Originally posted by max3m87
View Post
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Da li je normalno da mi kazaljka stoji na otprilike 920 obrtaja kad god upalim auto? Znaci nebitno da li je hladno, toplo ili nesto dr. Ev kazaljka za temp motora stoji na drugoj crti, znaci nije hladan motor....
PS: nakon par minuta, spusti se u normalu, tj. Na 900 obrtaja.
Comment
-
-
Originally posted by mazzy View PostDa li je normalno da mi kazaljka stoji na otprilike 920 obrtaja kad god upalim auto? Znaci nebitno da li je hladno, toplo ili nesto dr. Ev kazaljka za temp motora stoji na drugoj crti, znaci nije hladan motor....
PS: nakon par minuta, spusti se u normalu, tj. Na 900 obrtaja.
Comment
-
-
pozdraw! max87 je imao isti probem kao ja pa ga pitam kako je resio. Ne rade mi rikverc svetla ,ne pali na dodir nego moram da drzim start dugme i moram da stisnem kvacilo. skidao sam kuciste kartice i u njemu je sve ok. rikverc svetla su malo radila malo nisu a sad nece nikako.
Comment
-
-
citac kartice
Drugari,...
posto moram drzati dugme da bi upalio auto, odlucio sam da to promenim (posto to ne treba da je tako vec samo jednom stisnes i sistem sam odradi i pripremu, i verglanje i sve)
POSTUPAK cu pokusati objasniti i recima i slikovito.
Kao prvo mora se izvaditi citac kartice,a to se vadi tek posto se izvadi pepeljara (lakse je tako).
odvoje se zice, naravno i za one koji rade to u stanu a nemaju pogled na kola na parkingu da znaju da se auto ne moze zakljucati posle vadjenja citaca-bar je kod mene tako.
RASTAVLJANJE je bar lako ... klik sa jedne , klik sa druge strane , samo paziti da ne polomite "zabice".
Sa strane gde je zelena ploca ima jedan sraf koji se odvrne i opet na ivicama zabice koje drze plocu.
Kad je tako rastavljen lakse se vidi da li postoje dve plastike koje stiskaju mikroprekidace (kod mene crvene boje).
Ja sam kod sebe konstatovao da nemam jednu od tih plastika koja prvo aktivira prekidac, a nisam je ni nasao u kucistu.
Zato sam morao da improvizujem (ako neko nadje u kucistu tu plastiku lakse je zalepiti)
Sve ovo sto pisem ima i u slikama za lakse orjentisanje i rad.
Ja sam u mom slucaju plastiku koja ce mi pritiskati prekidac uzeo od hemijske olovke i posto mi se slomila tik uz "pregib" morao i zalepiti veci deo plastike koja ce mi sluziti kao " amortizer" i to od obicne flase od vode.
znaci, prvo sam iskrojio plastike, zalepio jednu po jednu i potom isprobao da li radi.
Nisam bas vest u objasnjavanju ali nadam se da ce nekome i ovo pomoci.Slede slikice
--->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---
Comment
-
-
-
Originally posted by mrsale View Post...a i ne pali mi lamicu na start dugmetu dok ne stisnem kvacilo...
... gde se nalazi taj prekidac rikverc svetala?
Comment
-
-
-
Govorim o shemi laguna II i funkcionalno je potpuno isto! UCH prepoznaje stisnutu kočnicu, isto kao i spojnicu (kvačilo). Kod mene, na meganu, po ubacivanju kartice u čitač, javlja: kočnicu+start pritisnuti i tako radim. A, probao sam i sa pritisnutim kvačilom (menjač u brzini) i normalno pokrečem. Nisam probao, šta se dešava, kad je u brzini, a stisnuta kočnica+start!? Logično, ne bi pokrenuo, samo da vidim, šta mi javlja.
Comment
-
-
Originally posted by mupe View PostTreba da se upali kad je menjač na leru i bez kvačila i kočnice...
I, gde su ti senzori?
Comment
-
Comment