RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mupe
    CBC Senator XXL
    • 05.10.2006
    • 822
    • bg
    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Nema potrebe za tako malo pojačalo.

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

Ljudi Srecna Nova godina... sve najbolje..

Comment

• djule zr
        CBC Početnik
        • 16.01.2014
        • 6
        • zr
        • laguna 1,9 dci 2005.

Esp crko

Evo ovako,non stop mi radi narandzasto esp na displeju i onaj kljuc,majstor je ustanovio da je crko esp i da je jedini lek novi uredjaj.od nabavljenih 3 esp+ abs uredjaja ni jedan nije odgovarao,navodno se nesto oko onog sirokog dzeka (uticnice) .mene zanima postoji li neko ko moze iskljuciti to sa displeja ili neki drugi savet,inace abs radi besprekorno .laguna je 88kw 2005. restajling.hvala

Comment

• savidsi
          CBC Član
          • 12.01.2010
          • 90
          • km

djule zr,
          Svrati do nekog ovlašćenog servisa da oni vide koji je model abs pumpe, koliko se sećam postojala je jedna problematična serija i Reno je priznao grešku i o svom trošku menjao uređaj.
          Kažeš da ti abs radi, može da se desi da ti neki od senzora nije u redu (senzor položaja volana, senzor koji prati "zanošenje" auta-putanja vozila, .....)

Comment

• djule zr
            CBC Početnik
            • 16.01.2014
            • 6
            • zr
            • laguna 1,9 dci 2005.

Originally posted by savidsi View Post
            djule zr,
            Svrati do nekog ovlašćenog servisa da oni vide koji je model abs pumpe, koliko se sećam postojala je jedna problematična serija i Reno je priznao grešku i o svom trošku menjao uređaj.
            Kažeš da ti abs radi, može da se desi da ti neki od senzora nije u redu (senzor položaja volana, senzor koji prati "zanošenje" auta-putanja vozila, .....)
            bio sam kod par lokalnih majstora hakera (elektronicara ) i svi su dijagnostikovali da ne radi esp ,tj da je crko tako da sam se umorio od toga i sad vec godinu dana vozim tako.doduse iritira to narandzasto svetlo na displeju ali sta je tu je.nisam odlazio u ovlasteni servis zato sto oni stvarno deru da to nije normalno.ako neko zna nekog dobrog majstora za te stvari neka mi preporuci.hvala

Comment

• hope
              CBC Senator
              • 03.06.2010
              • 212
              • ca

moze li se kartica lagune otvoriti bez ostecenja,ne radi mi zakljucavanje,potiskom se oseca da mi se pomerio/odlemio taster.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Pokušaj, da je malo uvijaš po dijagonalama. Meni jedna uopšte nije radila, ali nakon maltretiranja - proradila! I sada, ponekad prekida, ali ponovo proradi. Takva je bila pri kupovini polovnog vozila, sa vidljivim oštećenjem (mala pukotina) kućišta. Inače, čitač je čitao i mogao sam da startujem motor, pa sam je koristio kao rezervnu. Za svaki slučaj, izradio sam i treću.

Btw. rezervnu karticu nosim stalno u prsluku, kineskom sa puno džepova, koji koristim umesto novčanika. Pored kartice su i kondomi, koji ne znam čemu služe i ne znam, da li im je rok upotrebe prošao?! Neupotrebljavani - ne raspakovani!

Comment

• hope
                  CBC Senator
                  • 03.06.2010
                  • 212
                  • ca

oseti se pod prstom da se taster pomerio tj ispao iz lezista tako da uvijanje ne znaci nista,nego moram da je otvorim pa da se zalemi taster.

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

Originally posted by djule zr View Post
                    Bio sam kod par lokalnih majstora hakera (elektroničara ) i svi su dijagnostikovali, da ne radi esp ,tj da je crko ... doduše, iritira to narandžasto svetlo na displeju, ali šta je tu je. Nisam odlazio u ovlašteni servis, zato što oni stvarno deru, da to nije normalno. Ako neko zna, nekog dobrog majstora za te stvari, neka mi preporuči.
                    Da li je kod tebe radio (ispravno), ili si takvog kupio? Kao što je savidsi napisao, radi se o komplikovanom sklopu, koji olakšava upravljanje vozilom. Stoga, veoma korisnom!
                    Uređaj ABS+ESP je naizgled istovetan sa ABS i mehaničkom kontrolom, ali se razlikuju, što distributor sa ESP ima dvostruko više ventila (12), od "običnog" ABS. Kao i upravljački, elektronski sklop (kompjuter).
                    Da li ima taster za isključenje-uključenje ESP? Da li su ispravna sva četiri senzora na točkovima?
                    A, to "deranje" od strane "ovlaštenih" i nije u potpunosti tačno. Za vreme akcija, dijagnostika kočionog sistema je besplatna. Plaća se samo opravka, ako se utvrdi kvar. Uostalom, o cenama servisa, možeš se informisati putem kontakt telefona, a pregled se zakazuje.

Comment

• mupe
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 822
                      • bg
                      • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by hope View Post
                      oseti se pod prstom da se taster pomerio tj ispao iz lezista tako da uvijanje ne znaci nista,nego moram da je otvorim pa da se zalemi taster.
                      Može da se otvori, ali ne bez oštećenja. Mora da se iseče spoj dve polovine. Pazi da sečivom ne ulaziš duboko u karticu, da ne bi otkinuo elemente sa ploče. Kvar koji imaš je dosta čest, a taster se lako lemi na mesto.

Comment

• hope
                        CBC Senator
                        • 03.06.2010
                        • 212
                        • ca

hvala,ima li ko sliku gde se sece kartica i koliko mm,to bi mi bilo korisno da je ne bih unakazio.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Neko je, pre godinu-dve, postavio slike, ali ne mogu da nađem. Uglavnom, sečeš na pola, gde je i sastavljana. Najbolje, nekim skalpelom, rezbarskim nožem, ili onim "kineskim" za sečenje itisona i sličnih *izdarija. Počneš od onog otvora za ključ i bateriju, pa okolo-naokolo. Pripremi i kvalitetan lepak, za ponovno sastavljanje, kad završiš posao.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Malo sam proguglao i našao:
                            Order of the Bath » Repairing a Renault Laguna Card Key

Comment

• hope
                              CBC Senator
                              • 03.06.2010
                              • 212
                              • ca

hvala

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Koliko moze kostati kompjuter kabine ako neko ima predstavu!?

Comment

Working...
                                X