RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Ako ne fukcioniše elektrika, uradiš ručno! Koliko ga možeš zatvoriti pojedinačnim el. podešavanjem? Možda je greška u kompjuteru (ili potenciometru)?

Comment

• Krema
      CBC Član
      • 26.04.2010
      • 77
      • Novi Beograd
      • Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by plocica View Post
      Pozdrav svim ljubiteljima Lagune.

Evo da se, posle skoro 2 godine, ponovo aktiviram sa jednim pitanjem:

I ranije sam se u ovoj temi raspitivao da li postoji NEKO ko POPRAVLJA kartice za Lagunu (jer mi je skupo da kupujem-kodiram karticu). Dakle, radi mi paljenje, ali otključavanje - jok. Kao što rekoh, i ranije sam se raspitivao ali bez odgovora. Pitanje postavljam ponovo iz više razloga:

1. od 2 kartice radila mi je jedna - sada ni ova druga ne radi
      2. možda se nešto za ovo silno vreme promenilo (daj bože...)
      3. u velikoj sam žurbi da je, ako je moguće, popravim
      4. ne znam nikoga ko se poznaje u elektroniku i koji bi je otvarao po šemama što ste dali
      5. nešto me je*e comp, ne radi mi pretraživač tema a ni slanje pp-a; da pišem admin-u i čekam odgovor isto nemam vremena

Eto, toliko od starog (novog) člana, Lagunče je kraj 2001.

Poz' svima još jednom
      Posto sam imao slicnih problema i pokusao sam sam da resim taj problem uspeo sam, prilikom otvaranja kartice, da pokidam 4 SMD kondenzatora.
      Sve sam uspesno resio kod "Ristica" u Zemunu. Cena veoma prihvatljiva.

Comment

• Imobilajzer
        CBC Član
        • 03.02.2012
        • 38
        • Juzno backi okrug
        • Laguna 1,9 dci 120 2002

Opet molba za pomoc, verujem da su mnogi pisali do sada o bordu, njegovim funkcijama i td...., medjutim ja nikako ne shvatam sta mi ovo govori, ono t-sam shvatio iz ranijih postova da je neki problem, ali ne znam koji, ono sledece da imam jos malo goriva shvatam. Ovo ostalo ne znam ni sta bi trebalo da mi jos govori, ovo je nesto zabagovano, da li je to neko namerno uradio ili je to neki problem, molim vas za savet

PS Moram da napomenem da lagunu imam 11 dana i da sam do sada uspeo samo jednom i to na kratko da ubacim u 5-u, a 6-oj jos sanjam lepo vreme. Hvala za strpljenje sa nama pocetnicima

hocu 4 slike da postavim ali me nesto neide, sad cu ove dve a probacu jos dve preostale

Comment

• Imobilajzer
          CBC Član
          • 03.02.2012
          • 38
          • Juzno backi okrug

Nesto ne mogu da zakacim preostale dve slike, ali je na njima

e_ _ _ _

a na sledecoj stoji samo 0,0

Nadam se da ste shvatili sta mi bord pokazuje kada stisnem ono dugme na brisacu i tek tada ubacim karticu

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Nešto mi nije jasno, ili si pogrešio u poslednjoj rečenici!?
            Prvo upali motor, pa stiskaj to dugme. Kratkim stiskom menjaš podatke, tj postavljaš dijagnozu. Dužim stiskom poništavaš pređene km, utrošak goriva i drugo zavisno od softvera.
            Ono e---- treba da je error, a 0,0 broj zapamćenih. Pročeprkat ću po uputstvu, pa ako nađem, javit ću, ako se ne javi neko sa takvim displejem. Trebao si slikati celu instrument tablu.

P.S. Evo dopunjena poruka:

Početni "ekran" pre starta. Sve ostalo pokazuje nakon starta motora:

I ostali podaci, kao: prosečna potrošnja na 100 km, trenutna potrošnja i ostalo, je jasno i uobičajeno.
            Last edited by Franjo; 13.02.2012, 20:00. Reason: dopuna

Comment

• Imobilajzer
              CBC Član
              • 03.02.2012
              • 38
              • Juzno backi okrug

Originally posted by Imobilajzer View Post
              Nesto ne mogu da zakacim preostale dve slike, ali je na njima

e_ _ _ _

a na sledecoj stoji samo 0,0

Nadam se da ste shvatili sta mi bord pokazuje kada stisnem ono dugme na brisacu i tek tada ubacim karticu
              Pardon, Pogresio sam nije e nego slovo t_ _ _ _ ostalo je sve tako kako sam prikazao

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Onda si sigurno shvatio, da nešto nije bilo u redu sa napajanjem u prvih 4 sec. t - vezano za tajming! Crtice označavaju da nema greške. Tu, pokazanu grešku brišeš pritiskom na reset dugme, tj. dužim držanjem dugmeta na ručici brisača.

Ako ti OBD pokazuje ostale podatke u vezi goriva, ulja, brzine, tada je sve u redu sa kompjuterom.

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

ako vam se pojavi slovo "t" imate problema kod "Einspritzunga" i to onog koji je min 4 sekunde bio javljen kao greska.
                  ako vam se pojavi slovo "J" pokazuje problem kod dostave goriva tj napajanje gotivom (obicno je to problem kontakta tj kada je vrijednost otpora dulje od 100s izvan 6-350 Ohma)
                  ako vam se pojavi slovo "d" imate problema kod "Einspritzanlage"
                  ako vam se pojavi slovo "h" imate problema sa pokazivacem tj mjeracem ulja (Otpor mu mora biti izmedju 6 i 20 Ohma)
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• lancia
                    CBC Veteran
                    • 03.10.2007
                    • 114
                    • Beograd
                    • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by savke View Post
                    Ovo sam ja usput pokupio ali bilo bi jos dosta toga sigurno...:

Tumacenje oznaka na desnom stubu:

Popravka polomljenog zuba citaca kartice:

Interfejs za Video IN na carminat veliki displej:

Pozicija davaca za rikverc na menjacu:

Naknadna ugradnja tempomata:

Fifth Gear laguna crash test

Servis za remont podizaca u NS.

Krema - Sta pregledati prilikom kupovine Lagune:

Boban sajle:

Sajle za podizace Zoran NS:

Duzina meraca ulja za lagunu:

Zamena lampice u prekidacu podizaca na suvozacevoj strani:

Izgled Valeo seta kvacila:

Slika novog ventila sa senzorom za pritisak:

Operacija slijalica za pepeljaru:

Resinhronizacija kartica:

Fiskalni za sijalice podizaca:

Zamena sijalica podizaca i start dugmeta:

Skidanje start dugmeta sa opisom:

Kodovi za radio:

http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.ph...788477#p788477

ovo nista ne radi
                    zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Radi, samo je promenilo adresu! Ali, ni ja još nisam otkrio, kako ići direktno na post, tj. da li je moguće, ili listati desetine, ili stotine strana?

P.S. Ponovo sam pročitao Dorino objašnjenje: možeš naći samo temu, pa čitaj postove. I divi se, o čemu smo sve pisali. Čorbast pasulj volem ... Da te Bog sačuva!

I ja sam predlagao, da se dosta toga izbriše, a oni čuvaju!
                      Last edited by Franjo; 14.02.2012, 19:57.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Iz nekog razloga a danas se više niko ne seća kog, promenili smo softver na kojem radi forum a to su linkovi sa "starog" foruma tako da nažalost neće raditi, kad na koji naidjem ako uspem ja ga prepravim.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Originally posted by Imobilajzer View Post
                          ... a na sledecoj stoji samo 0,0
                          To je moguće, samo u jednom slučaju, na donjem primeru:
                          Još nisam našao objašnjenje, jer se prvi put susrećem sa tim podatkom: protok lit/h! Samo u tom slučaju brojke bez drugih oznaka! Noviji displej i softver ima više tekstualnih objašnjenja.

Dole: podatak o protoku goriva, koji daje pumpa! Normalno u granicama 80-100 L/h. Pri upaljenom motoru!
                          Prema tome, normalno je, da pri ugašenom pokazuje 0.0, jer pumpa ne radi.

Gore: količina utrošenog goriva, od poslednjeg punjenja.

Evo i ostalih pokazatelja u vezi goriva:

Last edited by Franjo; 14.02.2012, 21:47.

Comment

• Imobilajzer
                            CBC Član
                            • 03.02.2012
                            • 38
                            • Juzno backi okrug

Originally posted by Franjo View Post
                            Onda si sigurno shvatio, da nešto nije bilo u redu sa napajanjem u prvih 4 sec. t - vezano za tajming! Crtice označavaju da nema greške. Tu, pokazanu grešku brišeš pritiskom na reset dugme, tj. dužim držanjem dugmeta na ručici brisača.

Ako ti OBD pokazuje ostale podatke u vezi goriva, ulja, brzine, tada je sve u redu sa kompjuterom.
                            Upravo u stiskanju tog dugmeta, odnosno duzeg drzanja tog dugmeta, je kod mene problem. Sto god pokusam da resetujem nije moguce, mogu drzati to dugme koliko god hoces nista se ne resetuje, ostala mi neka prosecna potrosnja od 10,9 litara i nju sam pokusao ali bez uspeha.
                            Imam i nekih drugih nedostataka, kada otvorim vrata(vozacka ili bilo koja druga) ni jedno svetlo u kabini ne radi, kod paljenja moram drzati dugme dok ne upali, mada upali brzo, negde sam procitao da se nesto odlomilo, neki komad plastike, pa je to valjda zbog toga, dioda na start dugmetu ne svetli. Srecom mozda to nisu neki veliki problemi, ali me nerviraju

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Nisi dobro shvatio! Ne znam, koliko je tvoje poznavanje engleskog, ali su ilustracije jasne.

Ne mogu se svi podaci resetovati sa tim dugmetom! Upravo taj podatak o prosečnoj potrošnji ostaje stalno i zaboravio sam, nakon koliko pređenih km se ažurira. Možeš poništiti km trenutne rute i količinu utrošenog goriva. To radim uglavnom prilikom sipanja goriva.

Meni, nakon starta motora, najčešće na kratko prikaže stanje ulja, pa sam prebaci na pređene km trenutne rute. Ako idem na duži put, ponekad poništim tu kilometražu i krećem od 0.0 km.

Dalje, sa upaljenim motorom, možeš da proveriš ostale podatke, pritiskanjem dugmeta. Najbolje, napraviš pun krug i uglavnom se ostavlja na prikazu km trenutne rute.

U toku vožnje, ponekad čisto iz znatiželje, pratim trenutnu prosećnu potrošnju i upoređujem, kolika je u pojedinom stepenu prenosa (uglavnom 3-4-5-6) i pri kojoj brzini.

Ukupno pređena kilometraža, ne resetuje se ni u servisu, već samo km do sledećeg redovnog servisa. Posebno do malog, kao i do velikog.

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Franjo, napisao si dosta netačnih podataka ovde. Trenutno sam na mobilnom, pa ću pokušati po sećanju da napišem...
                                U test modu instrument table, postoji podatak o potrošni goriva na sat. U leru, u zavisnosti od temperature motora, treba da bude oko litar na sat, ili manje. Sa upaljenom klimom, oko 0.3 više.

Podatak u litrima pokazuje koliko je goriva u rezervoaru.

Podaci na bord kompjuteru mogu da se resetuju, svi osim ukupne kilometraže. Na laguni se to radi tako što se pritisne taster na instrument tabli čime se resetuje podatak koji je trenutno ispisan. Može da se resetuje i kilometraža do redovnog servisa, ali dužim držanjem tastera, opet onog na tabli, a ne na ručici.
                                Last edited by mupe; 16.02.2012, 11:37.

Comment

Working...
                                X