Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Možeš a u ZOBS pročitaj koje kategorije ćeš dobiti na osnovu "stare" "B" kategorije vozila. I prva pomoć važi dok ne bude propisana i primena za novu. Za sada, koliko znam, nove nema u prodaji.

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Originally posted by mladen40m
      Ne mogu a da se ne osvrnem na incident na niskom auto putu,evo gledam vesti a prisecam se prosle nedelje slicnog incidenta sa vozilom predsednice parlamenta.Pitam se pitam se koliko bih poena ja zaradio da ja ovo uradio?ima li neko ko je dobar u racunanju?
      Mislim da bi bilo ko da je to uradio osvanu kao vest da je ``ZARADIO 18 KAZNENIH POENA ZA DAN`` pa bi trud ovoga iz NS bio uzaludan.
      Inace ako se ne varam on je ustvari kada se sve sabere napravio oko 30 ili 34 poena.
      www.paluba.info

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

E jedno si mislio a drugo iskucao. Pise:
        Pitam se pitam se koliko bih poena ja zaradio da ja ovo uradio?ima li neko ko je dobar u racunanju?
        A ovaj ce dobiti po partijskoj liniji.
        www.paluba.info

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Ponovo ispadam dežurni Policajac, kao u slučaju naplate kazni za potpis u vozačkoj. Zašto ne objasniš lepo o čemu se radi, a ne insinuacije, kako je nešto urađeno. Nisi rekao na koji slučaj misliš: prvi ili današnji? Koliko znam, u prvom slučaju pokrenut je protiv vozača predkrivični postupak. O današnjem slučaju nije objavljeno ništa konkretno, samo da je nesreću prouzročio vozač drugog vozila, ako misliš na ministra Šutanovca.

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Zna li neko nesto o staklima na vozilu...citao sam u sat-plusu,da od sledece godine nece moci da se registruju vozila sa kaljenim staklom,marke tempered ili tough???...prema tome ili ce ljudi morati kompletno da menjaju sva stakla ili ne znam sta...takodje me interesuje kakve su to ravne felne...sta je sa izduvnim gasovima ljudi koji voze na tng

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

tempered nije marka ... ne možeš ni da kupiš nov auto bez tempered stakala ...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• makim
                CBC Član
                • 08.02.2009
                • 52
                • beograd

Originally posted by mladen40m
                ad pocinju sa izdavanjem novih tablica ,
                Sto se tice novih tablica , jos nije usvojen novi pravilnik po tom pitanju, nema ni nacrta, mada je po nekim novinama pisano da bi pocetkom godine ove trebalo da se usvoji pravilnik, a sa njegovom primenom da se pocne sest meseci od usvajanja to je trebalo da bude u junu, al' izgleda da ce teze ici sa tim...Trebalo je i taj pravilnik da predstave u v.banji u decembru predstavnici ministarstva infrastrukture i unutrasnjih poslova auto skolama, al' je skup odlozen zbog organizacijskih nesuglasica. Trebalo je u nekom naknadnom sastanku da auto skole dobiju taj materijal al' ocito nisu jer po postovima foruma zajednice auto skola takav se zakljucak moze izvesti...
                Originally posted by legenda
                Zna li neko nesto o staklima na vozilu.
                O ovome bi trebalo da se zna kad kad bude usvojen pravilnik o tehnickim uslovima za vozila ...., nacrt je na sajtu ministarstva infrastrukture....
                Sto se tice kategorija motornih vozila stare-nove ekvivalent , cl196 zakona pise o tome, a odredbe koje jos o tome divane su od cl.180 zakona do cl.198....

Srdacan pozdrav makim

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

@prolupator Stvarno se ne razumem,ali pise ovako(sat-plus,21.01.2010.)Vetrobrani i folije Vetrobrani moraju biti slojeviti-laminirani,odnosno ne smeju biti od kaljenog stakla(Toughend ili Tempered)ni kada se naknadno menjaju....

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

tacno, da se prilikom sudara ne bi razleteli u parcice vec da ostane sve na gomili. ako nisi menjao soferku sa nekom aftermarket, ispod cene, ispod tezge, ne treba ni da te brine ovo.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

Oduzeto 13 dozvola taksistima
                      Novi Sad

sreda, 03 februar 2010 10:55

Prvog dana akcije protiv ilegalnih taksista, inspekcija je privremeno oduzela dva vozila, 13 saobraćajnih dozvola i napisala dve mandatne kazne.
                      Glavni saobraćajni inspektor Mladen Bašić kaže za Radio 021 da je prekontrolisano 100 taksi vozila. "Mi smo nastavili kontrolu prevoznika koju smo i ranije radili. Kontrolišemo i taksiste i prevoznike stvari i putnika", istakao je Bašić.

U narednih mesec dana ova akcija će se sprovoditi u Novom Sadu, ali će se nelegalni taksisti i prevoznici uklanjati sa ulica i u celoj Vojvodini. Za kontrolu su zaduženi timovi sastavljeni od saobraćajnih, tržišnih i inspektora rada, uz pomoć policije.

Reč je o zajedničkoj inicijativi nadležnih državnih, pokrajinskih i organa Grada Novog Sada.

izvor: 021.rs
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• tomamega
                        CBC Senator XXL
                        • 19.03.2009
                        • 715
                        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ja već neko vreme razmišljam o kamerama koje su postale legitimno sredstvo u sudovima. Meni je malo nejasno sa pravnog aspekta, kako je moguće da mene kao vlasnika kazne za prekršaj koji je načinila, recimo moja žena, vozeći žutom trakom. Malo sam gledao na netu, i vidim da se pitanje postavlja i na Zapadu. Tamo ima kamera koje snimaju i vozača i registraciju, a i običnih koje snimaju samo reg broj.

Puno automobila se vozi na ovlašćenje, tako da ispada da je mnogo bolje ne biti vlasnik vozila. Razumem da postoji odgovornost vlasnika vozila, ali ne može samo vlasnik biti kažnjen zbog nepažnje vozača kome je posudio auto!?

Ne znam kako policija može da dokaže da si bio u određeno vreme na određenom mestu gde je prekršaj izvršen? Teret dokazivanja je na njima (nevin dok se ne dokaže suprotno).

Speed Camera Defence: Identity

SPEED CAMERA DEFENCE: IDENTITY

If you have been caught speeding by a camera that takes photos from behind, you may have grounds for defence as the photo does not show your face.

If you do not know who was driving and you genuinely cannot show who was, then you may have a defence.

Note : It is an offence NOT to make your best effort to identify the driver, if you are found guilty of this then the penalties will be greater in court.

Also, if there is more than one driver on your insurance policy, it is a good idea to show this.

If, however you are genuinely uncertain, then it is a highly effective defence.

Comment

• MirkoDamnjanovic
                          CBC Senator
                          • 26.09.2008
                          • 291
                          • Srbija
                          • Cetvorotockas

Procitao sam tako da ne mogu od reci do reci tacno da ti kazem ali. Po nacinjenom prekrsaju kontaktiraju te preko telefona ( u roku od 3 dana cini mi se ) i kazu ti o kom prekrsaju i kada se desio. Ako prekrsaj nisi ti ucinio duzan si da dostavis sve podatke o osobi koja je tada upravljala vozilom.

Comment

• Shazalakazoo
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2007
                            • 545
                            • Beograd

Pa to i jeste problem. Ne dokazuju oni da si ti kriv, nego ti treba da dokazes da nisi kriv. A kazna ide na vlasnika pa ako on ne kaze ko je vozio, on je kriv...

Comment

• kuzmar
                              Moderator
                              • 18.12.2009
                              • 783
                              • Lazarevac
                              • Pezo 207 1.6 HDI

Mislim da je to usko povezano bas sa ovlascenjima. Mnogi koristi ovlascenje kada kupe vozili i dalje ga prodaju pa tako bez prevoda te neko auto moze da promeni x vlasnika bez placanja poreza na prenos. Time drzava gubi dosta prihoda. Na ovaj ce nacin verovatno naterati prodavce vozila da zahtevaju prenos vozila. U suprotnom i ako dokazes da nisi ti vozio auto ima da te kazne zasto auto nije prevedeno.
                              www.paluba.info

Comment

• tomamega
                                CBC Senator XXL
                                • 19.03.2009
                                • 715
                                • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                                • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ovo što je Mirko rekao ima smisla. Isto kao u Engleskoj, dužan si da kažeš ukoliko znaš ko je vozio, ali onda se sve dodatno komplikuje, a policija nema resurse da to rešava. Pogotovo sa automobilima na ovlašćenje koje je promenilo 5 "vlasnika". Svi smo mi prodavali automobile, ko zna da li su ikada prevedeni. Jendom rečju haos.

A vlasnik ne može da zahteva od kupca prenos (ako to ovaj neće), može samo vlasnik da plati, ionako je poreska prijava na ime vlasnika
                                @shazalakazoo

Nije baš sve tako jednostavno. Tek ćemo mi viđati žalbe po ovom osnovu, veruj mi. Primenjuje se tek mesec dana. Kazna se piše vozaču, a ne vozilu. Ako je moje vozilo viđeno negde, ne znači da sam ga ja vozio. Niti moram da se opravdavam da li sam ja vozio. Ali jesam dužan da kažem policiji ukoliko znam ko je vozio.

Comment

Working...
                                X