Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Originally posted by Chubbs
    a kakva te tacno muka tera da pravis prekrsaje?
    Nejasni, kontradiktorni i besmisleni znaci i ogranicenja, lose definisana pravila i dvosmisleni zakoni kao i svakakva tumacenja pandura
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

'Ajd' sad:

Idem danas (jbn-i maraton je bio u gradu) iz Zemuna, preko Bežanije negde ... I iza doma staraca ka izlasku na auto-put kolona čeka da se uključi.
      Lik na mopedu vozi dete od 10ak godina (oboje imaju kacige) i stane pored te kolone koja ide desno jer i on ide desno. Koji će q mopedom na auto putu nije mi jasno,ali neka.
      Ja idem pravo i prolazim pored kolone i pored njega koji je između mene i kolone. I, pošto je gusto i usko, idem polako ali i nekih 30cm od njega (koliko bih išao i od bilo kog automobila). Lik u momentu odluči da bi mogao da krene pravi ili sl. (zaista ne znam) zavrne volan i zakačim ga retrovizorom u volan. Naravno popadaju i lik i dete a ja umrem u sekundi.
      Na svu sreću nikom ništa nije bilo, malo ogreban auto i malo ogreban moped, detetu baš baš ništa nije bilo a lik je sasvim malo ugruvao ruku.

Realno, on nije smeo da vozi dete na mopedu, nije smeo da stoji pored kolone, ja nisam smeo da mu idem baš toliko blizu (izgleda da je 20-30cm malo za prolazak pored nečeg što stoji). Na svu sreću pa niko nije povređen a šteta je definitivno zanemarljiva i nebitna. Ali šta da je bilo drugačije ?!

E, da, i naravno da sam stao da vidim da li sve u redu i šta treba da se preduzme. Zakrčili smo celu raskrsnicu i svi (i ja i vozači okolnih automobila) smo poskakali kad smo videli dete na putu.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Originally posted by YUgisa
        Nejasni, kontradiktorni i besmisleni znaci i ogranicenja, lose definisana pravila i dvosmisleni zakoni kao i svakakva tumacenja pandura
        par primera ne bi skodilo
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Pa recimo u jednoj ulici kada prilazite kraju ulice, na 20m od coska postavljen znak da je dalje ta ulica jednosmerna (u tih 20m), a iz suprotnog pravca nema nikakvog znaka da je iz tog pravca zabranjen smer tj da se ne moze uci u tu ulicu...

Onda prilicno nejasna situacija barem za mene licno, kako se sada trenutno ocenjuju znakovi, tj da li stari znakovi za pocetak i prestanak naselja i dalje vaze ili od sada vaze samo ovi novi na beloj podlozi sa siuletom grada... Prolazio sam kroz dosta mesta, i recimo stari prestanak naselja nije tamo gde je i taj novi znak, koje postave nekad po 100m ranije a nekad i po 100m kasnije u odnosu na stari znak...

Onda svaki put kada sednem u auto, ja krsim zakon, posto ja licno nisam nasao nacin da atestiram prepravke kao sto su vece gume, vece kocnice, promenjen trap (tj ubedjuju me da to nije potrebno da atestiram sem ako nisam menjao i stavljao veci motor) dok panduri to pricaju kako je zabranjeno i salju me na vanredni tehnicki (koji recimo ja ne mogu preci, posto u SU postoji samo jedan valjak na koji ja mogu da nateram auto zbog njegove visine), a kada stupim u kontakt licno sa njihovim sefom u Subotici kaze da to nista nije zabranjeno i da mogu slobodno da vozim taj auto...

Onda cesta pojava da se van grada skine pahuljica kao dodatna tabla sa znaka za smanjene brzine pa onda mora da se to smanjeno ogranicenje postuje stalno iako nema nikakve logike da se tamo vozi tom nizom brzinom...

Pa sam naleteo, nisam siguran u kojem naselju da i sa jedne i sa druge strane mosta ima znak da onaj drugi ima prednost prolaska (most je uzi pa samo dva vozila mogu da se mimoidju, vec neki kamionicic i automobil ne mogu...)...

Pa onda recimo jedna smaknuta raskrsnica gde je preglednost narusena, trenutnom postavkom sporedne i glavne ulice ne mozete da utvrdite iz sporedne ulice da li neko ide glavnom sve dok ne udjete u raskrsnicu sa celim autom, a samim tim ako vas nesto spici iz glavne, vi ste krivi, a da su obrnuli znacaj ulica, ne bi se moglo doci u tu situaciju...

Pa onda recimo na jednom mestu sam naleteo da jedan za drugim stoje 3 zasebna znaka u ukupno 3m duzine, i kada vozite 80km/h, onaj prvi zaklanja ona druga dva i mora da se drasticno uspori da bi se videlo koji su... Licno ja kad sam prvi put tuda prosao nisam ni skontao da ima 3 znaka, nego kad sam se vracao nazad, onda sam skontao da postoje tri znaka...
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• boban1982
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2010
            • 1106
            • Batajnica
            • SAXO VTS-BIC

Evo i primer kako policajci na polaganju vozackog ispita traze da se stane na znak stop.Priblizavas se pomenutom znaku,vozilo moras da zaustavis pored samog znaka(nisi jos dosao do raskrsnice),zatim kreces i ulazis u raskrsnicu i sve vreme gledas da li ce neko naici i ako nema nikog nastavljas,a ako neko vozilo naidje onda ponovo stajes!!!Do pre tri godine ovo pravilo se nije primenjivalo,nego se vozilo zaustavljalo na samoj raskrsnici kao sto i svi rade,a onda je neki pametnjakovic u supu to izmislio i sada se ljudi uce da voze po tim nebuloznim pravilima!I jos sam video znak za obavezne smerove pravo i levo,a ulica desno potpuno ista kao i ova levo,a u nju ne sme da se skrene,a tu se nacrtaju policajci i samo cekaju da napisu cestitku...

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Originally posted by boban1982
              znak za obavezne smerove pravo i levo
              Kako postupiš po znaku OBAVEZNI smerovi pravo i levo, pocepaš auto na pola pa jedan deo ode pravo, a drugi levo ili nepoštuješ znak pa odeš pravo ili levo.
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• boban1982
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2010
                • 1106
                • Batajnica
                • SAXO VTS-BIC

Comment

• Cvagen
                  Banovan
                  • 17.04.2010
                  • 122
                  • Beograd

Meni se čini da je vrhunac idiotizma u ulici Vladimira Tomanovića(ako ne laže Plan Plus), gde prednost imaju vozači koji se isključuju sa autoputa, a ovi što idu pravo imaju STOP znak na pravcu gde može opušteno 60 da se ide, dok isključenje ne može biti preglednije.

Kretenska je i visina znakova, kao da svi vozimo kamione i autobuse. 90% znakova u Beogradu može sigurno da se spusti za pola metra i da nikome ne zasmeta. A mogli bi nekoliko stotina i iz krošnji da povade.

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715
                    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by Cvagen
                    Meni se čini da je vrhunac idiotizma u ulici Vladimira Tomanovića(ako ne laže Plan Plus), gde prednost imaju vozači koji se isključuju sa autoputa, a ovi što idu pravo imaju STOP znak na pravcu gde može opušteno 60 da se ide, dok isključenje ne može biti preglednije.
                    To uopšte nije kretenska signalizacija, iz prostog razloga jer je isključenje sa autoputa ulica većeg prioriteta od one male ulice koja skoro da ne vodi nikuda. Ista je situacija je i kada idete iz Karaburme ka centru. Kod pančevačkog mosta prednost imaju oni koji skreću na most. Druga je stvar što smo mi navikli da je ulica koja ide pravo uvek sa prvenstvom prolaza.

Comment

• kiki243
                      CBC Senator
                      • 06.04.2011
                      • 201
                      • العربية

Aj mala pomoc ako vam nije tesko.
                      Ako obratite paznju na moj post na prosloj strani(detaljno opisuje slucaj)imam sledece pitanje posto bih trebao ovih dana za Srbiju.
                      Znaci -Prva zabrana od tri meseca,placena kazna po dobijanju-nisam isao da mi lupe pecat u vozacku
                      Druga zabrana od tri meseca,placena kazna po dobijanju-nisam isao da mi lupe pecat u vozacku.(jos uvek traje)
                      Imam informaciju da PO IZRICANJU PRESUDE (od tog datuma) stupa na snagu zabrana upravljanja motornim vozilom i ukoliko bi me savatali u tom periodu bila bi berba usiju.Ta prva kazna je iscurela i sad se blizi kraj druge.Tempiram povratak upravo kad se okonca ta druga.

PITANJE-kad istekne i ova druga,jel problem sto nisam nosio dozvolu da mi udare pecat.
                      Hvala unapred.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Nema nikakvog problema, kada budes otisao lupice ti zabrane i vazice od tog datuma.

Da pojasnim, zabrana se ne racuna od datuma pravosnaznosti resenja ili presude, vec od datuma upisivanja u vozacku dozvolu.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• kiki243
                          CBC Senator
                          • 06.04.2011
                          • 201
                          • العربية

Jel to onda znaci da mogu nesmetano da vozim ,i da necu biti sankcionisan do god im ne odnesem dozvolu na pecatiranje.Oni znaci nemaju uvid i saznanje da sam u kazni.Mislim nemaju komunikaciju sa sudskim organom(nije im dostavljen predmet sluzbenim putem)
                          To pitam da nebi cekao da istekne a u stvari cekam za badava.Kontao sam ako bi me eventualno zaustavili i proverili da bi bila berba usiju jel bi im sa druge strane zice rekli-POD ZABRANOM od tad do tad

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

vec cekas badava, sve je dostavljeno, jedino nesto ne stima zasto te niko nije zvao da dodjes da se ispecatiras

Comment

• kiki243
                              CBC Senator
                              • 06.04.2011
                              • 201
                              • العربية

E ovako drugari-dilema je resena.Kao sto rece sef-CEKAM BADAVA!!!!!
                              Znaci ovako ide redosled:
                              -Presuda
                              -rok zalbe 8 dana
                              -Presuda ide u MUP(sluzbena posiljka)
                              -Mup obavestava PISMENIM putem stranku u postupku (mene) o izrecenoj kaznenoj meri
                              -pazite sad;OD MOMENTA POTPISIVANJA POSTARU DA JE DOPIS PRIMLJEN -pocinje da traje zabrana.

ZNACI NIKAKVO LUPANJE ZABRANA U DOZVOLU

OBRAZLOZENJE:
                              Po stupanju novog zobs-aa na snagu,lica koja imaju zabranu upravljanja o prispeloj kaznenoj odredbi bice informisana od strane mupa (a ne kao pre lica da idu u MUP).
                              Zasto?
                              Pa zato sto u novim vozackim nije predvidjeno mesto zabrane upravljanja nego baza podataka u MUP-u.Zato se i vadi potvrda da nisi pod zabranom kad hoces da izvadis MEDJUNARODNU.

IZVOR INFORMACIJA:
                              Sef odeljenja vozackih dozvola u LJermontovoj.

P.S.Kako je azurnost naseg mup-a sto se tice administracije na visokom nivou,tako cu ja verovatno dobiti dopis od njih za onu prvu verovatno 2025te sto meni bas i NE odgovara.

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

makar smo nesto razjasnili, zna se procedura za nove vozacke, samo je pitanje da li ovo vazi i za stare ili se i to sada samo evidentira u dosijeu vozaca.

Comment

Working...
                                X