Nisam citao celu temu pa ako moze neka vizija za Lagunu sto se pneumatika tice. Dobio sam je sa gumama 205/55/R 16, u pitanju je Michelin, a koji ne znam tacno. Ibzor je sarolik kao i cene, a mene interesuju licna iskustva. takodje gde kupiti najpovoljnije, a opet da guma bude sveza ako je to ikako moguce!?
Jes i to sto kazes.
Pa neka bude i letnja i zimska jer cu morati i jedne i druge da kupim. E sad sto se tice trajnosti, lezanja, cene itd. da pokusamo neku zlatnu sredinu.
Inace, na autu kada sam ga kupio bile su Michelin Pilot Primacy.
Pre nekih godinu i po dana uzeo sam sve 4 tigar Hitris za lagunu (205/55/16), i evo, posle 40 000km prednje su se baš potrošile, dok zadnje imaju dobru šaru. Nijedna nije kriva ili nešto slično, ali prednje imaju slabu šaru. Možda i nije toliko loš rezultat s obzirom da je u pitanju jeftina guma, i ne baš tako lagan auto + fwd.
Inače, uzeh opet Hitris pre par dana, 6000 din komad.
Ja sam pre par dana uzeo dve HITRIS za Lagunu u Kemoimpexu na Novosadskom putu, oni su bili najpovoljniji ,a kako se trose i drze na putu e to cu da vidim .
bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
Zimske preporucujem Winter1, a letnje ?! Generalno, letnje kupujem na akciji, znaju da budu dosta jeftinije od ostalih proizvodjaca u istoj klasi i slusam preporuku svog vulkanizera. Svake sezone se neko seti da bi mogao da zaposedne trziste i spusti cenu... Ne znam ko je povoljan ove godine, nisam kupovao gume ...
Razmisljao sam i ja o Tigar gumama ali sam mislio da one ipak nisu za auto takve znage, velicine i tezine. Sto se popusta tice to jedino ako negde slucajno procitam mada jos uvek nemam jasnu sliku o cenama da bih na osnovu nje zakljucio da li je povoljno ili ne, a da pritom nigde ne pise da je snizenje. Kad budes isao na servis u ponedeljak-utorak pitacu Nesu iz Zemuna za neki savet. Da ne komlikujem sada interesuje me samo misljenje o tome kakve su te Michelin Pilot Primacy koje trenutno imam na autu!??
Pa, zasto nisu? Po specifikaciji tu tezinu/brzinu itd. Hitris moraju da nose, nece nista nepredvidjeno da im se desi.
Naravno, ako hoces bolje gume i spreman si to da platis, to je u redu, ali to ne znaci da tigar gume nisu za automobile u klasi lagune, mondea, vektre i slicno.
Znam da nece ali opet bi vecina kupovala Hitris zar ne!? Nego razmisljao sam, posto su kod nas zime nekako sve krace i sa manje snega nego ranije, sto u praksi znaci niske temperature sa padavinama svega par meseci, da za zimske gume uzmem nesto iz Tigrovog programa posto su povoljnije, a za sezonu lepog vremena nesto tipa Michelin!?
Brate, ako je tebi ova zima bila kratka i sa malo snega ja onda stvarno ne znam gde si ti ziveo ranije... mozda u Sibiru...
Dobro, mozda sam ja malo preuvelicao ali tokom kalendarske godine na autu su ti vise letnje nego zimske gume.
A sto se Hitrisa tice i visokih temperatura to nikako ne ide. Zimska guma je mekana i brzo se trosi pri visim temperaturama, a visokim da i ne govorim.
Comment