kec i yugo imaju nivelaciju farova, ne treba brusilica
Jedino sto treba je da suvozach lezi na haubi i drzi srafciger u rukama i vrti onaj srafic kad mu vozac saopsti spusti/podigni svetlo
Sto se tice naslona za glavu na zadnjoj klupi jel u onom clanu oni podrazumevaju da MODEL MARKE auta u koji su ugradjivani zadnji nasloni mora imati iste ili na AUTO sa odgovarajucim nivoom opreme (uz koji dolaze nasloni za glavu)?
Konkretno,na mojoj corsi B 98 ecotec zadnji naslon klupe je izjedna i nema naslone za glavu.Kolega forumash Mihajlo_J ima corsu B isto godiste,isti motor al zadnji naslon mu je 2/3-1/3 i ima 3 naslona za glavu.Oznaka opreme nije Eco vec verovatno swing,atlanta il koji vec.
Znaci jel ja moram da busim rupe i stavljam naslone za glavu jer su se ugradjivali u corsu kao modela Opela ili jok ?
Moj auto nema fabricku nivelaciju, vidjao sam Kadett-e da imaju ali mi najblaze receno puca ku*ac da je ugradim!
Takodje se pitam kada zaustave nekog (recimo iz kulturne drzave) Madjara koji je tek presao granicu u nekom autu koji takojde nema ovo u opremi, zasto mu pisu kaznu. Za naslone za glavu nazad, takodje.
Daj, treba neko, ko cuva svoj auto kao casu 10, 20, 30 godina, i ponosi se sa njim, da ga burgija i vadi sedista jer je nekom idiotu palo na pamet! Nemam reci!
To o čemu raspravljate nije novi ZOBS, već novi tehnički pravilnik..
To su dva različita dokumenta.
ZOBS je usvojen i primena počinje 10.12, tehnički pravilnik se još piše i OČEKUJE se da će biti gotov do početka primene novog zakona, a tek onda usvojen.
Svestan sam ja da je ovo samo predlog pravilnika koji jos nije usvojen ali je pun nekih nebuloza, a ni ZOBS nije nista bolji, ipak mislim da ce na kraju biti tresla se gora rodio se mis, i da ce samo gledati da kad zatreba drati po dzepu da se popuni budzet a od poboljsanja bezbednosti nista
Ja nikada za 21 godinu zivota nisam cuo da je neko upotrebio prvu pomoc iz automobila u praksi. Takodje mi nije jasno sta ce zaobljene makaze i PVC kese, i kome one to mogu da spasu zivot?!
Takodje, jel' ima negde spisak svih potrebnih stvari koje treba da budu u autu (prsluk, sajla, rezervni tocak...)?!
PVC lesa je kad vozis pijan pa ti pripadne muka. Stanes, ispovracas se, pa nastavis put.
Salim se, cini mi se da je za vikend u Metrou na akciji kompletan pribor za auto(sijalice, prsluk, sajla,pp aparat, prva pomoc..) i sve kosta oko 1700 din.
sinoc bas gledao komsija uzeo novi Punto, pa ni on nema naslone za glavu pozadi, jel to znaci da trebaju svi koji su uzeli ovaj auto da ga dok je jos nov buse i budze naslone?
Ja nikada za 21 godinu zivota nisam cuo da je neko upotrebio prvu pomoc iz automobila u praksi.
Ja sam upotrebio nekoliko puta ...
Poslednji put pre oko godinu i po dana na meni ... kad sam imao neželjen susret s paorom iz okoline NS-a, 'ebem ga tupava i ćorava.
Treba komplet za Prvu pomoć imati u kolima, treba i PP aparat, veruj da ti je to važnije od rezervnog točka.
A to što ti mnogo toga ne znaš je posledica malog broja loše potrošenih godina ...
Dobro, ne zvuci bas da si oslobadjao Pristinu, pa ti je trebalo, ali nema veze... Dobro, naravno da treba da postoji prva pomoc, niko to ne osporava, ja obracam paznju na njen sadrzaj! Sta ce one makaze i PVC kese?!
Comment