Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chobo13
    CBC Senator XXL
    • 01.05.2009
    • 1274
    • pozega,srbija
    • AUDI,VW

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

meni za 7 dana istice zbrana upravljanja vozilom,a postupak je bio isti kao sto je kiki napisao u prethodnom postu.
    nigde mi u vozacku nije upisana zabrana,s tim sto u supu imaju uvid za moju zabranu.ako bi se vozio i slucajno me ustave,sve prolazi bez problema
    do momenta ako osl izvrsi proveru u supu da li sam pod zabranom.e tad bi bio problem i kazna je malo zesca,14 poena,kes i zatvor!!
    meni su ovu prijavu pisali u drugom gradu,u junu prosle god.da nisam preko veze intervenisao da se ubrza postupak,tj,uplata kazne izvrsena pocetkom februara,i cekao bi ko zna do kad da oni iz tog suda u drugom gradu posalju dopis da je kazna placena i da mera zabrane moze da se aktivira!tek krajem marta je stigao dopis iz supa koji sam potpisao i od tog momenta je vazila zabrana u trajanju od 60dana.posto sam bio nepoverljiv u taj sistem,proverio sam preko druga osl dal je zabrana uopste aktivna i do kad.
    ipak je vazila od momenta potpisivanja obavestenja iz supa,tj,od tog dana!ovaj novi zakon je cudo,tek za nekoliko godina mozda svi skontaju sta i kako pa i sami supovci!

Comment

• kiki243
      CBC Senator
      • 06.04.2011
      • 201
      • العربية

Originally posted by sri98
      makar smo nesto razjasnili, zna se procedura za nove vozacke, samo je pitanje da li ovo vazi i za stare ili se i to sada samo evidentira u dosijeu vozaca.
      Da da,za stare dozvole i pricamo-moj slucaj.Sve jasno ko dan.Ako vratitite film malo u nazad seticete se da prilikom zaustavljanja od strane osl obicno i ako bi nesto motorolom proveravali -bila bi validnost registracije i eventualna poternica za licem i za kolima.Danas ,odnosno od stupanja na snagu novog zakona,osl samo sibne maticni broj ,a ovaj sa druge strane mu deklemuje sve,i vozacku i poternicu itd.Sa uvodjenjem novih licnih karata,novih dozvola i pasosa OBJEDINILI su bazu podataka po maticnom broju.
      Eto to je to......Jes da kasne jedno 30 godina za ovim razvijenima ali i to su upakovali.

Comment

• Milorad90
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2007
        • 975
        • Beograd

Sta bi na kraju, moram da cekam 24 godine da napunim za D kategoriju? Nema onih fora po starom i ostalo?

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Nema vise nista po starom,od oktobra krece polaganje vozackog po novim pravilima.

Comment

• saulin
            CBC Veteran
            • 25.10.2009
            • 180
            • srbistan

Originally posted by boban1982
            Evo i primer kako policajci na polaganju vozackog ispita traze da se stane na znak stop.Priblizavas se pomenutom znaku,vozilo moras da zaustavis pored samog znaka(nisi jos dosao do raskrsnice),zatim kreces i ulazis u raskrsnicu i sve vreme gledas da li ce neko naici i ako nema nikog nastavljas,a ako neko vozilo naidje onda ponovo stajes!!!Do pre tri godine ovo pravilo se nije primenjivalo,nego se vozilo zaustavljalo na samoj raskrsnici kao sto i svi rade,a onda je neki pametnjakovic u supu to izmislio i sada se ljudi uce da voze po tim nebuloznim pravilima!I jos sam video znak za obavezne smerove pravo i levo,a ulica desno potpuno ista kao i ova levo,a u nju ne sme da se skrene,a tu se nacrtaju policajci i samo cekaju da napisu cestitku...
            poz svima,oduvek je bilo na polaganje da na znaku obaveznog zaustavljanja stanes kod znaka i onda krenes u raskrsnicu pa se ukljucis na glavni put a normalno kocis po potrebi ako neko naidje na glavni put da ga propustiš.

Comment

• boban1982
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2010
              • 1106
              • Batajnica
              • SAXO VTS-BIC

Nije oduvek bilo,kada sam ja polagao,stajao sam na raskrsnici,a ne pored znaka,pre dve godine su to promenili.Ne pisem napamet,svaki dan sam u kontaktu sa instruktorima tako da nisam nista izmislio.

Comment

• saulin
                CBC Veteran
                • 25.10.2009
                • 180
                • srbistan

zakon zobs JE ISTI OD 70-TIH pa do sada dok se nije promenio,nadji neku knjigu od pre 20 godina i neku mladju knjigu i procitaj o znaku STOP da vidis da je sve isto i da isto pise kako se postupa po tom saobracajnom znaku.

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Nije isto. Bilo je izmena i to je tacno sto kaze. ZOBS je imao dopune i uredbe kao i pravilnik o polaganju voznje.

Comment

• saulin
                    CBC Veteran
                    • 25.10.2009
                    • 180
                    • srbistan

moglo je biti dopuna,ali stop ili obavezno zaustavljanje je isto kao pre 40 godina,mora se obavezno stati pred znak i onda krenuti u raskrsnicu da se ukljuci na glavni put,nema drugog znacenja za stop,taj ko je ucio zna ,a ko nije moze da kaze sta hoce kad nezna.

Comment

• Shazalakazoo
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2007
                      • 545
                      • Beograd

Originally posted by saulin
                      moglo je biti dopuna,ali stop ili obavezno zaustavljanje je isto kao pre 40 godina,mora se obavezno stati pred znak i onda krenuti u raskrsnicu da se ukljuci na glavni put,nema drugog znacenja za stop,taj ko je ucio zna ,a ko nije moze da kaze sta hoce kad nezna.
                      Ne znam sto si toliko tvrdoglav...
                      Kada sam polagao za A septembra 2007., bila je situacija da imam zaustavnu liniju, pa za nekoliko metara znak. I pitao sam instruktora gde tacno da stajem pre nego sto izadjem na liniju preglednosti, na znak ili na zuastavnu. Poceli su da teoretisu svi instruktori kako je sada a kako je bilo. Pitali su i pandura pa ni on nije znao Na kraju mi je rekao stani na znak i bice ok...

Comment

• saulin
                        CBC Veteran
                        • 25.10.2009
                        • 180
                        • srbistan

ma to sto ti kazes je u redu,oni su ti tako rekli verujem ja,ali ni oni ne znaju pravila dzabe su instruktori.

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

Hteo sam da kazem da je nebulozno stajati dva puta,prvi put na znak,drugi put na raskrsnici.Pogledaj malo oko sebe,to niko ne radi...To je samo gubljenje vremena.To sto u zakonu pise je jedno,a uredbe koje policija donosi je nesto drugo!

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

a od kada policija donosi uredbe?
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Shazalakazoo
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2007
                              • 545
                              • Beograd

Zar ne moze da podnese predlog, kao npr ona izmene za folije sto je bila?

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

moze svako ministarstvo da ponese predlog za izmenu zakona, ali to nema nikakve veze sa uredbama
                                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X