Tecnost za kocnice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Zasto mislim da treba zameniti ulje, i zasto mislim da bi mi novo ulje resilo problem. Problem je sledeci, prvo ja sam mislio, da kad dodje do pregrevanja kocionog sistema da tada nozna kocnica propada do poda ali to kod mene nikad nije slucaj, vec samo malo se produzi hod kocnice ali sa mnogo malim kocionim efektom, da nekazem nikakvim. Uobicajena voznja po gradu, umerena, nista posebno zahtevna, kocnice mlake ili hladne, i kad se zaletim npr. na 160-170km/h i stisnem po kocnici do potpunog zaustavljanja ili do neke male brzine reda 10-20km/h one sasvim lepo hvataju, a posle toga kada ponovo hocu da zakocim, katastrofa. Treba mi za kocenje sa 60km/h preko 30metara (ovo je bilo odokativno), znaci kocnica je samo malo produzila hod ali ma kojom snagom opaucio po pedali ucinak je vrlo mali, kao da kocim sa traktorom. Mozda ovo nema veze sa uljem, jer pedala ne propada vec sa plocicama i diskovima. Sta mislite? Ovo se ne desava samo pri velikim brzina vec i kad se spustam niz planinu a auto mi je dosta opterecen. Kao da kocioni sistem nije isprojektovan za opterecen auto vec za neopterecen.
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Ako nikad nisi menjao, menjaj! A koliko prodje izmedju ta dva kocenja koja pominjes? Mozda si samo potrosio vakum pa zato nemas kocnicu?
      Elem, ja sam danas promenio ulje, verovatno nikad nije menjano kod prethodnog vlasnika, bilo je tamno i smrdelo je gadno.
      Sad kocnica ima drugaciji odziv, bolje se kontrolise kod maksimalnog kocenja bez klizanja.
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nozna kocnica propada do poda ali to kod mene nikad nije slucaj, vec samo malo se produzi hod kocnice ali sa mnogo malim kocionim efektom, da nekazem nikakvim.
        upravo si opisao efekat propadanja kocnice usled pregrevanja kocione tecnosti u kojoj je voda iz tecnosti presla u paru a para se lako sabija i ne prenosi silu sa pedale do kljesta i plocica.

kocnica ni kada se stravicno koci, recimno 10 puta uzastopce od 200-0km/h ne sme ni za delic milimetra da ima duzi hod pedale, niti da omeksa osecaj pritiskanja.

nova koicona tecnost je bezbojna, kao voda naizgled ( i vrlo otrovna).

iz opisa, menjaj hitno tecnost jer su kocnice na ivici totalnog otkaza, pominjes to sa planine a to je krajnje upozorenje.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Zavisi od proizvodjaca, sto se tice boje, ova shell-ova koju sam sipao je "poison" zelene boje.
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• zec
            CBC Senator XXL
            • 05.01.2005
            • 450
            • bgd

da li neko zna koliko kocione tecnosti staje u audi 80gl (kockica iz 82)?
            "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

sama kociona tecnost je bezbojna, e sad moze da se doda neka vetacka farba da bi se skrenula paznja recimo Amerima da se to ne pije

ima li u jos u nekoj boji osim zelene ?
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• zec
                CBC Senator XXL
                • 05.01.2005
                • 450
                • bgd

crvena

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Sto se spustanja sa planine tice preporucio bi maksimalno kocenje motorom i kratko pritiskanje kocnice ako se mora. Relaksirana voznja ne zahteva mnogo kocenja ali ostra vec da. Osecaj prilikom pritiska na pedalu ne sme biti GNJECAV i mekan vec veoma tvrd sa jasnim, trenutnim i direktnim odzivom. U suprotnom imas vodu u ulju koja se nakupila (objasnio Brick). Propadanje tzv. fading NIJE zbog istrosenih plocica ili diskova vec zbog starog ulja ili vazduha u sistemu. Samo ti INSISTIRAJ da ti se promeni ulje i to da iscede ceo sistem da bude potpuno prazan pa iznova da sipaju 5.1. Kad vec radis ne sipaj 4.0 jer je zastarelo a ima ga jos uvek samo zato sto su rezerve na lageru jos ogromne. Budi prisutan prilikom operacije da im se ne desi da slucajno dolivaju jer ce na taj nacin samo kontaminirati novo ulje starim posto je to tvoje ulje bas prestaro izgleda. Ne boj se za gumice. Sve pise na pakovanju sa uljem za one koji ne veruju.

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Pa tako i radim zadnjih 70.000km, da radim drugacije, definitivno bih ostao bez kocnica. Znaci kocim motorom non-stop a kocnicu pritiskam bas kad moram. Ali u svakom slucaju, ce to morati da se zameni.
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• zec
                      CBC Senator XXL
                      • 05.01.2005
                      • 450
                      • bgd

pa dobro da li neko zna od vas koliko treba da kupim tog ulja za ceo kocioni sistem otprilike 1l 2l 3l za putnicko vozilo ?

Comment

• Uros Piperski
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2005
                        • 2978
                        • Beograd

Ne smem da tvrdim jer ima raznih automobila, ali mislim da ce ti pola litra biti vise nego dovoljno.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

a za koji auto ?
                          u uputstvu za upotebu pise (obicno) koliko stane tecnosti u kocioni sistem.
                          u moj auto npr 0,6 litara ako ti taj podatak nesto znaci.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• zec
                            CBC Senator XXL
                            • 05.01.2005
                            • 450
                            • bgd

u pitanju je audi 80 gl (kockasti iz 82)
                            uzecu 1l pa cu videti da li treba jos.
                            hvala

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Hehe. Ulje se obicno ne cuva posle otvaranja originalne ambalaze. Kupi prvo 0.5L. Tek onda vise ako treba Jedino kupi litar ako mislis da je potrebno da isperes sistem a mozda i jeste posto ti je auto u poodmaklim godinama. Ko zna sta je i kada menjano ili nije do sada uopste.

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3104
                                • Nish

750ml idealna mera

Comment

Working...
                                X