mobbdeepqb, skini prijemnik senzora, nalazi se ispod auta zakačen na podu i pogledaj da neka žica nije u prekidu na samom konektoru. Kod mene se to dva puta dešavalo i oba puta zimi jer tada so na putevima učini svoje.
Ja te senzore davno kompjuterski iskljucio, nervirali me ... Malo malo, svira ...te pritisak u ovoj te u onoj. Jedno ljeto imao duzu voznju, u po frke pise crkla 2 bla bla...oohladi se auto, oni ok.
Da li je neko mozda menjao deo izduva koji stoji otprilike izmedju prednjih i zadnjih vrata, a gde se cesto cuje rezonanca takva da imam utisak kao da imam kamencic unutra?
Takodje me zanima, da li je privajuci zamajac pojeftinio i kako sada stvoje stvari sa tim?
Mislis na dio auspuha tj mrezu onu? Meni se to culo stalno...na kraju mi majstor zavario novi dio. Mora se variti ili mijenjat citav auspuh. Takodjer cu morati i ja zamajac mijenjati uskoro... Ja ispod 550e nisam naso zamajac i set kvacila...
pozz svima. nov sam na forumu... kupio sam lagunu 1.8 16v 2001 god i pre nekoliko dana je prestalo da radi zakljucavanje,da pisti za pojas i za zmigavce da se cuje da rade,pa me zanima da li neko moze da mi kaze kako to da resim?? unapred hvala
Last edited by djani; 01.03.2016, 11:15.
Reason: sa
Pozdrav svima
Imam jedno pitanje pa ako mozete da mi odgovorite
Hteo bih da kupim reno lagunu 2005 godiste. Motor je dizel 1.9 sa 130KS.
Pa ako mozete da mi kazete iskustva sa autom i da li je istina da se stalno kvari.
Ja imam Lagunu 1.9 dci 120 ks 2002,limuzina, sa komplet opremom,navigacija,komplet koza itd. Ja sam prezadovoljan,auto je jako udoban i presao sam sa njim vec 8000km za tri meseca i nisam imao kvarove,jedino sto imam problem sa greskama,sensori za pritisak guma,sija mi esp i sija mi da je rucna dignuta,vec sam pitao ostale i kazu mi da je to problem do relejne kutije,ali nikako da sredim to. Pre dva dana sam uradio komplet veliki servis. Ulje i filteri izasli su oko 5000 i komplet zupc.kais sa spanerima,vodena pumpa i pk kais to je izaslo oko 12000. Nista strasno! Trenutno imam mali problemcic i ne znam sta je. upalim auto i on radi koliko ima goriva u filteru i ugasi se,posle moram da naspricam gorivo sa pumpicom koja se nalazi ispod haube sa desne strane,kod krila i odmah upali i posle sve normalno,to se samo desava kada auto stoji par sati i kad se ponovo startuje on nece da upali i sve moram da ponovim. Jel neko zna sta bi to moglo biti? ????? Hvala
Kupio sam tu reno laguno o kojoj sam pricao i sve je super.
E sad, nisam jos potpisao kupoprodajni ugovor. Auto je regodtrovan do oktobra.
Tablice na njemu su sremska mitrovica a ja sam ga kupio od coveka iz rume, a on ga je pre mene kupio od neke devojke iz sremske mitrovice. Posto treba sa njim da se nadjem da potpisem taj kupoprodajni ugovor i da platim porez jel treba da idem u rumu ili sremsku mitrovicu. I kad to odradim jel auto odma prelazi na mene ili isto imam samo punomocje da ga vozim pa kad istekne registracija onda se prevodi na mene. Uglavnom nista ne znam pa ako moze pomoc
Imas ispod poda auta,u pravcvu vozacevog sedista jedan uredjaj koji prima sve podatke o stanju pritiska guma,spusti se dole i skini ga,on ima buksnu u koju idu tri zice i verovatno je jedna od njih ispala. to sredi i nece biti problem sa tockovima.
Pozdrav svima,
odavno citam ovu temu a sad mogu i da komentarisem Posto je i ova tema doprinela da postanem vlasnik lagune.
1.9 DCI 120ks karavan, 2003.god
Uzeta pre par dana za sada nemam neke primedbe, mada i kako bi kad je prethodni auto bio 1988.god
Elem danas sam podigao haubu cisto da vidim da li je sve ok, kad ono imam sta i da vidim. zamasceno crevo oko protokomera ili senzora pritiska turbine, (valjda je to isto ?). Rece mi drug da to nije nista strasno i da tu ima jedan mali dihtung i torax sraf, da to skinem i predihtujem i to je to. Da li neko od vas ima iskustva sa istim ? U radu ne primecujem da nesto zeza..
inace bio danas i do Reno Save da se raspitam za veliki+mali servis, a posto je auto u 5+ programu cena za sve komplet je 48000din, mada sve na predracunu mi je jasno sta je osim neke "kopce" koje bez popusta kostaju 12 000 !!
mijatovic86, čestitam
koliko ja znam tu ne postoji šraf i dihtung, ova plastika što se vidi služi kao osigurač. Nisam siguran u koju stranu se plastika pomeri i senzor se vadi. Na telu senzora se nalazi gumica i to je to. Slobodno skini i pogledaj.
Veliki + mali servis maksimalno 15000 dinara + ruke. Treba da se trudiš da ovlašćeni servis zaobilaziš u širokom krugu ipak voziš auto 13 godina star. Živiš u Beogradu, prošetaj malo po radnjama i videćeš koliko koštaju delovi za servis, zatim nađeš bar malo pouzdanog majstora i budeš srećan koliko si uštedeo. Neko će pomenuti garanciju, mogu ti samo reći sa garancijom ili bez nje što se kaiševa tiče miran si narednih 60000-80000 km.
Baš se pitam da auto nije u 5+ programu kolika bi cena bila.
pozdrav
Comment