Tecnost za kocnice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Vidim da se DOT5.1 preporucuje za kocnice sa ABS-om a moze li ovo ulje da se koriste u starijim sistemima bez abs-a?
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Kod mene je situacija sa majstorima toliko dramaticna da je to katastrofa. Vazi generalno misljenje da se tecnost za kocnice ne menja jer za tim nema potrebe eventualno ako dodje do neke havarije a inace kao redovan servis se to ne radi. Oterao sam pola majstora u tri lepe, sva sreca te ne svracam cesto. Svaki put kad odem nesto u servis pa i za nesto sitno moram da ga kontrolisem da ne bi nesto zajebao.
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Originally posted by Srdjan
        Vidim da se DOT5.1 preporucuje za kocnice sa ABS-om a moze li ovo ulje da se koriste u starijim sistemima bez abs-a?Kod mene je situacija sa majstorima toliko dramaticna da je to katastrofa. Vazi generalno misljenje da se tecnost za kocnice ne menja jer za tim nema potrebe eventualno ako dodje do neke havarije a inace kao redovan servis se to ne radi. Oterao sam pola majstora u tri lepe, sva sreca te ne svracam cesto. Svaki put kad odem nesto u servis pa i za nesto sitno moram da ga kontrolisem da ne bi nesto zajebao.
        Srle DOT 5 nema nikakve veze sa ABS-om i moze se koristiti u drugim sistemima.
        Drugo, gde to vazi generalno misljenje da se ulje za kocnice ne menja.
        Naravno da se menja i ono je od velike vaznosti kao i fluidi u drugim sistemima. Uglavnom se redovna servisna zamena preporucuje na svake 2 god
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Upozorenje !!!

Svi koji ste naumili da menjate ulje na DOT 5.1 (DOT 5+) nikako nije isto sto i DOT5

Upozorenje je usmereno na segmet:
          Ulje DOT 5.1 (5+) nesmete nositi u gepeku za dosipanje.
          Cak ni ako vam flasa ispadne nesmete ga sipati u sistem.

Zadnja vest sa polja je da ukoliko se rastrese da se molekuli ulja rastresu i da imate sunjerastu kocnicu ukoliko ga sipate.

10-14 dana je vreme koagulacije molekula .

Dakle, flasa mora da stoji mirno bez muckanja ili potresa taj period pa se tek onda sipa.

Sta gde kako, kod koga, prosudite sami
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Ha,ha,ha
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by M-power
              Originally posted by Srdjan
              Vidim da se DOT5.1 preporucuje za kocnice sa ABS-om a moze li ovo ulje da se koriste u starijim sistemima bez abs-a?Kod mene je situacija sa majstorima toliko dramaticna da je to katastrofa. Vazi generalno misljenje da se tecnost za kocnice ne menja jer za tim nema potrebe eventualno ako dodje do neke havarije a inace kao redovan servis se to ne radi. Oterao sam pola majstora u tri lepe, sva sreca te ne svracam cesto. Svaki put kad odem nesto u servis pa i za nesto sitno moram da ga kontrolisem da ne bi nesto zajebao.
              Srle DOT 5 nema nikakve veze sa ABS-om i moze se koristiti u drugim sistemima.
              Drugo, gde to vazi generalno misljenje da se ulje za kocnice ne menja.
              Naravno da se menja i ono je od velike vaznosti kao i fluidi u drugim sistemima. Uglavnom se redovna servisna zamena preporucuje na svake 2 god
              Ma znam za to i zbog toga se nerviram jer ljudi koji bi to trebali da znaju nemaju pojma. Slicno sam se proveo kao RankoK, i u nekim drugim slucajevima jos gore ali da ne nabrajam, ionako su te informacije vezane za grad gde zivim i to nije BG a da jeste naveo bih sigurno pa da znate koga da izbegavate. Pozdrav
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• BOOST
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Ljudi koji treba da znaju su tu na Cannonu, a oni koji nece da znaju nisu ovde, u tome je razlika
                move your mind

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by BOOST
                  Upozorenje !!!

Svi koji ste naumili da menjate ulje na DOT 5.1 (DOT 5+) nikako nije isto sto i DOT5

Upozorenje je usmereno na segmet:
                  Ulje DOT 5.1 (5+) nesmete nositi u gepeku za dosipanje.
                  Cak ni ako vam flasa ispadne nesmete ga sipati u sistem.

Zadnja vest sa polja je da ukoliko se rastrese da se molekuli ulja rastresu i da imate sunjerastu kocnicu ukoliko ga sipate.

10-14 dana je vreme koagulacije molekula .

Dakle, flasa mora da stoji mirno bez muckanja ili potresa taj period pa se tek onda sipa.

Sta gde kako, kod koga, prosudite sami
                  Da li sam dobro razumeo, ne sme se muckati? Sta znaci: "ne smete nositi u gepeku za dosipanje"? KAko je tako osetljiv na potrese, sta se desava kad se sipa u auto i kad se tad potresa jer ne vozimo svi na pisti? Kako se tad molekuli ne rastresu?
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• BOOST
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Kocioni sistem je zatvorenog tipa i nesekiraj se za taj segment.

Nitroglicerin se nosi u flasi a nesme da kapne kap na kap. Pa?

move your mind

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Kako onda da ga transportujemo,i otkud znamo da nije muckano u prodavnici

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Kupis, kazes majstoru , stavi ga tu i nediraj dok nedodjem za 2 nedelje
                        move your mind

Comment

• Black Knight
                          CBC Senator XXL
                          • 13.10.2004
                          • 2020
                          • Novi Beograd, kicblo

sad mi to kazes!!!

ne mogu da verujem...secam se kada sam ga kupio da sam ga stavio u ruke suvaozaca i da sam ga stavio na policu do prekosutra i sipao ga...bez muckanja...i za divno cudo...nije pisalo na ambalazi ni jedno ni drugo!
                          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

A sta ako je mukcano do mesta gde si lupio,ili ga je muckao neko od prodavaca,ili mozda nekom tamo ispalo,da nije to mala sala,to sa muckanjem

Comment

• BOOST
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Wiz >> Nije sala, za DOT 5.1 (5+) sve sto sam napisao je korektno
                              Zadnja iskustva servisa u radu sa njim su pokazala razlog zasto je kocnica posle izmene tih ulja cesto "sundjerasta".
                              Sve padne pod svoje posle 10-14 dana cak i usuto u sistemu se povrati na normalna svostva.
                              Ali prvih dana zna da bude kao da ima vazduha u sistemu
                              move your mind

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3104
                                • Nish

Ok,ok malo mi je bilo cudno,tolika opreznost i takav nacin rada sa njim

Comment

Working...
                                X