Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzmar
    Moderator
    • 18.12.2009
    • 783
    • Lazarevac
    • Pezo 207 1.6 HDI

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Pretpostavljam da je obrazlozenje otprilike ovako: Bicikla je vozilo, a vozilima je zabranjen saobracaj u pesackoj zoni.
    www.paluba.info

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

ne znam stvarno sta je obrazlozenje. ona nije pitala sudiju a mene zivo zanima cemu sluze one dve tacke?
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• StinkyDK
        CBC Početnik
        • 30.09.2010
        • 5
        • pozarevac

Da li neko zna koja je kazna ako vozac sa probnom vozackom dozvolom koji treba da vozi sa starijim licem koji ima B kategoriju vec 5 godina vozi auto bez tog lica tj sam?Hvala unapred!

Comment

• kuzmar
          Moderator
          • 18.12.2009
          • 783
          • Lazarevac
          • Pezo 207 1.6 HDI

Ako maloletni vozač sa probnom vozačkom dozvolom vozi bez nadzora iskusnog vozača - 5 kaznenih bodova, 15.000 –30.000 din
          ili zatvor do 30 dana i zabrana upravljanja najmanje 30 dana, ukoliko je izazvao saobracajnu nezgodu 8 kaznenih poena, 30.000 – 50.000 din ili zatvor do 60 dana i zabrana upravljanja najmanje 3 meseca.
          www.paluba.info

Comment

• StinkyDK
            CBC Početnik
            • 30.09.2010
            • 5
            • pozarevac

Gde si to nasao?Od cega zavisi da li je 15 ili 50 hiljada?Da li je isto i za punoletnu osobu?Hvala da odgovoru kuzmar

Comment

• kuzmar
              Moderator
              • 18.12.2009
              • 783
              • Lazarevac
              • Pezo 207 1.6 HDI

Nasao u Zobsu, a ako je lice maloletno onda mora da ima pored sebe iskusnog vozaca. Punoletni ne moraju po clanu 182 ZOBS.
              www.paluba.info

Comment

• StinkyDK
                CBC Početnik
                • 30.09.2010
                • 5
                • pozarevac

Poenta je u tome sto sam ja punoletan a rekli su mi da ne smem da vozim sam!?Danas sam uzeo "dozvolu"?
                Sto je jos gore polozio sam za C kategoriju koju necu skoro dobiti al to mi nije toliko bitno...

Comment

• StinkyDK
                  CBC Početnik
                  • 30.09.2010
                  • 5
                  • pozarevac

Ovo je clan 182 ZOBS-a i pise da ne mogu da vozim?

Comment

• Shazalakazoo
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2007
                    • 545
                    • Beograd

Tu ti upravo pise da smes, procitaj lepo sve.

Comment

• kuzmar
                      Moderator
                      • 18.12.2009
                      • 783
                      • Lazarevac
                      • Pezo 207 1.6 HDI

Licu koje ispunjava sve uslove za upravljanje vozilom B kategorije, a nije navršilo 18 godina života izdaće se probna vozačka dozvola kad navrši 17 godina, sa rokom važenja od jedne godine.

Probna vozačka dozvola se može koristi samo u Republici Srbiji.

Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu B kategorije ne sme da započne i upravlja vozilom bez nadzora lica u vozilu koje ima vozačku dozvolu B kategorije u trajanju od najmanje pet godina.

Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu ne sme da upravlja motornim vozilom u periodu od 23,00 do 5,00 sati, koristi telefon i druga sredstva za komunikaciju za vreme vožnje.

Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu se ne sme kretati brzinom većom od 90% od brzine koja je dozvoljena na delu puta kojim se kreće.

Lice koje vrši nadzor dužno je da se stara da vozač vozilom upravlja na bezbedan način i u skladu sa propisima.

Motorno vozilo, kojim upravlja vozač koji ima probnu vozačku dozvolu, mora biti označeno posebnom oznakom „R”, koja mora biti na vidljivom mestu sa prednje i zadnje strane vozila.

Probna vozačka dozvola će se izdati i licu koje je navršilo 18 godina, koje prvi put stiče pravo na upravljanje motornim vozilima „B” kategorije. Na ovo lice primenjuju se odredbe propisane u st. 2, 4, 5. i 7. ovog člana.

Probna vozačka dozvola za lica iz stava 8. ovog člana izdaje se sa rokom važenja od jedne godine.

Ministar nadležan za poslove saobraćaja propisaće posebne uslove o izgledu, tehničkim karakteristikama i načinu postavljanja posebne oznake iz stava 9. ovog člana.
                      Obratiti paznju na boldovan deo. A na to lice se primenjuju stavovi koje sam podvukao.
                      www.paluba.info

Comment

• StinkyDK
                        CBC Početnik
                        • 30.09.2010
                        • 5
                        • pozarevac

Hvala ljudi, poenta je u tome sto je meni u probnoj napisano da je drugi i treci stav isti stav tj vodi se kao drugi.Takva nam drzava, sutra ujutru idem kod nacelnika policije, zato sto kad zovem mup nemaju tri blage veze ili se prave ludi.Hvala jos jednom svima! Nadam se da je greska kada mi je rekla zena koja mi je izdala vozacku da je svejedno da li si maloletan ili punoletan...pozz

Comment

• jomini
                          CBC Senator XXL
                          • 11.03.2007
                          • 490
                          • Novi Sad

Novi zakon je fascinantno retardiran u nekim primerima... Nedavno sam čuo da će po novom i motociklisti da imaju paket Prve pomoći. Za nijansu je manja kutija, ali činjenica je da velik broj motocikala na tržištu nema mesta ni za manji paketić PP-a. Kako su to zamislili, ja ne znam... Malo mi je i muka od stručnjaka i gluposti u Srbiji.

Kontam da ćemo i kao pešaci morati da nisimo paketić Prve pomoći jer ipak su i pešaci učesnici u saobraćaju i mogu da prisustvuju saobraćajnoj nezgodi...
                          San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• boban1982
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2010
                            • 1106
                            • Batajnica
                            • SAXO VTS-BIC

Vec se i reklamira ta prva pomoc za motocikliste,manja je kutija i jeftinija oko 300 dinara,a cak se moze i poruciti telefonom!Stvarno bi trebali da je uvedu i za pesake Oni se brinu za nasu bezbednost,treba da im budemo zahvalni!

Comment

• jomini
                              CBC Senator XXL
                              • 11.03.2007
                              • 490
                              • Novi Sad

Da, jako sam im zahvalan na brizi. Hvala, ali ne treba. Bar ne ovako.
                              Neki dan iz zezanja kažem detetu da veže pojas na zadnjem sedištu i gledam, pravo preko brade i grkljana ide. Taman da se ne muči puno...
                              Dosta mi je ****** i ove zemlje, ali stvarno. Da sam samo ja u pitanju, bilo bi tu svega.
                              San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• kuntalo
                                CBC Senator XXL
                                • 02.03.2007
                                • 342
                                • Predgradje

Originally posted by jomini
                                Neki dan iz zezanja kažem detetu da veže pojas na zadnjem sedištu i gledam, pravo preko brade i grkljana ide. Taman da se ne muči puno...
                                Svi iole bolji busteri sa naslonom imaju "šnalu" koja spusti pojas na prsa...
                                Save the Panda!

Comment

Working...
                                X