RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Acabatistuta
    CBC Član
    • 05.07.2013
    • 63
    • Zaječar
    • Laguna 1,9dci

Originally posted by max3m87 View Post
    E kad se setim... imao sam isti problem... razbilo me u glavu... mrzo sam se dok su se pored mene kuvali... hehe... e sad pazi gde god odes kod majstora ima da ti kazu skidaju tablu bla bla.. meni su u kompresoru namestili kroz otvor od ladice kod suvozaca... nije strasno ali nezgodno... inace treba klapnu da ti zamene... poz
    Čekaj, nisam te razumeo gde se nalazi ta klapna koja treba da se zameni ?

Comment

• mazzy
      CBC Veteran
      • 25.07.2010
      • 164
      • Sarajevo

Da li je normalno da mi kazaljka stoji na otprilike 920 obrtaja kad god upalim auto? Znaci nebitno da li je hladno, toplo ili nesto dr. Ev kazaljka za temp motora stoji na drugoj crti, znaci nije hladan motor....

PS: nakon par minuta, spusti se u normalu, tj. Na 900 obrtaja.

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

Originally posted by Acabatistuta View Post
        Čekaj, nisam te razumeo gde se nalazi ta klapna koja treba da se zameni ?
        Nalazi se iza table u centralnom delu..

Comment

• Acabatistuta
          CBC Član
          • 05.07.2013
          • 63
          • Zaječar
          • Laguna 1,9dci

Originally posted by mazzy View Post
          Da li je normalno da mi kazaljka stoji na otprilike 920 obrtaja kad god upalim auto? Znaci nebitno da li je hladno, toplo ili nesto dr. Ev kazaljka za temp motora stoji na drugoj crti, znaci nije hladan motor....

PS: nakon par minuta, spusti se u normalu, tj. Na 900 obrtaja.
          Kod mene kad upalim auto prvo stoji na nekih 900 a posle par minuta padne na 800 obrtaja

Comment

• mrsale
            CBC Član
            • 03.11.2012
            • 23
            • Sivac
            • Laguna II 1.8 16V

pozdraw! max87 je imao isti probem kao ja pa ga pitam kako je resio. Ne rade mi rikverc svetla ,ne pali na dodir nego moram da drzim start dugme i moram da stisnem kvacilo. skidao sam kuciste kartice i u njemu je sve ok. rikverc svetla su malo radila malo nisu a sad nece nikako.

Comment

• mupe
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 822
              • bg
              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Rikverc svetla ne rade zbog prekidača koji se nalazi na menjaču, a u čitaču kartice najverovatnije ipak nije sve ispravno.

Comment

• CDanijel76
                CBC Veteran
                • 11.01.2010
                • 144
                • Novi Sad

citac kartice

Drugari,...
                posto moram drzati dugme da bi upalio auto, odlucio sam da to promenim (posto to ne treba da je tako vec samo jednom stisnes i sistem sam odradi i pripremu, i verglanje i sve)
                POSTUPAK cu pokusati objasniti i recima i slikovito.
                Kao prvo mora se izvaditi citac kartice,a to se vadi tek posto se izvadi pepeljara (lakse je tako).
                odvoje se zice, naravno i za one koji rade to u stanu a nemaju pogled na kola na parkingu da znaju da se auto ne moze zakljucati posle vadjenja citaca-bar je kod mene tako.
                RASTAVLJANJE je bar lako ... klik sa jedne , klik sa druge strane , samo paziti da ne polomite "zabice".
                Sa strane gde je zelena ploca ima jedan sraf koji se odvrne i opet na ivicama zabice koje drze plocu.
                Kad je tako rastavljen lakse se vidi da li postoje dve plastike koje stiskaju mikroprekidace (kod mene crvene boje).
                Ja sam kod sebe konstatovao da nemam jednu od tih plastika koja prvo aktivira prekidac, a nisam je ni nasao u kucistu.
                Zato sam morao da improvizujem (ako neko nadje u kucistu tu plastiku lakse je zalepiti)
                Sve ovo sto pisem ima i u slikama za lakse orjentisanje i rad.
                Ja sam u mom slucaju plastiku koja ce mi pritiskati prekidac uzeo od hemijske olovke i posto mi se slomila tik uz "pregib" morao i zalepiti veci deo plastike koja ce mi sluziti kao " amortizer" i to od obicne flase od vode.
                znaci, prvo sam iskrojio plastike, zalepio jednu po jednu i potom isprobao da li radi.
                Nisam bas vest u objasnjavanju ali nadam se da ce nekome i ovo pomoci.Slede slikice

--->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• CDanijel76
                  CBC Veteran
                  • 11.01.2010
                  • 144
                  • Novi Sad

citac kartice LAGUNA II slike -2

zao mi je .. ne znam ubaciti vise slika. ne da mi ..

Comment

• CDanijel76
                    CBC Veteran
                    • 11.01.2010
                    • 144
                    • Novi Sad

evoooo

Comment

• mrsale
                      CBC Član
                      • 03.11.2012
                      • 23
                      • Sivac
                      • Laguna II 1.8 16V

kod mene su sve plastikice na mestu pa i opet moram da drzim start....a i ne pali mi lamicu na start dugmetu dok ne stisnem kvacilo...
                      i gde se nalazi taj prekidac rikverc svetala?, unutar kucista menjaca ili negde van njega?
                      Last edited by mrsale; 03.10.2013, 17:28.

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Originally posted by mrsale View Post
                        ...a i ne pali mi lamicu na start dugmetu dok ne stisnem kvacilo...
                        Normalno! A, da li se pali, kad je na praznom hodu i pritisneš kočnicu, jer je takva el. shema? Nakon kratkog pritiska na start dugme, nakon nekoliko sekundi, trebalo bi, da krene elektropokretač.

... gde se nalazi taj prekidac rikverc svetala?
                        Konektor je na kućištu menjača, ispod akumulatora.

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by Franjo View Post
                          Normalno! A, da li se pali, kad je na praznom hodu i pritisneš kočnicu, jer je takva el. shema?
                          Nije normalno. Treba da se upali kad je menjač na leru i bez kvačila i kočnice. Nije isti princip kao na meganu.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Govorim o shemi laguna II i funkcionalno je potpuno isto! UCH prepoznaje stisnutu kočnicu, isto kao i spojnicu (kvačilo). Kod mene, na meganu, po ubacivanju kartice u čitač, javlja: kočnicu+start pritisnuti i tako radim. A, probao sam i sa pritisnutim kvačilom (menjač u brzini) i normalno pokrečem. Nisam probao, šta se dešava, kad je u brzini, a stisnuta kočnica+start!? Logično, ne bi pokrenuo, samo da vidim, šta mi javlja.

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Originally posted by mupe View Post
                              Treba da se upali kad je menjač na leru i bez kvačila i kočnice...
                              U pravu si, što se tiče kočnice! U shemi su prikazana dva senzora: pedale kvačila i praznog hoda. Da bi se zatvorilo strujno kolo, moraju biti zatvorena oba! Da li je to tako, znate vi majstori.

I, gde su ti senzori?

Comment

• mrsale
                                CBC Član
                                • 03.11.2012
                                • 23
                                • Sivac
                                • Laguna II 1.8 16V

Originally posted by mupe View Post
                                Nije normalno. Treba da se upali kad je menjač na leru i bez kvačila i kočnice. Nije isti princip kao na meganu.
                                Mupe je u pravu, meni je tako ranije palio samo dodirom na dugme start

Comment

Working...
                                X