Originally posted by Misha
Gume - iskustva, proizvodjaci ...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ne dovodim u pitanje to što ste iskusili, naravno.
Samo mi je prosto neobično da neko u istom threadu kaže da je Wintera tiha, a Hitris bučna guma, kad obe vrsta guma imam na kolima.
Posebno što Wintera ima dezen kakav imaju bučne gume, kao i većina ostalih sa V dezenom i smerom rotacije, dok Hitris ima asimetričan dezen koji pokušava da napravi kompromis između tišine i dobrog ponašanja na kiši.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
ja kad kupujem gledam www.reifendirekt.de i naravno cenu kod nas. Imaju linkovi ka nekoliko testova za svaku gumu.
Comment
-
-
Ja imam na mojoj e klasi Hitris i mnogo sam zadovoljan, odgovorno tvrdim da Hitris ima Mishelinovu hemiju i kalupe pa ne znam zasto bi bila losa? po kisi se ponasa super i uopste nije bucna, bar meni! Opet cu da kupim iste cim budu za promenu!
PS. Audi u kome se vozi direktor Tigra nosi Hitris gume a direktorov vozac moze da rashoduje i Mishelin pa vi vidite!
Comment
-
-
Moguće je da će to da Winteri smanji buku. Kod mene su vulkanizeri naduvali na oko 2 bara, ja sam posle malo dodao
bilo koja guma kada se vozi u poluispumpanom stanju je prilicno bucnija, i daleko meksa na bokovima sto se jasno cuje. (a i oseti na volanu).
Wintera je mekana guma, i prosto treba da se koristi prema uputstvu, tih +0.3bara pri sporoj voznji, na to jos +0.2 bara pri voznji 120km/h i jos +0.2-0.4 bara pri potpunom opterecenju auta u okviru dozvoljene nosivosti.
to znaci da ispod 2.5-2.6 bara ne bi trebao da ides ako ces voziti brzinama tipicnim za autoput.
vazduh u gumi je ono sto nosi teret, i daje osobine gumi da bude vozljiva i upotrebljiva.
ja pumpam zimske gume od 2.3.-2.6 napred za prazan auto i normalnu (sporu voznju) do 2.9-3.0 bara nazad shodno opterecenju u gepeku.
sa 2.0 bara Wintera gotovo lezi na bokovima, sto se i vidi kao preterano habanje.
osim toga postoje i 2 vrste Wintere, sa T i sa H indexom koje se razlikuju po mekoci a time i bucnosti gazeceg sloja.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by HeinzU 195/50 15 Hitris sam plaćao 2800 din,"Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
-
Mozda su nekada niskoprofrilne bile skuplje ali odavno vise nisu...
Ako gledas istu gumu, iste dimenzije osim profila, ona sa nizim je jeftinija...Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
-
Originally posted by nidzaAko nije problem da napišete koje vozilo vozite..
Originally posted by nidzaNe dovodim u pitanje to što ste iskusili, naravno.
Samo mi je prosto neobično da neko u istom threadu kaže da je Wintera tiha, a Hitris bučna guma, kad obe vrsta guma imam na kolima.
Originally posted by sw.brickprobaj da vozis auto sa napumpanim umesto polupraznim gumama ...
bilo koja guma kada se vozi u poluispumpanom stanju je prilicno bucnija, i daleko meksa na bokovima sto se jasno cuje.
Wintera je mekana guma ...
Originally posted by sw.brickosim toga postoje i 2 vrste Wintere, sa T i sa H indexom koje se razlikuju po mekoci a time i bucnosti gazeceg sloja..
Moje su T.
Pitanje:
Gde kupiti relativno pouzdan "gadget"za kontrolu pritiska u gumama a da isti ne kosta nesto tipa 40-50€
???
Vidjao sam neke kineze za par stotina din. ali sumnjam u pouzdanost istih.
@Duke,gume 195/50R15 su ultra jeftine u odnosu na vecinu drugih 15" dimenzija,nezavisno od proizvodjacatako da nije cudna razlika u ceni o kojoj pises
.
Comment
-
-
Originally posted by DukeGde god sam se ovde (Niš) raspitivao, cena je oko 4100-4400 dinara po gumi, doduše u dimenziji 195/60 15, ali tim gore, niskoprofilne su ionako uvek skuplje...
Comment
-
-
Originally posted by DukeGde ovo ima, odmah kupujem ceo kamion, pa ću da ih preprodajem lagano... Gde god sam se ovde (Niš) raspitivao, cena je oko 4100-4400 dinara po gumi, doduše u dimenziji 195/60 15, ali tim gore, niskoprofilne su ionako uvek skuplje...
U /60 profilu ima više materijala nego u /50 pa je samim tim skupljaToyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by HermesOriginally posted by DukeGde god sam se ovde (Niš) raspitivao, cena je oko 4100-4400 dinara po gumi, doduše u dimenziji 195/60 15, ali tim gore, niskoprofilne su ionako uvek skuplje......
Ali nema veze, umesto Hitrisa pazario sam wintere (ide zima) u mojoj dimenziji (cvaj komat) i extremno sam zadovoljan (odsustvom buke, mekocom, za grip jos nisam testirao), cijena sitnica: malo ispod 9200 dindzi za dve gume sa novim ventilima, montagom i balansiranjem..."Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
-
Ma replicirao sam Flaviu, normalno da ce da ti odgovara 195/50 R15ako vec imas 195/60R15
Comment
-
Comment