Zasto mislim da treba zameniti ulje, i zasto mislim da bi mi novo ulje resilo problem. Problem je sledeci, prvo ja sam mislio, da kad dodje do pregrevanja kocionog sistema da tada nozna kocnica propada do poda ali to kod mene nikad nije slucaj, vec samo malo se produzi hod kocnice ali sa mnogo malim kocionim efektom, da nekazem nikakvim. Uobicajena voznja po gradu, umerena, nista posebno zahtevna, kocnice mlake ili hladne, i kad se zaletim npr. na 160-170km/h i stisnem po kocnici do potpunog zaustavljanja ili do neke male brzine reda 10-20km/h one sasvim lepo hvataju, a posle toga kada ponovo hocu da zakocim, katastrofa. Treba mi za kocenje sa 60km/h preko 30metara (ovo je bilo odokativno), znaci kocnica je samo malo produzila hod ali ma kojom snagom opaucio po pedali ucinak je vrlo mali, kao da kocim sa traktorom. Mozda ovo nema veze sa uljem, jer pedala ne propada vec sa plocicama i diskovima. Sta mislite? Ovo se ne desava samo pri velikim brzina vec i kad se spustam niz planinu a auto mi je dosta opterecen. Kao da kocioni sistem nije isprojektovan za opterecen auto vec za neopterecen.

Comment