RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Probleme koje si naveo ima svaki savremeni dizel motor, a nama kao kupcima rabljenih vozila se sve svodi na to kakve smo srece.
    Sto se pomenutog motora u laguni tice iz licnog iskustva ti mogu reci da ne lepi za sediste ali moze da povuce, trom je u prvoj i pri pokretu, sto opet ne znaci da ako ga cepnes da nece da se odazove. Motor sasvim dovoljan za normalnu upotrebu ali bih eto vise voleo kada bi bio malo zivahbiji i imaju ubedljivija medjuubrzanja. Primera radi, moj drugar vozi Mondeo tdci od 130ks i 330Nm ili 320Nm, nisam siguran. Veruj mi da je ta razlika ocigledna u svakom segmentu, pocevsi od zustrog starta, preko medjuubrzanja, osecaja lepljenja za sediste itd. Znaci 12ks dovoljno, a sve preko je dobrodoslo.

Comment

• mazzy
      CBC Veteran
      • 25.07.2010
      • 164
      • Sarajevo

Volio bih kad bi mi neko odgovorio, koji je promjer one mreze na auspuhu ? (2004 1.9dci limuzina )

PS: i da, imam problemcic jedan. Naime, kada vozim (najcesce prva i druga brzina) i kada krecem tj. ubrzajem, desi mi se da auto trzne nekada, isto kao da na sekundu izgubi gas ... sta bi to moglo biti ?

Prije sam imao problem, gubila mi gas Laguna. Npr. idem 80km/h i odjednom podje usporavati kao da sam digao nogu s papucice gasa... ali tada, ispostavilo se samo sitan kvar tj. neka zica se bila ogulila...
      Last edited by mazzy; 01.04.2013, 13:51.

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Za mrezu ne znam, meni ona rezonuje od kad sam kupio auto, a ima vec pet godina i nemam nameru da je cackam dokle god ne pravi problem.
        A za ovo drugo moze biti svasta, zato je najbolje prvo dijagnostika pa da vidis sta ce ona reci. Ja sam imao trzag u gotovo svim brzinama na oko 1800-2000 obrtaja. Na kraju se ispostavilo da treba ocistiti egr ventil i stvarno je tako i bilo.

Comment

• mazzy
          CBC Veteran
          • 25.07.2010
          • 164
          • Sarajevo

Ma mene iritira zvuk ... napravit cu ja to

Comment

• UkiMazda
            CBC Senator XXL
            • 16.11.2007
            • 444
            • Beograd
            • Alfa 156 2.0TS

Hvala markofpi, znaci mi ta informacija

Comment

• savidsi
              CBC Član
              • 12.01.2010
              • 90
              • km

optimus, ja bih ti savetovao da ostavis kocnice ako ti auto dobro koci i pozabavis se cilindrima kvacila, znaci pravac majstor.

markofpi, kada kocis obrtaji padaju, problem je jedan od prekidaca kvacila, ima ih dva. Najverovatnije je samo pomeren iz lezista. Da bi im prisao moras ja mislim deo plastike da skines jer nisu pristupacni. Na slici je oznacen brojem 675. Ovo sto si napisao za trzaj potpisujem i kod mene je ciscenje EGR ventila resilo problem.

Comment

• optimus
                CBC Član
                • 23.03.2013
                • 11
                • modrica
                • laguna2,1.9dci,107ks

Hvala savidsi !

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Evo i ja da se zahvalim. Ako pocne cesce da pravi problem popravljam...do tada nista ne diram

Comment

• CDanijel76
                    CBC Veteran
                    • 11.01.2010
                    • 144
                    • Novi Sad

drustvo , imam jedno pitanje ...
                    naime , zimi , kad mi je ukljuceno grejanje kod desne noge konzola - plastika mi se jako zagreje, a leti poprilicno osecam hladno, tj na tom delu gde mi desna noga dotice kokpit plastika je poprilicno hladna. da li je to problem kod mene , da negde nisu cevi od ventilacije dobro spojene ili je to i kod drugih tako ?
                    dodajem i sliku za vizuelno "objasnjenje"

Last edited by CDanijel76; 05.04.2013, 10:48. Reason: dodavanje slike
                    --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Originally posted by CDanijel76 View Post
                      ... zimi , kad mi je ukljuceno grejanje kod desne noge konzola - plastika mi se jako zagreje, a leti poprilicno osecam hladno...
                      Poprilično, je veoma relativno! Pošto se radi o AC, ne bi trebalo, da mnogo odstupa od temperatura na koje je podešena. Veliko odstupanje, može biti uzrokovano, neispravnošću nekih senzora (evaporatora, humyditi, temperature), ili neispravan rad flapsova (klapni), usled neispravnosti motora.

A, normalno je, da je nešto jače i hlađenje (i grejanje) na tom delu, jer je odmah na ulazu, iza isparivača i ventilatora.

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Normalno je to što ti se dešava.

Comment

• krypton
                          CBC Član
                          • 04.08.2012
                          • 25
                          • Beograd
                          • Astra G 1.8 16V 1999

Kod mene se isto tako dešava, kao da topao/hladan vazduh "udara" u plastiku pa onda izlazi kod nogu. Kad ovo napisah, možda nam se pomerilo neko crevo od ventilacionog sistema?
                          Ako ima neko sliku ventilacionog sistema, bilo bi lepo da je postavi, pa da vidimo kuda ide vazduh.
                          pozz

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Originally posted by krypton View Post
                            ... možda nam se pomerilo neko crevo od ventilacionog sistema?
                            Ili, izbor rada? Ili neispravne klapne!

Probajte, samo na odleđivanje vetrobranskog stakla. Ako vam i dalje izduvava u predelu noge, klapne ne zatvaraju te cevi.

Comment

• mupe
                              CBC Senator XXL
                              • 05.10.2006
                              • 822
                              • bg
                              • Laguna 3 GT 2.0T 205

Kao što sam već napisao, to je normalno i isto se dešavalo na 3 potpuno nove lagune koje sam svojevremeno vozio.

Comment

• cale
                                CBC Senator
                                • 22.03.2009
                                • 297
                                • Backa Topola

Forum bi trebalo da promeni ime u "Pitajte DR. Franju"
                                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

Working...
                                X