RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cale
    CBC Senator
    • 22.03.2009
    • 297
    • Backa Topola

Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by saxphotos View Post
    Drugari ima li neka povoljna sijalica za fabricki xenon.
    Pitah danas u ovlascenom servisu onako usput i kazu ima 18000 din po komadu
    Proguglaj malo, naci ces povoljnije.
    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mupe
      CBC Senator XXL
      • 05.10.2006
      • 822
      • bg
      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by vlaja1302 View Post
      reno lagunu 2004 1.9dci koliko rezevoar ima litara?
      Oko 70.

Comment

• saxphotos
        CBC Član
        • 02.05.2009
        • 74
        • Uzice

Originally posted by cale View Post
        Proguglaj malo, naci ces povoljnije.
        A ako nema na googlu da trazim kod kineza?

Comment

• saxphotos
          CBC Član
          • 02.05.2009
          • 74
          • Uzice

Koja je oznaka sijalice za fabricki xenon kod LaguneII 1.9

Comment

• Imobilajzer
            CBC Član
            • 03.02.2012
            • 38
            • Juzno backi okrug
            • Laguna 1,9 dci 120 2002

Potrebna pomoc, evo ovo se danas upalilo(nevidi se najbolje) u toku voznje, naime resio da malko produvam motor posle duge voznje na kratkim relacijama i navucem na oko 180 km/h a nakon toga spustim na 120 i odmah nakon toga upali se ova zuta lampa i motor prestade da vuce kako treba. Stanem, ugasim, ponovo upalim i na leru lepo radi, ali nece da vuce kako treba i jedva naguram na oko 120 i ni makac dalje. Kod kuce skinem klemnu sa aku i ostavim pola sata, posle vratim upalim, nema one zute lampe, izadjem na put, prva druga, upali se ponovo i opet motor nece da vuce kako trba. Ako neko zna sta je to i za cega sluzi neka napise sta je i sta dalje. Laguna 1,9 dci 120 ks.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by Imobilajzer View Post
              ... evo ovo se danas upalilo(nevidi se najbolje) u toku voznje...
              Zaista, ne vidi se dobro i ne znam, na koji indikator misliš. Izgleda, kao da je upaljen indikator otvorenih vrata, a ispod njega se nazire (između indikatora baterije i kočnice) upozorenje na servis. To ti u svakom slučaju predstoji, jer po tvom opisu, možemo samo nagađati. Ako se MIL (check engine) u pravougaoniku gore levo ne pali, moguće je više uzroka problema, na koje će ukazati dijagnostika.
              Da li se na displeju pojavljivala, ili se i dalje ispisuje poruka o greškama?

Comment

• Imobilajzer
                CBC Član
                • 03.02.2012
                • 38
                • Juzno backi okrug

Valjda se sada bolje vidi.
                Svakako idem kod majstora samo sam hteo neku informaciju pre nego sto stignem do njega
                Na test modu ne pokazuje nikakvu gresku
                Ovo je slika od ranije, nema veze sa sadasnjim stanjem
                Last edited by Imobilajzer; 26.03.2012, 06:45.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Sada je slika jasna! Nešto u vezi grejača. Pošto drugi indikatori ne upozoravaju na neku veću grešku, što si utvrdio OBD testom, nadam se, da se radi o nekoj banalnosti, koja utiče na nepravilan rad ECU.
                  Da li imaš grejače sedišta i da li si ih uključivao? Ili si primetio neku promenu u zvuku motora, kao da trokira (ne radi jedan cilindar)? Ali, u tom slučaju, palila bi se MIL desno od pomenutog indikatora. Primetio sam, da i na obrtomeru ima taj indikator (check engine).
                  Javi šta je bilo.

Comment

• Imobilajzer
                    CBC Član
                    • 03.02.2012
                    • 38
                    • Juzno backi okrug

Evo sta se desilo, puklo ovo crevo ili cev plasticna, sta god da je. Turbina nije punila dovoljno, naravno posto se rupa otvorila, mogao se prst gurnuti u rupu. Majstor prikacio komp, obrisao gresku, promenuo ovo crevo (stavio polovno) i naplatio 3.000 din, i sada je sve opet u redu. Mora da je to crevo vec bilo osteceno i kad sam ga ocepio rupa se otvorila i to je to, bolje da se sad desilo dok sam se ja malo izivljavao nego da se desilo u nekoj kriticnoj situaciji, tj kod nekog rizicnijeg preticanja. Ovo se lako moze proveriti kada se skine gornji poklopac motora, tako da ne bi bilo lose da i vi proverite na svojim ljubimcima, kaze majstor da obicno puca pored shelne.

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

Originally posted by saxphotos View Post
                      Koja je oznaka sijalice za fabricki xenon kod LaguneII 1.9
                      oznaka za fabticki xenon D2R
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

... Evo sta se desilo, puklo ovo crevo ili cev plasticna, sta god da je...
                        Još jedan dokaz, da ni dijagnostika nije svemoguća i da je dobar majstor još uvek inferiorniji. Iako taj indikator ukazuje na više problema, pa i ovaj, čudno je, da se MIL nije palila, ili nisi primetio!? Da li je bila samo jedna greška i bilo bi korisno, ako znaš kod?

Comment

• vlaves2000
                          CBC Član
                          • 28.03.2010
                          • 95
                          • srbija

Evo sta se desilo, puklo ovo crevo ili cev plasticna, sta god da je. Turbina nije punila dovoljno, naravno posto se rupa otvorila, mogao se prst gurnuti u rupu. Majstor prikacio komp, obrisao gresku, promenuo ovo crevo (stavio polovno) i naplatio 3.000 din, i sada je sve opet u redu. Mora da je to crevo vec bilo osteceno i kad sam ga ocepio rupa se otvorila i to je to, bolje da se sad desilo dok sam se ja malo izivljavao nego da se desilo u nekoj kriticnoj situaciji, tj kod nekog rizicnijeg preticanja. Ovo se lako moze proveriti kada se skine gornji poklopac motora, tako da ne bi bilo lose da i vi proverite na svojim ljubimcima, kaze majstor da obicno puca pored shelne.
                          predpostavljam da je to crevo kao ovo na mom avataru dugacko je skoro metar i zakrivljeno je i na njemu ima senzor to im je bas boljka reci mi jeli ti dimio kada mu das velik gas prilikom ubrzavanja meni je prvo dimio malo i mislio sam da je od goriva a kako se pukotina sirila dimio je sve vise i vise dok mi nije izgubio snagu i na bordu mi ispisao poruku sad se nesecam tacno ima u mojim ranijim postovima.
                          novo je 100 evra inace ga je jako tesko naci polovno ali ti si imao srece. naravno senzor koji je na tom crevu se kupuje posebno ako je potrebno naravno, nije mi jasno kako neko ne napravi od nekog jaceg materijala jer ovo im je stvarno boljka. i koliko cujem masovno puca.
                          Last edited by vlaves2000; 26.03.2012, 22:44.
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• saxphotos
                            CBC Član
                            • 02.05.2009
                            • 74
                            • Uzice

Evo da se i ja uclanim u klub "puknutog creva" pucheee od sutra krece potraga za novim za sada sam ga zalepio sivom armiranom trakom i stavio par vezonki da drze dok ne nadjem novo.

Comment

• vlaves2000
                              CBC Član
                              • 28.03.2010
                              • 95
                              • srbija

moze li mi neko reci dali na lagunu mogu da stavim sledeci profil guma 215/55/16. u pitanju je karavan 1.9 dci hvala unapred, jos da dodam sta znaci jos broj 93 Y
                              Last edited by vlaves2000; 28.03.2012, 14:14.
                              https://t.me/pump_upp

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Evo tabela: prva kolona oznaka šasije:

93 Y = `93 godina

Comment

Working...
                                X