RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Kako se menja sijalica,na gepeku,treceg svetla kocnice?

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Nije mi pri ruci originalno uputstvo (mog megana - isti sistem), ali može da posluži ovo iz servisnog, iako nedostaje najbitnije, ono u zagradi (Bodywork section):

Ko ima iskustva, neka se javi!

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

prosto je, otvoris gepek i na sredini imas plastiku sa dve kao zabice dole, skines je, mrdnes nesto ko tepih, to jest izolaciju tu i vec vidis sijalicu iscupas je i stavis drugu, bukvalno 2 minuta posla. pozdrav

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Znam kako da dodjem do nje,ali kada sam pokusao da je iscupam nisam mogao pa sam mislio da je skida drugacije.Hvala u svakom slucaju

Comment

• Imobilajzer
            CBC Član
            • 03.02.2012
            • 38
            • Juzno backi okrug
            • Laguna 1,9 dci 120 2002

Na samom pocetku zelim da pozdravim sve na ovom forumu a narocito one koji pisu o problemima i njihovom resavanju vezanim za Lagune. Ja sam od danas postao vlasnik jednog ovakvog modela tj Laguna 1,9 dci 120 ks 2002. Veceras sam je doterao kuci po ovom snegu i kijametu, parkirao je u dvoriste i sada sedoh za komp i pronadje ovu temu pa rekoh da se registrujem sigurno ce mi biti potrebna pomoc u buducnosti posto mi je ovo prvo Renoovo vozilo(do sada vozio samo Opele). Prvi moj utisak je da je ovo vozilo udobno, lepo lezi na putu i td. Vreme ce pokazati da li sam pogresio. Za ovo prvo javljanje toliko poz....

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Dobrodošao u klub i srećno ga vozio!

Comment

• cale
                CBC Senator
                • 22.03.2009
                • 297
                • Backa Topola

@Imobilajzer dobrodosao i iskoristi ovaj kijamet napolju pa lepo procitaj ,natenane, forum.
                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Imobilajzer
                  CBC Član
                  • 03.02.2012
                  • 38
                  • Juzno backi okrug

Hvala. lepo Franjo i Cale na lepim zeljama, evo i danas sam se lepo provozao po ovom kijametu, a ovo bjelo g....o opet napadalo. Prvo sam morao ocistiti sneg da izadjem iz dvorista a onda na putu haos, srecom dobih na Laguni nove zimske gume i bez problema obavio nabavku. Do sada sam na ovom forumu, tj u ovoj temi svasta procitao i bogami naucio. Prvo procitam pa izadjem do auta i proverim i opet nazad. Posto je napolju stvarno kijamet, sada se baziram na prelistavanje postova posto ne bih voleo da nesto pitam a da je vec o tome pisano pa da se ne ponavlja

Comment

• mobbdeepqb
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2009
                    • 383
                    • beograd

Dobro nam dosao!!!Da te Laguna sluzi dobro!!!!!!Lepi uslovi da proveris da li ti rade ABS i ESP

Comment

• Imobilajzer
                      CBC Član
                      • 03.02.2012
                      • 38
                      • Juzno backi okrug

ABS radi, a ESP neznam ni da li ga imam, Kako da proverim

Comment

• saxphotos
                        CBC Član
                        • 02.05.2009
                        • 74
                        • Uzice

Ako imas ESP imas prekidac za njega levo od volana. Ili nachepi ga na snegu i ako ne prikaze trougao u kome pishe ESP onda ga nema. Bar je tako kod mene.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Imaš, sigurno! Pošto u nekim situacijama ESP zna da smeta, imaš dugme za isključivanje, obično označeno znakom, kao klizav put. Nalazi se sa leve strane od volana. Zavisno od izvedbe, mali panel sa 3, ili 4 preklopnika. Da li je ESP uključen, ili ne, vidi se na kontrolnoj sijalici, na centralnoj konzoli.

U ovoj izvedbi, to je srednje dugme (2).

Prošle godine, u sličnim uvjetima, kao ovih dana, morao sam da ga isključim, jer se vožnja pretvorila u borbu za prevlast nad upravljačem! Reagovao je na svaki veći komad leda, ili zaleđenog blata na putu i ispravljao krive Drine. Srećom. pri malim brzinama! Da su bile veće, pitanje, da li bih sada pisao. A, možda bi i to bilo od koristi!

Comment

• saxphotos
                            CBC Član
                            • 02.05.2009
                            • 74
                            • Uzice

Originally posted by Franjo View Post
                            Prošle godine, u sličnim uvjetima, kao ovih dana, morao sam da ga isključim, jer se vožnja pretvorila u borbu za prevlast nad upravljačem! Reagovao je na svaki veći komad leda, ili zaleđenog blata na putu i ispravljao krive Drine. Srećom. pri malim brzinama! Da su bile veće, pitanje, da li bih sada pisao. A, možda bi i to bilo od koristi!
                            I mene je zabrinuo ESP pri parkiranju/kretanju po zaledjenom ... bacao je prednji kraj levo desno ... kad sam ga iskljucio normalno sam parkirao bez vecih problema. Zbog toga sam ga malo istestirao pri malo vecim brzinama i imam osecaj da lepo pegla ta proklizavanja.
                            Mislim da je u normalnoj voznji i vishe nego koristan dok je pri samom startu ogromna smetnja.

Comment

• Imobilajzer
                              CBC Član
                              • 03.02.2012
                              • 38
                              • Juzno backi okrug

Izgleda da to na ovom mom modelu nema, nema nikakvih prekidaca koji bi aktivirali ovu mogucnost, nego sada vec nisam siguran ni za ASR, jel i za njega treba da ima neko dugme. Danas sam se bas klizao po putu i nisam ni jednog momenta video da se nesto pali ili gasi, a sada sam video da nema ni ovih pomenutih prekidaca. Inace da jos jednom pomenem da se radi o 1,9 dci 120ks 2002 sa Dinamique opremom, znaci dvozonska digitalna klima, polu kozna sedista..... i td.

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Ima sve živo! ABS, ASR, ESP i ostalo... Prekidači (preklopnici) se nalaze kao kod svih lagunica, na mestu obeleženim crvenim pravougaonikom. Zaviri, iza volana. Ako se na pritiskanje ne javlja nikakva poruka, odvezi na dijagnostiku, jer nešto nije u redu. Zavisno od izvedbe, levo dugme, trebalo bi da uključuje-isključuje glasovni sintesajzer, pa proveri, da li radi?!

Comment

Working...
                                X