Predlog zakona o bezbednosti sabraćaja, novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Predlog zakona, novi ZOBS

kec i yugo imaju nivelaciju farova, ne treba brusilica
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• skyline
      CBC Senator XXL
      • 31.07.2007
      • 3149
      • Cacak

Originally posted by puska
      Vozila kategorije M i N moraju imati uređaj za nivelaciju snopa glavnih svetala…koji može biti sa ručnim ili automatskim podešavanjem.
      mirise mi na brusilicu
      Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Puzo81
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2009
        • 687
        • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by sri98
        kec i yugo imaju nivelaciju farova, ne treba brusilica
        Jedino sto treba je da suvozach lezi na haubi i drzi srafciger u rukama i vrti onaj srafic kad mu vozac saopsti spusti/podigni svetlo

Sto se tice naslona za glavu na zadnjoj klupi jel u onom clanu oni podrazumevaju da MODEL MARKE auta u koji su ugradjivani zadnji nasloni mora imati iste ili na AUTO sa odgovarajucim nivoom opreme (uz koji dolaze nasloni za glavu)?

Konkretno,na mojoj corsi B 98 ecotec zadnji naslon klupe je izjedna i nema naslone za glavu.Kolega forumash Mihajlo_J ima corsu B isto godiste,isti motor al zadnji naslon mu je 2/3-1/3 i ima 3 naslona za glavu.Oznaka opreme nije Eco vec verovatno swing,atlanta il koji vec.

Znaci jel ja moram da busim rupe i stavljam naslone za glavu jer su se ugradjivali u corsu kao modela Opela ili jok ?

Comment

• jevrem
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2006
          • 948
          • Smederevska Palanka
          • A4 2.0TDI quattro

U slučaju da je vozilo opremljeno oborenim svetlima sa gasnim izvorom svetlosti ovaj uređaj mora biti automatski
          Je li ovo znaci da ipak mora da se ima automatska nivelacija za xenon svetla?
          Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
          Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• skyline
            CBC Senator XXL
            • 31.07.2007
            • 3149
            • Cacak

auuu, koliko pitanja, a ni jedan odgovor

meee likeee iiiiit
            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Shazalakazoo
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2007
              • 545
              • Beograd

Originally posted by jevrem
              U slučaju da je vozilo opremljeno oborenim svetlima sa gasnim izvorom svetlosti ovaj uređaj mora biti automatski
              Je li ovo znaci da ipak mora da se ima automatska nivelacija za xenon svetla?
              Po ovom propisu da. Ali moguce da ce biti izmena jer postoje kola sa fabrickim xenonom i manuelnom nivelacijom...

Comment

• somi_kac
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2009
                • 796
                • Kać

Moj auto nema fabricku nivelaciju, vidjao sam Kadett-e da imaju ali mi najblaze receno puca ku*ac da je ugradim!
                Takodje se pitam kada zaustave nekog (recimo iz kulturne drzave) Madjara koji je tek presao granicu u nekom autu koji takojde nema ovo u opremi, zasto mu pisu kaznu. Za naslone za glavu nazad, takodje.
                Daj, treba neko, ko cuva svoj auto kao casu 10, 20, 30 godina, i ponosi se sa njim, da ga burgija i vadi sedista jer je nekom idiotu palo na pamet! Nemam reci!
                OPEL Astra 1.6i
                OPEL Kadett 1.6
                ŠKODA Favorit

Comment

• little
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 912
                  • BGD
                  • Lancia Ypsilon 1.2 8V

To o čemu raspravljate nije novi ZOBS, već novi tehnički pravilnik..
                  To su dva različita dokumenta.
                  ZOBS je usvojen i primena počinje 10.12, tehnički pravilnik se još piše i OČEKUJE se da će biti gotov do početka primene novog zakona, a tek onda usvojen.
                  "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• puska
                    CBC Član
                    • 22.11.2007
                    • 34
                    • Negotin

Svestan sam ja da je ovo samo predlog pravilnika koji jos nije usvojen ali je pun nekih nebuloza, a ni ZOBS nije nista bolji, ipak mislim da ce na kraju biti tresla se gora rodio se mis, i da ce samo gledati da kad zatreba drati po dzepu da se popuni budzet a od poboljsanja bezbednosti nista

Comment

• skyline
                      CBC Senator XXL
                      • 31.07.2007
                      • 3149
                      • Cacak

tako je u BiH
                      isto postoje skupe kazne, isto postoje bodovi, ali isto se vozi kao ranije, isto se podmicuje kao ranije.....

Comment

• bojanvet
                        CBC Član
                        • 06.04.2008
                        • 85
                        • kraljevo

Originally posted by somi_kac
                        Ja nikada za 21 godinu zivota nisam cuo da je neko upotrebio prvu pomoc iz automobila u praksi. Takodje mi nije jasno sta ce zaobljene makaze i PVC kese, i kome one to mogu da spasu zivot?!
                        Takodje, jel' ima negde spisak svih potrebnih stvari koje treba da budu u autu (prsluk, sajla, rezervni tocak...)?!
                        PVC lesa je kad vozis pijan pa ti pripadne muka. Stanes, ispovracas se, pa nastavis put.
                        Salim se, cini mi se da je za vikend u Metrou na akciji kompletan pribor za auto(sijalice, prsluk, sajla,pp aparat, prva pomoc..) i sve kosta oko 1700 din.

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Bojane, ti bi kao doktor trebalo da znas cemu sluzi kesa : s obzirom na velicinu verovatno je za leseve
                          Originally posted by Valent Vudriga
                          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• puska
                            CBC Član
                            • 22.11.2007
                            • 34
                            • Negotin

sinoc bas gledao komsija uzeo novi Punto, pa ni on nema naslone za glavu pozadi, jel to znaci da trebaju svi koji su uzeli ovaj auto da ga dok je jos nov buse i budze naslone?

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Originally posted by somi_kac
                              Ja nikada za 21 godinu zivota nisam cuo da je neko upotrebio prvu pomoc iz automobila u praksi.
                              Ja sam upotrebio nekoliko puta ...
                              Poslednji put pre oko godinu i po dana na meni ... kad sam imao neželjen susret s paorom iz okoline NS-a, 'ebem ga tupava i ćorava.

Treba komplet za Prvu pomoć imati u kolima, treba i PP aparat, veruj da ti je to važnije od rezervnog točka.
                              A to što ti mnogo toga ne znaš je posledica malog broja loše potrošenih godina ...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• somi_kac
                                CBC Senator XXL
                                • 03.04.2009
                                • 796
                                • Kać

Dobro, ne zvuci bas da si oslobadjao Pristinu, pa ti je trebalo, ali nema veze... Dobro, naravno da treba da postoji prva pomoc, niko to ne osporava, ja obracam paznju na njen sadrzaj! Sta ce one makaze i PVC kese?!
                                OPEL Astra 1.6i
                                OPEL Kadett 1.6
                                ŠKODA Favorit

Comment

Working...
                                X