Originally posted by Franjo
View Post
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Originally posted by Acabatistuta View Post... jel bi trebalo ta pumpa za pranje farova da radi i kad prskam za pranje vetrobranskog stakla ?
Podešavanje sklopa xenon svetala mora da obavi stručnjak, sa odgovarajućim (dijagnostičkim) alatom.
Comment
-
-
Da li bi neko bio ljubazan da mi opise simptome kada se zamajac pokvari ?
Vec mjesecima cujem neko kuckanje kada vozim auto, tj. kada auto trza. Majstor mi je promjenuo donji nosac motora i opet se cuje. Rrekao mi da je zamajac.
Prijatelji su mi rekli da se auto trese kada pustam kvacilo tj. kada krecem. Isto tako su rekli da se osjeti kada ga pustam u promjeni brzina, trzne auto ... isto tako u leru auto drzim i polako pritiscem kvacilo. Trebao bih osjetiti vibraciju na onom dijelu gdje odvaja ..
Ja od ovih simptoma nista ne osjetim ... Da li je moguce opet da je zamajac ?
U pitanu je laguna 2004.
124 000 presla .
Comment
-
-
Pre dve nedelje upalila mi se lampica ABS i zajedno sa njom SERVICE i crvena lampica od rucne.Na dijagnostici BOSCH prijavljuje kod C1131 (magnetski ventil pojacivac sile kocenja neispravno).Kada ugasim auto i opet ga upalim nista ne svetli i nema pravila kada se opet pale lampice.Nekad posle par kilometara a nekad se ne pali ceo dan.Kada lampice gore ne radi mi ABS.Da li neko ima ideju sta bi to moglo biti i gde se nalazi taj ventil?
Comment
-
-
Originally posted by Gavra01 View Post... Kada lampice gore ne radi mi ABS.Da li neko ima ideju sta bi to moglo biti i gde se nalazi taj ventil?
Na dijagnostici BOSCH prijavljuje kod C1131 (magnetski ventil pojacivac sile kocenja neispravno).
Comment
-
-
Pogrešan zaključak! Upravo to je dokaz, da ABS i EBA (ako ga imaš) rade svoje. Ako ne radi, točak blokira, proklizne, pa uhvati... Trešenje pedale kočnice je drugi problem. Treba dijagnostikom "pretresti" ceo sistem: sve senzore i podešavanja.
Comment
-
-
Najbolje da je da odes na dijagnostiku da ti pokaze sta je kvar (najcesce je to na nekom tocku), ali ako te ne mrzi mozes vizuelno da pogledas senzore na tockovima, da li je neka zica pokidana ili nesto slicno. Ne secam se da li Laguna ima prstenove na poluosovinama koje senzor cita a oni hoce da puknu i pomere se u odnosu na senzor.Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Comment
-
-
Da li je normalno da, kada tek auto upalim, kazaljka stoji na 1100 obrtaja pa se nakon pa minuta spusti na 1000? Znam kad je hladnije, desava se..a jel sada isto? I kada je na 1100 ne osjeti se rad motora, kad spadne osjeti se vibracija
Comment
-
-
Gavra01, poslusaj sta ti je savke savetovao, on je u pravu. Laguna na prednjim tockovima ima magnet na lezajevima i senzor tako cita brzinu tocka, na zadnjim nisam siguran kako je reseno. Nadji moje odgovore imao sam problem sa senzorom desnog prednjeg tocka i to je dijagnostika potvrdila.
U tvom slucaju prijavljuje senzor pojacivaca sile kocenja, ne znam gde se on nalazi. Posto greska nije konstantna vec se javlja kasnije verovatno su samo neki kontakti na nekom konektoru losi.
Sada sam se setio, nesto slicno se desavalo kod mog brata na Laguni, ali auto nije kacen na dijagnostiku pa tako ne znam koja je greska u pitanju. Kod njega je bez ikakvog pravila ABS prestajao da radi i svetlela je lampica u tabli, problem smo resili tako sto smo magnete i senzore izduvali vazduhom. Posle ove intervencije greska se nije javljala, proslo je oko 3 meseca.
Nadji nekoga ko ima kompresor ili zamoli vulkanizera, nista te ne kosta da pokusas. Kada pogledas iza tocka sve ce ti biti jasnije, kako se senzor otkacinje i kako sve to izgleda.
pozdrav
Comment
-
Comment