RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • CDanijel76
    CBC Veteran
    • 11.01.2010
    • 144
    • Novi Sad

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva - EP II

maxag - nisam bio ja kuci , bila je zena i njoj su zvonili na interfon. predstavili su se kao saobracajci koji su bili u civilu i pokazali su joj legitimacije. mene nisu kontaktirali posle.ja sam proverio , a bio bih jos mirniji ako bi jos neko imao tu informaciju da idu po terenu ti operativci ili kako god.
    --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• sony
      CBC Član
      • 30.09.2010
      • 38
      • gm
      • laguna 1.8

Bio sam u Reno servisu i uveravaju me da nije to bas sve tako kako kazu ima malo i marketinga od konkurencije a sto se tice dodatne zastite kazu samo lavlja kandza ili sapa. E sad kome verovati kazu da neizmestaju obd prikljucak ali cu ga ja svejedno premestiti samo neznam ko to moze da uradi.

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Samo nemojte bas javno na forumu da govorite kako ste i na koji nacin izmestili konektor ili prekinuli vodove ili slicno. U suprotnom ovaj forum ce postati odlican izvor informacija cija laguna nema zastitu a cija ima i kakvu....
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• maxag
          CBC Član
          • 30.04.2011
          • 57
          • Omoljica

Originally posted by CDanijel76 View Post
          maxag - nisam bio ja kuci , bila je zena i njoj su zvonili na interfon. predstavili su se kao saobracajci koji su bili u civilu i pokazali su joj legitimacije. mene nisu kontaktirali posle.ja sam proverio , a bio bih jos mirniji ako bi jos neko imao tu informaciju da idu po terenu ti operativci ili kako god.
          <br>
          Radim u Pančevu i danas sam proverio,takva akcija nepostoji u Pančevu,možda postoji u N.Sadu odakle si ti,ali mi je sve to sumljivo.Kada si registrovao auto u SUP-u imaju sve podatke o tvom autu,može biti da je neka Laguna ukradena pa proveravaju nešto???Ali i ako neko dodje ako nisi tu nemoj da ti supruga ili neko drugi od ukućana dopušta proveru auta u garaži ili ispred kuće,neka neko zove 92.Moje mišljenje je da to nisu ljudi iz policije,da samo dolaze da proveravaju da li imaš zeštitu ili ne.
          Last edited by maxag; 25.10.2011, 13:15.

Comment

• zbane
            CBC Član
            • 04.04.2010
            • 34
            • va

[QUOTE=vlaves2000;531097]
            Originally posted by gafni View Post
            Jel moze neko da mi pomogne nekom slikom, ili savetom kako da skinem deo sa slike.
            Gledao sam ali sve je nabudzeno, pa ne znam odakle da krenem?

Otpala mi je plastika koja drzi ove horizontalne plastike za usmeravanje vazduha, i sada ne mogu da usmerim vazduh gore-dole.

ovo za sedista ste resili, e sad da resavamo ovo sa plastikom od ventilacije ima li neko resenje kako se skida posto i ja imam problem sa tim krilcima koja su se otkacila, kako god da pokusam da povucem plasim se da ne polomim.
            Imao sam isti problem letos, ali sam ga resio bez skidanja. Jednostavno plastiku koja je spala podvuces ispod mesta gde treba da stoji, sa nekim tankim srafcigerom ga podignes da upadne na prvo leziste odozdo. Kada to uradis potrebna ti je jedna zica (malo jaca) savijena pod uglom od 90 stepeni kojom pridrzavas otpalu plastiku otpozadi a krilca pomeras jedno po jedno odozdo na gore i laganim pritiskom ubacujes u leziste. Nije bas jednostavno, trazi dosta paznje i ne treba se obeshrabriti ako ne uspes iz prvog pokusaja. Ja sam potrosio oko 20 min i pola kila zivaca.
            Samo opusteno.

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd
              • Renault LagunaII 1.8 16v

ljudi jedno pitanje nisam siguran ali sad sam obelezio nivo vode u kantici... heheh.. ne znam da li gubi... mislim nije da curi.. rekao sam koliko je izgubio na god i pol pola l ili na 25k... e sad zanima me jel imao neko iskustva kako se to trazi i kolika je verovatnoca naci gde curka... Hvala zop..

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Sasvim normalno! Meni je za vreme stajanja u garaži, za tri meseca, nakon izvršenog velikog servisa, sa sredine između MAX-MIN, palo na MIN (oko 0,1 lit). Punjeno na temperaturi +35 C, a danas kontrolisao na +8 C. Za to vreme prešao oko 500 km pri temperaturama iznad +40 C. Proveri kvalitet antifriza, ako je u redu, dospi razblažen G12, ili samo destilovanu vodu.

Comment

• CDanijel76
                  CBC Veteran
                  • 11.01.2010
                  • 144
                  • Novi Sad

gafni - takodje sam letos imao problem koji si opisao i to sa leve strane(deo koji duva na suvozaca) i resio ga sa duzom pincetom i nekih 10 min rada po opisu kako je i zbane odradio
                  --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ma laka je ova nasa laguna za popravke samo treba imati dobre zivce...

Comment

• gafni
                      CBC Početnik
                      • 05.12.2009
                      • 9
                      • NIS

Potpomognut iskustvima zbane-a i danijela resio sam plastikicu ventilacije miksajuci pincetu i tanak srafciger...
                      Pomoc mi je najvise znacila u tome da sam otisao da radim posao skroz opusten i pored 13235656110 pokusaja nisam se nervirao i rezultat je morao da dodje...

Comment

• zbane
                        CBC Član
                        • 04.04.2010
                        • 34
                        • va

Super sto si uspeo, a da neko drugi ne bi dosao u slicnu situaciju posebnu paznju obratiti na postavljanje osvezivaca na resetke ventilacije (ne stavljati uz ivice otvora).

Comment

• modesti
                          CBC Senator
                          • 26.08.2009
                          • 239
                          • novi sad
                          • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Originally posted by savke View Post
                          Ma laka je ova nasa laguna za popravke samo treba imati dobre zivce...
                          I bre Savke u subotu ti se zena voza u laguni, lepo vreme, cvike za sunce...a ti...
                          It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

A ja radim, radim, radim.......

Comment

• laguna01rs
                              CBC Početnik
                              • 28.10.2011
                              • 2
                              • Renaultville
                              • BMW e39 525i, Renault Laguna II 1.6 16v

Poštovanje svima, evo ovako da počnem odnekud. Do sada sam imao razne aute (većina njemci) i nekako prije 3 mjeseca kupio sam si prvog francuzića. Izbor je pao na Renault Lagunu II 2001 1.6 16v (expression) jer iskreno sam se zaljubio u auto kada sam ga vidio i bio mi je potreban auto samo za posao da mi ne troši 15 litara kao što neki znaju . Bila je to ljubav na prvi pogled. Nisam mogao vjerovati da mogu dobiti takav auto za 3200€. Tamno sive je boje s efektom, alu felge originalne 16", kožni volan, elek. podizači stakala sve je imala za te novce i još je sve radilo . Taj dan kada sam je kupio nisam spavao cjelu noc, nego sam stalno provirivao na balkon hoce li mi ju netko ukrasti. Istina da ljudi voze i bolje i skuplje ali nekako me zasljepila tim prekrasnim dizajnom. Napokon sam doslovno uživao u opremi koju auto ima. Iznenadio sam se da sam svaki dan neki novi pretinac otkrio na joj. Sve je bilo logicno raspoređeno i dizajnirano baš da služi svrhi. I tu sada počinju problemi... Naime nakon tjedan dana kako sam ju kupio, baterija od kartice mi je oslabila i nikako nije radila. Pokušao sam je otvoriti jer ju je prijašnji vlasnik izljepio brzim ljepilom pošto mu je možda pala. Na kraju sam je potrgao jer kad sam ju napokon otvorio raspalo se sve. Iznutra se sve skorilo. Kupio sam novu (150€). Par dana poslje toga nije mi htjeo odjednom dizati desno, zadnje staklo. Otvorim ja to kad ono neka plastikica plava pukla, valjd je granicnik za sajlu. Popravim ja to (ništa bolje od paljene žice) kad odu ubrzo i lijeva prednja i lijeva zadnja. Na prednjima ista ta plastika, cak se i zamotala sajla pa sam i novu kupovao i motao, a na zadnjima bijela plastikica što drži sajlu. Popravio sam sve, ja i moj otac cjeli dan smo šarafali te motorice, sajle Sto čuda. Tjedan kasnije sam popravljao i lampice u prekidacima. Popravio sam i to. Mala nikakva lampica s plavom kapicom. Popravio sam i kada sam morao dva puta klikati start dugme da se upali. U onom citacu kartice ima dva mala prekidaca na njima su zaljepljeni plasticni stapici koji su pukli. Popravio sam i njih. Mislio sam da je mojoj agoniji kraj Vozio sam se i uživao te sam za 4 mjeseca napravio 8tkm. Obožavam taj auto. Do prije jucer kada sam se razocarao. Pa nisam ja zavrsio za elektricara Puno ste mi pomogli na forumu i dosta sam naucio citajuci ovu temu ali ovo sto mi se dogada neznam jel ima spasa. Ovdje je hladno i temperature su oko 2, 3 stupnja. Vlaga je, stalno magla i to izgleda ubija moju lagunu. Kada stavim karticu i kliknem start sve se upali osim kazaljki i pokazivaca. Moram skidati plus s akomulatora da se to resetira te da se upali sve nanovo. Pali mi se konstantno lampica od tempomata... a ja ga nemam Doslovno poludio je u par dana. Šta da radim? Koji dio da mjenjam. Instrument tabla se nepali osim lampica za smjer svjetala rucne i tog nesretnog tempomata. To mi je sada već ozbiljan kvar. Ne mogu prije posla ujutro dizati auto skidati plastike sarafati onaj nestetni sarafcic sto drzi plus na akumulatoru, dizat isti i opet sve vracati nazad. Ima li još netko taj problem? Pomagajte nesretan sam, a toliko volim taj auto Majstor mi je rekao da je to normalno za Renaulta i da ga vodim elektricaru... Nije da želim krasti ljudima kruh iz usta, ali nisam baš ni bolestan u ruke da nemogu niti sad imam novaca da mjenjam svu elektroniku... Ima li ko kakvih saznanja o mom problemu???

Comment

• hope
                                CBC Senator
                                • 03.06.2010
                                • 212
                                • ca

zadnjih par dana se desava da mi turbina ne radi,npr preko dana radi normalno a uvece kada krenema sa posla ne radi i auto ide kao magare a samim tim i potrosnja skace.zakazao sam u servisu za patak ,pa ako je neko imao taj problem neka javi.
                                a sto se tice prethodnih postova ,zeder je resnje za sigurnost auta.

Comment

Working...
                                X