli bi da se nadjemo u nisu i popijemo pivo imam za jos jedno pitanje...na bravi mi je stradao katalizator pa se cuje pucketanje i zvuk #supljeg# lonca...kazu da neki majstori skinu katalizator i postave cev dok drugi postave na mesto katalizatora mali lonac...sta je tvoj savet...kako sam krenuo sa pitanjima moracu da platim gajbu

Comment

• Flavio
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2006
              • 1926
              • 012 Centar
              • KaraWagon 1.4T.Spark

Neznam kome se obracas al' stavi lonchic radije nego cevuljagu umesto katalizatora .

Comment

• radoznali
                CBC Početnik
                • 12.06.2009
                • 5
                • beograd

Originally posted by Flavio
                Neznam kome se obracas al' stavi lonchic radije nego cevuljagu umesto katalizatora .
                hvala druze...da li mi mozes reci ko u beogradu moze mom prijatelju da sredi step motor ...u pitanju je fiat stilo 1.8 2003 god....gasi se na leru i cim stisnem kvacilo on obori broj obrtaja i ugasi auto ako ga brzo ne prebacim u neku brzinu i pustim kvacilo...ponekad radi normalno...na dijagnostici je utvrdjeno da je u pitanju step motor i kazu da treba da se menja..medjutim polovan nije uspeo da nadje a nov je dosta skup...culi smo da moze da se ocisti i opere pa rekoh da probamo..unapred hvala

Comment

• dalibor147
                  CBC Početnik
                  • 17.06.2009
                  • 2
                  • beograd

Problem sa kangoo-om,slabo vuce kad je manji broj obrtaja,prilikom starta ako mu nedas poprilicno gasa hoce da protrese ceo prednji trap ,sa tedencijom ispadadanja.
                  Mislio sam da ce se problem resiti sa zamenom creva koje ja bilo naceto jer se cesalo sa poklopcem motora i tako proglodalo,zatim sam promenuo i filter goriva i naravno nista ! On ima snagu i sve je uredu kada se pokrenes i obrtaji budu oko 3000,nego problem je kada usporis.
                  Kada se uspori pocinje povremeno gusenje! Kangoo je 1.5Dci 05g,teretni !

Comment

• TSS
                    CBC Početnik
                    • 07.10.2008
                    • 7
                    • Vsh

Pozdrav!
                    Izvinjavam se unapred ako sam na pogrešnom mestu postavio pitanje jer u pretrazi nisam našao. Trebao bi mi broj telefona mašinske radionice u Sarajevskoj, u dvorištu ( broj 52? ),Bg , zbog dogovora oko obrade glave motora ( vlasnika zovu Buca ).Odgovor može na PM. Zahvalan unapred.

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Ako nista,cimni na "pm" clana ljube-kugla.Koliko se secam,nosio je i on glavu kod njih .

Comment

• Mirza29
                        CBC Početnik
                        • 06.11.2008
                        • 1
                        • Sarajevo

Pozdrav!
                        Koliko sam shvatio, ovo je "Prijemno odjeljenje", i trebao bih prvo ovdje potražiti eventualno rješenje svojih problema sa autom.
                        Naime, posjedujem Citroen XM 2.0i 16v,'94 god. S2.
                        Donedavno, auto je radio 2 godine, (koliko je kod mene) "bez oboljenja", da bi počeo da pali ranije prvu brzinu ventilatora zajedno sa lampicom od povišene temperature vode i sa STOP lampicom, i tako bi se ponašao bez nekog pravila. (nekad bi se javljao sa ovim problemom a nekad ne i radio bi kao i prije kako treba)
                        Kada bi se upalile te lampice, ne bi gasio ventilator ni kada bih izvadio ključ iz kontakt brave, već bi ostajao upaljen.
                        Temperatura motora se ne diže, auto inače radi dobro, promijenio sam na njemu;
                        -vodenu pumpu
                        -zupčasti remen sa španerima
                        -tri davača na kučištu termostata (zajedno sa termostatom)
                        -svu rashladnu tečnost
                        -dva releja (jedan što je dirketno zadužen za ventilator i drugi pored njega)
                        -kontakt bravu
                        -remen od alternatora
                        - u njemu je novo ulje i svi filteri (zračni. benzinski i uljni)

do sada sam izmjenjao ovo gore navedeno i opet mi je problem ostao, pa ako neko ima kakvu ideju šta bi moglo biti uzrok bio bih mu zahvalan.

Comment

• gorchilo
                          CBC Član
                          • 26.05.2007
                          • 52
                          • bg

Pozdrav! Pročitao sam negde na forumu da ako auto izbaci plavi dim ujutro pri prvom startu to može biti bilo do gumica ventila bilo do karika. Zanima me da li se gubljenje ulja na turbini takođe može manifestovati na taj način? Drugim rečima, da li ulje iz turbine takođe ode negde gde će sagoreti u plavi dim, ili se pak gubi nekim drugim putevima? Pitam ovo iz čiste radoznalosti, jer sam na osnovu navedenog simptoma diskvalifikovao jednu lanciu kappu 2.0T koju sam zagledao da kupim (prethodno nije bila paljena nekoliko dana jer je istekla registracija, i izleteo je plavi oblak, inače auto ide kao grom). Pa reko' za svaki slučaj da proverim s vama da nije možda i do turba, pa i da nije to čak očekivano i prirodno za ovaj motor? Ili je pametnije da i nadalje preskačem takve slučajeve bez razmišljanja? Hvala.

Drugo pitanje, gde se nalazi iberlauf na navedenom motoru (na mojoj sijeri je to bušan čep od rupe za sipanje ulja, al ne znam da li je slično na kappi)? Vredi li da proveravam dlanom da li duva odatle, i da li je za taj zahvat dovoljan ler ili je bolje sa nešto većim obrtajima? Hvala.

Comment

• sasaiv
                            CBC Početnik
                            • 21.07.2009
                            • 1
                            • beograd

radi se o automobilu fiat brava 1,4 12v 1996god. imam problem sa temperaturom,auto mi jednostavno navlaci vazduh u sistem za hladjenje. Radio sam dihtung glave i proveravao glavu na hidro testu i jednostavno nece i niko nezna da mi objaasni sta je moram stalno da ozracujem sistem neznam sta da radim.MOLIM VAS POMOZITE LJUDI JER CU DA GA BACIM U DINAV.

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Da li naduvava creva ili jednostavno samo kad odvrnes cep od boce rashladne tecnosti on ispusti vazduh?

Comment

• mrki
                                CBC Senator XXL
                                • 08.11.2006
                                • 550
                                • nis, serbia

pozdrav svima.
                                vectra B 2,0 16v je u pitanju.
                                kad malo duze stoji, pa je upalim ima tendenciju da joj padne broj obrtaja i auto se ugasi.
                                posto je vozim na gas, probao sam da je pre gasenje prebacim na benzin, ali ponovo se desava da kad je ujutru palim, jednostavno se ugasi.
                                sta moze biti uzrok gasenju?
                                sta da ispitujem i eventualno menjam?
                                pozdrav i hvala

edit:
                                da li je moguce da se auto gasi usled nedostatka ulja u motoru?

Comment

Working...
                                X