Ma kad je nosac auto se cesto trese pri paljenju ili gasenju...
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Ja sam na istom automobilu imao napred, a sada pozadi, dunlop sp sport maxx. Dimenzija je 225/45-17. Od prvog dana sam sa njima osećao nekakvo nervozno ponašanje automobila na pravcu, ali istovremeno i dobre informacije na volanu u krivinama.
Nakon promene guma i montaže goodyear eagle f1 assymetric 2 kao da sam ceo auto promenio. Sada je sve mnogo bolje. U međuvremenu sam čuo od poznanika da dunlop ne preporučuje svoje gume za renault, što mi zvuči besmisleno. Ipak, moram da priznam da nema šanse da ću ih ikad više kupiti.
Da napomenem, trap uvek podržavam u idealnom stanju, promenjeni su mi i amortizeri, opruge i ležajevi amortizera.
Comment
-
-
Originally posted by markot View Postpozdrav. koji su simptomi kad ode nosac motora ? Jer auto je postao bucniji pri voznji , ubrzavanju , s polja se cuje ok . Odem do majstora da pogleda , kaze da je sve ok sto se tice nosaca . Sta moze jos biti ? JA sam mislio da je do gornjeg nosaca
Comment
-
-
Auto je unutra postao bucan , nije od jednom nego vremenom sve bucniji , motor prenosi vibracije . 1,9 dci . Jedan moj kolega mi kaze pogledaj nosac oce ta guma od nosaca da se potrosi , oslabi pa prenosi vibracije . Mozda je neko imao slican problem ?
Comment
-
-
Misliš, ekspanzioni članak? Ali, to nisu vibracije, nego "dernjava" motora, kao bez auspuha! Probušen silencer (prigušivač), ili drugi izduvni lonac.
Sve u svemu, neodređeno, kako se ta buka manifestuje. Da li je od motora, turiranjem na praznom hodu? Ili u vožnji, kada mogu da budu u pitanju amortizeri, ali i neke gume.
P.S. Ne zamerite neke greške! U Beogradu sam, aktivan na Beer-festu! Znači, ne vozim!Last edited by Franjo; 17.08.2013, 21:54.
Comment
-
-
markot, koliko godina imas, da li si ikada vozio neki automobil pre Lagune, i sto je najbitnije da li ti je franjo neki rodjak?
I jos nesto, ovo nije zvucni forum, moze da se desi da ti dizne ne rade kako treba(a pored dizni jos lom stvari) pa imas vibracije koje se prenose na ceo auto, drugim recima neravnomeran rad. Napisi kada se to desava, na leru ili, ................. ja koliko sam shvatio tebi auto "podrhtava", kazes sam " prenosi vibracije".
I jos nesto, vibracije i buka su dva razlicita pojma, ako ovo lepo objasnis, siguran sam da ce neko od starih clanova imati bar priblizan odgovor.
pozdrav
Comment
-
-
Vlastat, gume uvek duvaj na 2,4 - 2,5 i tu nećeš pogrešiti. 2,2 nakon 15 min. vožnje je malo, auti nije stabilan pa da mu je ceo trap nov, a da ne pričamo da na taj način ubrzo ostaješ bez guma, bar bez bočnih ivica. U vožnji pritisak i ako ode na 2,8 u redu je bez brige.
pozdrav
Comment
-
-
Savidsi,duvao sam gume na preporuceni pritisak prvo.U toku voznje pritisak naraste jos za 0.3-0.4.Auto mi je tad jos nestabilniji.Kako rece Mupe,previse je "nervozan".
Mupe,za ove gume sam se odlucio zato sto imaju dobre ocene na testovima vec nekoliko godina.Prvi izbor su opet bile Primacy HP.Ali,njihova reputacija da su ostljive na udarne rupe(sto sam osetio na svojoj kozi) me je pokolebala.I ja mislim da sam pogresio,ali sta sad..
Moram ipak prvo da obavim veliki pregled,pa da onda sudim o gumama.Taj osecaj,kada na momente kao da nemam kontrolu nad autom,kao da krece da se zanosi,ne verujem da ima veze sa gumama..
Comment
-
-
Hitno!!!
Pozdrav svima!
Nekad sam bio aktivan na ovom forumu ali poslednjih godinu dana vrlo slabo. Potrebna mi je pomoć. Jutros pri startovanju auto je krenuo vrlo slabo da vergla i stao je. Nakon drugog pokušaja samo su se popalile razne lampice i ništa. Nakon toga pri pokušaju paljenja čuje se neku zvuk čini mi se sa leve strane instrument table kao neko krečanje i ništa. Popalio je sve žive lampe tj ( airbag, injection). Ne mogu da oslobodim automatsku ručnu....Nije se palila lampica za ACu
U pitanju je Laguna 1,9 dci 2007 godište. Nikada nije menjan akumulator, čišćen je jednom alternator. Treba mi pomoć da ako je neka glupost ne šlepam kola do servisa. Inace nisam imao problema sa paljenjem
Pozdrav i hvala svima
Comment
-
-
debeli73, kada je mene izdao akumulator, jednostavno prilikom verglanja pogasi sve na tabli i čulo se nešto slično iz table. Na nekom forumu sam čitao, možda i ovde ne sećam se, kod mene je uspelo, pokušaj pa javi, postupak je sledeći, veoma je prosto: drži start dugme pritisnuto i ne puštaj desetak sekundi ako upali dobro je. Navodno postoji zaštita na novijim automobilima od dubokog pražnjenja akumulatora pa sistem na autu to detektuje i ne dozvoljava verglanje. Na navedeni način se sistem zaobilazi i koristi ono malo struje što je ostalo u akumulatoru.
Za ručnu ne brini, u kaseti između vozača i suvozača kada podigneš dno postoji jedna ručica koja služi za otpuštanje ručne, ja je zovem katapult.
Javi šta si uradio.
pozdrav
Comment
-
-
U pitanju je Laguna 1,9 dci 2007 godište. Nikada nije menjan akumulator...
Inače, preporučeni accu je 12V 72(71) Ah, 680 A.
Renault Car Batteries
Renault Laguna Diesel Car Battery
096 Numax Car Battery 12V 72Ah - Car Batteries - Numax Car Batteries
Comment
-
-
Originally posted by VlastaT View Post...duvao sam gume na preporučeni pritisak. U toku vožnje pritisak naraste jos za 0.3-0.4. Auto mi je tad još nestabilniji. Kako reče Mupe, previše je "nervozan".
Taj osećaj, kada na momente, kao da nemam kontrolu nad autom, kao da kreće da se zanosi, ne verujem, da ima veze sa gumama..
Ipak, koje dimenzije guma imaš i na koliko ih pumpaš? Koje felne? Da li je nešto budženo na prednjem trapu? Da li je nekad havarisan?
Comment
-
Comment