^^ Upravo tako, kada gazimo auto dok je hladan sto i nije preporucljivo cuje se jace, a kada temp dostigne optimalnu vrednost onda je sve tise to zvizdanje..
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
reno laguna 2
Pozdrav, imam lagunu 2002god. 1.9dci 88kw problem je po neki put u voznji izgubi snagu i auto nece da ide tj. ne prima gas a u leru radi lepo i onda probije to je pocelo da se desava sve cesce, na tabli ne pokazuje nikakvu gresku. Ujutro kad krenem na poso upalim ga odradi u mesto oko 10min. i onda vozim tad mi ne prekida vuce super. Posle voznje do posla nekih 10 km auto ugasim i upalim ga posle 5min. i krenem onda nastaje problem pocinje da gubi gas. Da li neko zna u cemu je problem. POZDRAV
Comment
-
-
Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke - Part 2
Mnogo toga moze da pravi problem kakav si opisao , u sustini treba krenuti od klasicnog pregleda i ciscenja egr ventila, pregled ili test dizni i turbine... Jbga vozis auto koji poprilicno cesto "iznenadjuje" vozace tj vlasnike
Comment
-
-
Pozdrav narode,
nisam se dugo ukljucivao u prepisku, ali vas pratim.
Od jutros imam jedan problem sa rukohvatom brave na vozacevim vratima.Rucica se ne vraca do kraja, nego ostane pola cm odmaknuta. Moze se gurnuti do kraja, ali kao da ima neku gumu koja pruza otpor i ostaje odmaknuta. Prilikom otkljucavanja, centralna brava odradi uz zvuk kao da se rasklimao lim u vozacevoj bravi ( ovo je od ranije), a vrata se otvore posle nekoliko potezanja rucice.
Ako neko ima slicno iskustvo.....
PS mozda je vec pisano o ovome, ali se ne secam da smo diskutovali.
Pozdrav i hvala unapred
Comment
-
-
Originally posted by gogi11 View PostMnogo toga moze da pravi problem kakav si opisao... vozis auto koji cesto "iznenadjuje" vozače
Kada si izvršio poslednji servis? EGR ne bi trebalo da je u pitanju, jer nakon prvog starta, motor radi bez greške. Moguće, da je filtar goriva prljav, ili da ima vode. Gorivo lošeg kvaliteta. Nivo motornog ulja, vrsta i kvalitet istog? Ovo bi mogao da bude uzrok, takvog "ponašanja" motora, naročito, ako mu je loša kompresija. Nizak nivo ulja, njegova degradacija, nakon zagrevanja mogu da dovedu do neregularnog rada motora. Naravno, uz ostale činioce, kao prljav vazdušni filter, neispravan rad upstream i downstream senzora, senzora pritiska i oxygen senzora...
Ako se stalno ponavlja, treba uraditi kompletnu dijagnostiku.
Comment
-
-
Poprilicno dugo nisam bio na ovoj temi a i forumu pa se pitam sto je ova tema (nekada jako popularna) sada toliko zamrla ?
Nije valjda da su svi kao i ja "prezauzeti" za
Pozdrav svima.
Comment
-
-
Pa, sredili smo lagunice i ostale renole, da rade bez greške! A po broju postova, ispadalo je, da su nam vozila najveći šit.
A možda ljudi više čitaju i tako rešavaju probleme?!
P.S. Ja se i dalje smrzavam, iako mi je grejanje zadovoljavajuće.
Pozdrav svima! Jubi Vas Deda Mraz!
Comment
-
-
Pozdrav drustvo! Vlasnik sam lagune 2 2002g 1.9 dci vec godinu i po, i za sad sa zadovoljan, izuzevsi par sitnica koje sam morao da sredim. Imam jedan problem, pa me interesuje da li neko od vas zna sta bi moglo biti:
Upravo mi se upalila lampica za rezervu iako sam po bordu imao za jos cca 200 km pri potrosnji od 8l/100 km. Ovo mi se desava vec drugi put, desilo se i pre dva dana, tad sam ugasio auto, prodrmao ga, usao i upalio ga - pa se lampica vise nije palila. Pokazivac nivoa goriva mi je na dve crtice, po mojoj predpostavci imam jos sigurno 15-ak litara u rezervoaru...Zna li neko sta moze biti, senzor neki usled hladnog vremena, ili nedaj boze neki skup sport tima neke pumpe ili slicno? Unapred hvala na odgovorima!
Comment
-
-
Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Pogrešio kompjuter! Nešto mu pobrkalo računicu. Obično, kad svako malo poništavaš pređeni put. Ako ti je do sada pokazivao kako treba, pokušaj, da sipaš desetak litara goriva i resetuješ pređeni put. Ako želiš. da si 100% siguran u pokazivač, imaj rezervu goriva u nekom kanisteru i teraj, dok rezervoar ne presuši.
Comment
-
-
pozdrav, kada se ukuca kod za cd radio u laguni iz 2004, sta se stisne da se potvrdi kod, e sad posto sam ja ukucao kod i pokusao da stisnem svako dugmence ali ni jednim nisam mogao da potvrdim kod radio je blokirao i sad samo pise code jel moze nekako da se vrati u prvobitno stanje hvala
Comment
-
-
Pritiskom na dugme ON/OFF treba da se pojavi poruka CODE 0000. Brzim pritiskom na taster 1 podesiš traženi broj. Pritiskom i držanjem tastera 2 pređeš na drugi broj i na isti način treči i četvrti broj. Nakon unetog koda potvrda na taster 6 dok se ne oglasi zvučni signal. Potvrdu unetog koda, možeš izvršiti sa dugmetom, sa donje strane komandi kod upravljača, kao i prelazak sa cifre na cifru prilikom unosa koda! Pritiskom na to dugme, sledeća cifra treperi i unosiš kao što sam naveo.
U slučaju greške, na displeju je poruka "CODE ERROR..WAIT99". Nakon 2 minuta, ponovo uneseš kod. Svaki put, kad se unese pogrešan kod, ovo vreme se udvostručuje.
Uživaj u slušanju!
Comment
-
Comment