RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CDanijel76
    CBC Veteran
    • 11.01.2010
    • 144
    • Novi Sad

da pojasnim problem!
    sama plastika, predeo koji sam zaokruzio na slici, se zagreva odnosno hladi, nebitno da li duva na noge ili ne!.
    kod mene su klapne ispravne , duva tamo gde i pokazuje na displeju klime.
    a sto se tice samog mog pitanja pricao sam sa par ljudi koji poseduju lagunu i kazu da se i kod njih to desava, te je moj zakljucak da je generalno kod svakog (ili bar svakog drugog) tako.
    --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• savidsi
      CBC Član
      • 12.01.2010
      • 90
      • km

CDanijel76, isti slučaj na mojoj Laguni i na Laguni kod brata, tako da uživaj i vozi. Dešava se da i sama kartica bude topla.

cale, ja se nekako uzdržavam od komentara, samo nisam siguran koliko još mogu tako.

Comment

• cale
        CBC Senator
        • 22.03.2009
        • 297
        • Backa Topola

Originally posted by savidsi View Post
        CDanijel76, Dešava se da i sama kartica bude topla.

cale, ja se nekako uzdržavam od komentara, samo nisam siguran koliko još mogu tako.
        Kartica moze da bude topla izviše razloga. Mozda ti je pretoplo u kabini, a to je vezano za drugi problem tj za neispravan klima uredjaj, koji i ne mora da bude neispravan, jednostavno si podesio preveliku temperaturu na uredjaju, ali moguce je da je do kvara na samom displeju , tj ne pokazuje ispravnu temperaturu.
        Drugi razlog je da mozda preblizu drziš ruke citaču kartica, ili mozda imaš temperaturu pa ona sa ruku prelazi na karticu, stim da je to vezano za drugi problem, ali proveri prvo da li ti se greje karoserija u toku voznje. Nadam se da sa pomogao.
        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• savidsi
          CBC Član
          • 12.01.2010
          • 90
          • km

Čitam prvu rečenicu i rekoh sebi "ma nije moguće, pa ovo je zarazno moraću na pregled" .

I da znaš da si pomogao, odavno se nisam ovako slatko nasmejao.

Jasno je o čemu pričamo, bar starim članovima, tako da mislim da je vreme da se uozbiljimo da nam ne zaključaju temu.
          Administratori izvinite nismo mogli da izdržimo.

Comment

• zokce
            CBC Član
            • 06.05.2008
            • 26
            • Leskovac
            • Renault Laguna II 1,8 16V

Pozeljno je da zimi greje, a leti hladi. U stanovima je obicno obratno .
            Sala na stranu, i kod mene je isto tako, ne sekiraj se.
            Renault Laguna II 1,8 Privilege, juni 2004

Comment

• mazzy
              CBC Veteran
              • 25.07.2010
              • 164
              • Sarajevo

E jedno sad pitanje, mozda nekima banalno, ali eto , da pitam .

Danas u strani parkiro auto i ugasio ... u brzini samo (bez rucne), kad odjednom se malo pomaknu, bas ono kao kad ugasis, pa pustis kocnicu . I to 2-3 puta...

Da li je to normalno ili imam problem neki ?

Comment

• savidsi
                CBC Član
                • 12.01.2010
                • 90
                • km

Imaš problem i to veliki, ali ne sa autom već sa lošom navikom. U prevodu, uvek koristi ručnu.

Comment

• mazzy
                  CBC Veteran
                  • 25.07.2010
                  • 164
                  • Sarajevo

Korisim ja rucnu uvijek, cak i previse nego treba. Nego danas sam sjedio u autu i cekao ... tako sam i primjetio .

Comment

• djukapv
                    CBC Član
                    • 24.09.2012
                    • 11
                    • Crna Gora

Originally posted by mazzy View Post
                    Korisim ja rucnu uvijek, cak i previse nego treba. Nego danas sam sjedio u autu i cekao ... tako sam i primjetio .
                    To ti je do kompresije vozila, ili je bas velika strana ili ti je slaba kompresija u nekom klipu,ne boj se Nego da vas pitam,odjednom mi je prestao da radi podizac prozora na vozacevim vratima i onaj dzojstek za podesavanje retrovizora.Padala je kisa taj dan pa sam mislio da je mozda samo vlaga u dzeku onde kod vrata,to sam skidao,prskao sa WD-40 al' nista.Ako neko zna ili je imao slican problem neka pise

Comment

• Plavke
                      CBC Član
                      • 11.05.2010
                      • 47
                      • Nova Pazova
                      • Renault Laguna II 1.6

Originally posted by djukapv View Post
                      ,prskao sa WD-40 al' nista.Ako neko zna ili je imao slican problem neka pise
                      U dosta predhodnih postova mupe i većina članova naglašava da se WD-40 ne koristi na kontaktima jer nije namenjen za to, proveri osigurače možda je vlaga izazvala neki kratki spoj pa je to razlog što ti neradi više stvari.

Comment

• djukapv
                        CBC Član
                        • 24.09.2012
                        • 11
                        • Crna Gora

Originally posted by Plavke View Post
                        U dosta predhodnih postova mupe i većina članova naglašava da se WD-40 ne koristi na kontaktima jer nije namenjen za to, proveri osigurače možda je vlaga izazvala neki kratki spoj pa je to razlog što ti neradi više stvari.
                        A na WD-40 pise da se koristi i za elektronske kontakte,odakle znam Kako se zove taj drugi kontakt sprej ?

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Gde nađe ti to na wd-40? On umasti kontakt i posle skupi prašinu.
                          Najbolje je koristiti contact chemie 60 (čisti kontakte) i 61 (konzervira ih).

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

pravi se velika fama oko wd-40.kada se pojavio('60-'70) bio je namenjen za podmazivanje I ciscenje pa se samim tim koristio I za kontakte.ali posle toliko godina su izasli sprejevi koji su samo za kontakte I sprejevi koji su samo za namenska podmazivanja.tako da su obe strane u pravu ali u sadasnje vreme bolje je uzeti namenski kontak sprej koji imaju namenu ciscenja I uklanjanja vlage pa samim tim ima bolji efekat.

Comment

• hope
                              CBC Senator
                              • 03.06.2010
                              • 212
                              • ca

zadnjih par dana mi vozacev prozor bas skripi pri spustanju,kao da dere o gumu niz koju silazi.pomislio sam da ce prestati posle pranja auta ali I dalje skripi pa ubija.ako je neko to resio neka javi

Comment

• cale
                                CBC Senator
                                • 22.03.2009
                                • 297
                                • Backa Topola

Ako ti je za utehu,to se i meni desava kad upekne sunce.Tako je i sad . Otkako je upeklo skripi. Ranijih godina nista nisam radio i samo prestane.Tako cu i sad ne/ uradit.i
                                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

Working...
                                X