Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Koliko policija dize famu oko tog potpisa u saobracajnoj... A gde su u toj prici nova saobracajna dokumenta i tablice?
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

U prici za 6 meseci, a trebale da budu pre 6 meseci...

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715
        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ja оzbiljno razmišljam da počnem sve više da idem prevozom. Toliko su poludeli sa kaznama da su počeli da se kriju iza trafika i pišu kazne prešacima koji prelaze van pešačkog ili kada im je crveno na semaforu.Danas na trgu, neka studentkinja kuka i moli da joj ne piše kaznu (valjda je 5k), a pandur onako snuždeno odgovara: Stvarno ne bih, al' moram. Suština kazni kod nas nije prevencija u saobraćaju, već da se napuni budžet. U narednih nekoliko meseci, ja ću lepo da izbegavam vožnju, žute trake prazne, pa gsp ionako brže stiže

Što neko reče, treba se namiriti povišica ovima iz javnog sektora.

A evo i vesti o prethodnoj temi
        http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=404280

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

15.01.2010. Обавештење поводом вести о кажњавању возача због непотписаних возачких дозвола

Број: 24/10
          15. 01. 2010.

Поводом информација које су објављене у појединим медијима да службеници саобраћајне полиције кажњавају возаче који нису потписали своју возачку дозволу, обавештавамо јавност да Правилником о обрасцу возачке дозволе јесте предвиђено да возачи потписују своју возачку дозволу приликом њеног издавања, али Закон о безбедности саобраћаја на путевима не предвиђа било какву казну за возача који то није учинио.

Министар Ивица Дачић је наложио да се сви наводи испитају и позвао оштећене грађане да пријаве такве случајеве.

Истовремено молимо грађане да приликом подизања својих возачких дозвола исту потпишу, иако Закон о саобраћају то не санкционише.

MUP SRBIJE

Comment

• Player
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2006
            • 458
            • Novi Sad
            • Alfa Romeo GTV V6 TB

Sad sam se vratio iz grada i ono je strashno.... na bul. Oslobodjenja u NS na potezu od 200m stoje tri patrole
            Policajac je samo izashao na put i mashe i mashe i mashe i naredjao je jedno 10 auta Mislim ne mogu da verujem kakvi su... ne znam shta su tachno radili, ali vidim da su na kraju sve vozache pozvali iz auta.
            I svi su se derali i mahali rukama

A u isto vreme na radiu AS policija poziva sve gradjane kojima je naplacena kazna za nepotpisivanje da se obavezno jave u SUP da im vrate pare

Na kraju ce ispasti da im je propala akcija "instant punjenja budzeta" i da ce sve vratiti, jer nemaju osnova za kaznu?!
            Mislim koja sramota za policiju i drzhavu
            Objects in the mirror appear
            TO BE LOSING !!!

Comment

• zzZZzz
              CBC Član
              • 12.12.2008
              • 84
              • BGD

Pravo pitanje je jedna stvar (a to su dve stvari ):

1. Ko ce da odgovara za maltretiranje gradjana u vezi sa naplatom kazni za vozacku
              2. Koliko neko treba nama (gradjanima) da se*e po glavi a da mi i dalje sedimo u pustamo da se to tako desava ?

Vise nema smisla voziti kola. Ispada da onog trenutka kad si ih upalio, ima osnova da ti neko za nesto pise kaznu.
              Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• Viper
                CBC Senator XXL
                • 25.11.2004
                • 700
                • Kać

Ovo ce na kraju da se pretvori u pravi rat izmedju vozaca i ovih kerova, jer ih drugacije nemogu zvati posle ovog danasnjeg desavanja
                I DONT NEED SEX
                goverment fucks me every day!

Comment

• Davor
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2005
                  • 498
                  • Novi Sad

Upravo su rekli u emisiji Beogradska hronika da svako ko je dobio prijavu zbog nepotpisane dozvole da se javi u emisiju i da nece biti kazne tj. da ce biti obustavljen postupak.

Comment

• kuzmar
                    Moderator
                    • 18.12.2009
                    • 783
                    • Lazarevac
                    • Pezo 207 1.6 HDI

Upravo bilo i na RTS-u u Beogradskoj hronici da nema osnova za kaznjavanje za nepotpisane dozvole. Samo da se Vlasi ne dosete pa da to bude tretirano kao neispravna dokumenta. Za to valjda ima neki propis ako se ne varam.
                    www.paluba.info

Comment

• dekideki
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1914
                      • Beograd

Upravo na radio INDEX rekoše
                      da je Ivica Dačić rekao da će se ispitati ko je i kako
                      naplaćivao kazne za ne podpisanu vozačku dozvolu
                      jer se u novom zakonu to ne traži
                      ovde se ne zna ko koga
                      .

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Originally posted by Player
                        A u isto vreme na radiu AS policija poziva sve gradjane kojima je naplacena kazna za nepotpisivanje da se obavezno jave u SUP da im vrate pare.
                        Ako se radi o dezinformacijama, širenje je ozbiljan prekršaj.

Još niko se nije javio lično, sa informacijom šta mu piše u zapisniku. Mora da piše tačno koji prekršaj je počinio.

Kako je naplaćena kazna, kad policija ne naplaćuje. Ako se misli na uručeni nalog za plaćanje, zašto su požurili da plate, kad je rok za plaćanje 8 (osam) dana. U tom roku mogli su se žaliti.

Upravo sam se i ja vratio iz grada, gde sam usput svratio u PS Inđija, gde su mi dežurni saopštili da takvo uputstvo nisu dobili, pa su na moje insistiranje pozvali saobraćajnu patrolu na terenu koji su to potvrdili. Čuo sam odgovor preko spikerfona. Obavljaju uobičajenu proveru, ali ne obraćaju pažnju da li je vozač potpisao svoju dozvolu.

Samo dozvola nepotpisana od službenog lica i overe službenim pečatom nije ispravna. I dozvola koja nije na vreme produžena, ili zamenjena, kao i prijave promene prebivališta u roku od 15 dana je nepropisna.

Upravo na FOX TV javljaju, da policija ne kažnjava zbog nepotpisane vozačke dozvole.

Comment

• Dare
                          CBC Senator
                          • 16.09.2007
                          • 219
                          • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

A sta gubimo mi koji smo potpisali dozvolu? Doduse, potpisah je danas jer me vest zadesila u sred Nisa i dosta sam krstario, pa rekoh da izbegnem kaznu Ruku na srce, plavce nisam nigde video, osim na ulazu iz pravca Svrljiga gde su radarisali na uobicajenom mestu. Bas nesto razmisljam i ne mogu da se setim da sam nekada video neciji potpis u dozvoli, niko to nema...

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

zamolio bih ucesnike u diskusiji, da pregledaju temu pre davanja odgovora, mnoge informacije se ponavljaju. Stvarno je pohvalno sto svi zele da pomognu i podele informacije ali samo danas se na forumu pojavilo na 7 razlicitih mesta da pocinje kaznjavanje i izjava ministra Dacica, da isto prestaje.

hvala na razumevanju.
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Originally posted by Dare
                              ... Ruku na srce, plavce nisam nigde video, osim na ulazu iz pravca Svrljiga gde su radarisali na uobicajenom mestu. ...
                              Uobicajeno mesto je pomereno za ~200m prema NI, i za toliko je udaljenije od table "Nis" . Pre ulaska u naselje, ogranicenja nema (pretpostavlja se 80), od table, zna se - 50. Moje misljenje je da je pomereno zato sto imaju bolje radare. Slicno je i na novom mostu, ka mr.brikolazu, radar je postavljen na vizant.bulevaru, a snima most kroz neko siblje i granje. Snimace nas , a da ih uopste ne vidimo. Mene su disciplinovali, vise ne testiram gasenje check engine uzbrdo na pomenutom mostu.

Eto , zbog novog ZOBS , posten covek vise ne moze ni venturi da nasteluje...
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• gogi11
                                CBC Senator XXL
                                • 26.10.2009
                                • 790
                                • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by tomamega
                                Ja оzbiljno razmišljam da počnem sve više da idem prevozom. Toliko su poludeli sa kaznama da su počeli da se kriju iza trafika i pišu kazne prešacima koji prelaze van pešačkog ili kada im je crveno na semaforu.Danas na trgu, neka studentkinja kuka i moli da joj ne piše kaznu (valjda je 5k), a pandur onako snuždeno odgovara: Stvarno ne bih, al' moram. Suština kazni kod nas nije prevencija u saobraćaju, već da se napuni budžet. U narednih nekoliko meseci, ja ću lepo da izbegavam vožnju, žute trake prazne, pa gsp ionako brže stiže

Što neko reče, treba se namiriti povišica ovima iz javnog sektora.

A evo i vesti o prethodnoj temi
                                http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=404280
                                Pa cekaj druze sta sada, treba svi da prelazimo van pesackog i na crveno??? E bas pesake i treba kaznjavati jer ih ima gomila i mnogi medju njima prelaze gde stignu pa se svasta desava. I ja sam medju pesacima cesto ali cekam zeleno i postujem koliko se moze , i po pitanju voznje autom je slicno. U pravu si da kazne u zadnje vreme sluze za punjenje budzeta tj i za punjenje budzeta... pa kakva bi anarhija tek nastala da ih nema??!!
                                Nekakav red mora da se zavede na nasim ulicama, i ja sam krsim neka pravila ali ucimo se na greskama drugih sta sada...

Comment

Working...
                                X