RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Treba da je uključeno gornje dugme, znak šoferke. Dole je pravougaoni znak grejača zadnjeg stakla. Probaj sa maksimalnom klimom, isključen ekonomik režim i uključeno grejanje. Pomaže i pojačano provetravanje, malo otvorena stakla na jednim, ili više vrata.

Comment

• kimi r
      CBC Član
      • 27.04.2012
      • 55
      • Nis
      • Laguna 2 1.8 16V

Hvala, al ce da bude toplo-

Comment

• kimi r
        CBC Član
        • 27.04.2012
        • 55
        • Nis
        • Laguna 2 1.8 16V

A da li to sto imam gornji prekidac po automatizmu znaci da imam grejace prednjeg stakla, ja sumnjam da ih ima, ali cisto pitam...hvala "franjo" jos jednom!?

Comment

• kimi r
          CBC Član
          • 27.04.2012
          • 55
          • Nis
          • Laguna 2 1.8 16V

upravo sam stavio novi filter kabine,700 dinara,mislio sam da je vise ovaj je bio prilicno uzasan, pa cemo da vidimo..pozz

Comment

• savidsi
            CBC Član
            • 12.01.2010
            • 90
            • km

kimi r,
            ako imas automatki modul za upravljanje klimom i grejanjem dovoljono je da u situacijama kada ti prozori magle pritisnes samo dugme "auto" i sve ce da bude reseno veoma brzo, pod uslovom da ti je sve ostalo ispravno. Jer upravo uredjaj koji se nalazi u unutrasnjem retrovizoru prati stanje u kabini, temperaturu, vlaznost, .... i daje komandu gde da izduvava vazduh i kojim intezitetom. Desno dugme obavezno da stoji na "auto", nikako da mesa vazduh iz kabine jer ti upravo hoces taj vazduh da izbacis napolje.
            Meni se desila ista situacija. Uletim u kisu i sva stakla pocnu da magle. Pokusao sam da pojacam izduvavanje i to samo na soferku ali sve je to islo sporo. Onog momenta kada sam ukljucio automatski rezim rada verujte za par sekundi sva stakla su bila odmagljena.

Comment

• kimi r
              CBC Član
              • 27.04.2012
              • 55
              • Nis
              • Laguna 2 1.8 16V

Imam, ali mi pokazivac temperature u desnom retrovizoru ne daje tacnu spoljnu temperaturu, sto znaci da je neispravan,laze za 10-ak stepeni,da li moram da ga menjam, ili je moguce da se ocisti ili slicno, sve ostalo je ok. E sad probacu i tvoj savet, koliko sam shvatio bez klime, samo auto na desnom dugmetu...?Pozz

Comment

• savidsi
                CBC Član
                • 12.01.2010
                • 90
                • km

kimi r,
                nismo se bas najbolje razumeli, levo dugme na "auto", a za desno sam napisao isto jer je i za taj rezim rada najbolje da uvek bude na "auto" jer tada modul sam odredjuje da li ce da uvlaci spoljasnji vazduh ili da mesa unutrasnji kroz filter kabine (polen filter). Senzor spoljne temperature moras resiti jer modul klime ce se upravljati po toj temperaturi koju daje neispravni senzor. Dok ti je levo dugme na "auto" vrlo verovatno pri magljenju stakla ce se ukljuciti i klima "AC" ce svetleti i to je sasvim normalno jer upravo ona isusuje vazduh u kabini. Nemoj ukljucivati grejanje tj. stavljati na 26 stepeni. Sve ovo moze da uspe recimo i sa temperaturom 22,5 ili 25,5. Lagune po difoltu na 26 obavezno greju, provereno na vise modela Lagune bez obzira ako si u rucnom modu i sam ukljucio klimu bice grejanje i pri spoljnjoj temperaturi od 35 stepeni.
                Meni je jednog dana dok je napolju bilo preko 25 stepeni u kabini pokazalo -5. problem sam resio tako sto sam otkacio i vratio konektor koji spaja desna vrata i sasiju, verovatno los kontakt. Probaj i ti ovo da uradis mozda pomogne. Evo i seme da bude jasnije. Potrazi na internetu program LagunaVISU tamo imas sve. Ranije sam pisao o tome pa mozes potraziti moje odgovore.

Comment

• kimi r
                  CBC Član
                  • 27.04.2012
                  • 55
                  • Nis
                  • Laguna 2 1.8 16V

Hvala ti puno imam Lagunu 1.8. 16 v karavan, nesto vise odmesec dana, vozio sam dosta vozila razlicitih proizvodjaca ,(naravno nisu sva bila moja,kamo srece-,Laguna mi je super,samo me muci ovo, danas krecem i u nedelju se vracam mislim da cu da napravim oko 1000 km, hvala ti jos jednom!!!!

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by savidsi View Post
                    ... Nemoj ukljucivati grejanje tj. stavljati na 26 stepeni. Sve ovo moze da uspe recimo i sa temperaturom 22,5 ili 25,5. Lagune po difoltu na 26 obavezno greju, provereno na vise modela Lagune bez obzira ako si u rucnom modu i sam ukljucio klimu bice grejanje i pri spoljnjoj temperaturi od 35 stepeni.
                    Znači, ipak grejanje, jer pri spoljnoj temperaturi iznad 20*C neće ni da magli! A to, da će da greje i pri 35*C, samo ako je evaporator senzor, ustvari senzor temperature na ulazu u aircondition sistem - neispravan. To može da prouzrokuje i nepravilan rad u AUTO modu, kao u ovom slučaju, što se lako utvrdi dijagnostikom.

Kad sam rekao, da se uključi grejanje, upravo sam mislio na neku ugodnu temperaturu, iako se može odmrzavati i odmagljivati i hladnim vazduhom od desetak stepeni, pod uslovom, da je vazduh suv. Pošto se radi o kišnim uslovima, to je moguće samo preko grejača (radijatora) i isključenoj recirkulaciji. Recirkulacijom se ostvaruje samo premeštanje vlažnog vazduha unutar kabine.

Comment

• vlaves2000
                      CBC Član
                      • 28.03.2010
                      • 95
                      • srbija

cemu sluzi program LagunaVISU
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• savidsi
                        CBC Član
                        • 12.01.2010
                        • 90
                        • km

LagunaVISU je kompletna instalacija auta, boje vodova, konektora, gde se nalaze konektori, br. pinova konektora, znaci bukvalno komplet instalacija sa delovima. Video si otprilike kako to izgleda sa predhodne slike, uz onu sliku ide i elektricna sema sa svim oznakama kao sto sam naveo u prethodnoj recenici.
                        Franjo,
                        molim te da neproverene informacije ne iznosis ovde. Proverio sam na minimum pet Laguna i sve greju ako ih nastelujes na 26 stepeni iako je napolju i 50 u hladu. Proveru sam vrsio jer sam sumnjao da kod mene nesto nije u redu. A sto se tice dijagnostike kod mene gresaka nema.
                        kimi r,
                        u letnjim uslovima voznje kada pada kisa nije ti potrebno grejanje da odmaglis stakla, samo levo dugme "auto" i uzivaj.
                        Molio bih ostale Lagunase da provere na svojim Ladjama da li sam ja u zabludi ili sve greju kada su na 26 stepeni naravno kada je motor dovoljno zagrejan. Ako ja gresim onda je onih pet Laguna sto sam proverio u kvaru i naravno rekao bih clanu Franjo "izvini", ovako ostajem pri svom misljenju.
                        Pozdrav

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Izvini, bez namere da se nadmećem, čiji je veći, ali se postavlja pitanje, kada klima hladi u AUTO režimu? Ne mora da bude +50*C, neka je +30*C, a temperatura levim i desnim dugmetom podešena na +26*C uključen samo AUTO mod levim dugmetom, ako greje, nešto nije u redu sa klimom.

Btw. u vezi neproverenih informacija, koristim isključivo Service Manual i u ovom slučaju, kao i onim, što si opisao u vezi grejanja, kad mu vreme nije, dijagnostikom se proveravaju:

- interior temperature sensor
                          - humidity sensor
                          - temperature sensor blower (not available separately)
                          - refrigerant pressure sensor (condenser output pressure)
                          - evaporator temperature sensor
                          - insolation sensor
                          - DE-ICING distribution motor
                          - TOXICITY sensor (CO i NO)
                          i ostali MIX motori
                          Last edited by Franjo; 25.05.2012, 19:03.

Comment

• krelac
                            CBC Član
                            • 19.06.2010
                            • 17
                            • brcko

max imas PP

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd
                              • Renault LagunaII 1.8 16v

Originally posted by krelac View Post
                              max imas PP
                              Odgovorio

Comment

• mupe
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 822
                                • bg
                                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Franjo, nisi u pravu. Laguna tih 26 tumači kao max, tj. da treba da greje do iznemoglosti.

Comment

Working...
                                X