Ja bih ti preporucio Skodu Feliciu ,za te pare mozes uzeti 2001 godiste ,a sto se tice motora moja preporuka je 1,3 a ako volis startniji i brzi auto onda motor 1,6 iz VW grupe a evo zasto Felicia, zato sto tesko mozes da nadjes auto sa mladjim godistem a uskoro po novom zakonu stariji automobili ce morati 2 puta na tehnicki i verovatno jos neke poreske zackoljice tako da ces sigurno nekoliko godina biti miran sto se drzave tice , a takodje je i odnos cena kvalitet medju najboljima.
Auto do 4000e
Collapse
X
-
Ma OK za Astru F, ali od tih 4.5 miliona samo 16 su imale klimu... =]
Inace Felicia je jos gora opcija, od opreme ima pikslu na izvlacenje... =]
Ej, salu na stranu, nije rasprava ciji je duzi stvarno, ali budimo realni, u ovoj grupici 146 i sve ostalo je kao doope i krofna, prosto se ne da porediti... =]
Neka covek ode da provoza sve to, nece imati dilemu, uvek to kazem...
Aj pozdrav... =]In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
Evo ja opet da dodam,prvo..alfu nemoj da uzimas ukoliko nisi spreman da na njoj ne stedis za kvalitetne delove,ulje i sl. stvari,kada to kazem mislim na TS jer za boxer sam ti vec rekao ne ide moja preporuka...
drugo...ako i uzimas alfu 145/6 moras uzeti sa sto jacim motorom jer su automobili dosta teski i mali motori od 1.4 ili 1.6 jednostavno po meni nisu dovoljni...ja sam moju 145 1.4TS uzeo jer je bila u super stanju(naravno i jos je) tako nisam puno razmisljao ali kada je proslo vreme uvideo sam da nije to to... e sada ja sam 83god i noga mi je malo teza na gasu pa sve ovo sto pricam mozda tebi nece biti problem...
...o astri necu da trosim reci jer ces to sam uvideti ako probas oba automobila...
...imam i skodu feliciju 98 sa vw motorom 1.6 koji ide super,do 2500 obrtaja ide bolje nego moja alfa,izgleda odvratno,unutrasnjost je nula,nema klimu podizace,ABS,diskove na svim tockovima kao alfa a o udobnosti da ti ne pricam...veza sa vezom...tako od mene za tebe postoji samo jedno resenje...ALFA 145/6Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Veoma je zanimljivo kako dok ovde predlazemo, svasta nesto ima smisla i moze doci kao opcija, ali cim se nadjemo i parkiramo jedan auto pored drugog koje smo pomenuli, shvatimo da to nema nikakve veze sa realnoscu i logikom... Konkretno, kada bi parkirali tu Feliciju pored moje 146 i probali jednu i drugu, svaka dalja rasprava bi stala, kao i bilo koja druga dva automobila koji se ne daju porediti...
Kao sto to uvek kazem, nudim probnu voznju, pa ako si zainteresovan slobono mi se javi, najbolje je da sve to vidis i osetis sam, da ne talasamo ovde svako na svoju stranu... =]In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
...takođe naprimer, nemože se meriti održavanje tvoje jurilice i nekog automobila koji je napravljen za što jeftinije održavanje i da preveze od tačke A do tačke B. Nemoj me pogrešno shvatiti za ovu konstataciju, ali svi znamo da sve ima svoju cenu.
Naravno, mi smo ovde da predložimo, a sve zavisi od onog ko kupuje, zavisi od njegovih afiniteta, i onoga šta želi dobiti za tih 4000 eura.
Pozdrav.
Comment
-
-
Svako od nas treba da zna da li je jedan od onih sto daju sto manje, a da im pritom i nije bitno sto ce dobiti isto toliko malo, ili pripada onima koji zele da dobiju sto vise i svesni su da za to mora da se plati malo vise, ili mnogo vise... =]
U svakom slucaju govorimo o jednom automobilu koji je skoro pa kao i svaki drugi, odrzavanje 145 i 146 je gotovo identicno sa odrzavanjem bilo kog auta koji je u tom rangu, po snazi, opremi, izgledu i svemu ostalom i zato uporedjivanje sa Felicijom, ili Astrom F nema nekog posebnog smisla, jedino sto ima je cena slicna a tek to navodi na razmisljanje koliko zapravo ima smisla kupiti ih... =]
Istina, moja je 2.0, ali to je bio moj izbor, sto ne mora da bude tako za svakoga, eto 1.6 je prava mera za nekog umerenijeg vozaca, a nije u pitanju samo "jurilica" kako kazes, naravno mnogo toga je bitno, za auto iz tih godina prilicno je siguran sto se tice pasivne bezbednosti, a opet dobro krece, koci i skrece, sa dosta opreme, u svakom slucaju izbor koji sa sobom nosi dosta kvaliteta, po mozda malo vecoj ceni...
Da se razumemo, nije mi cilj da nekom ispiram mozak, moramo realno sagledavati stvari, e sad istina je upravo ono sto si pomenuo, neka onaj ko kupuje odabere po svojim afinitetima, a to je najvaznije, sta god da uzme sa voljom ce se patiti, dok suprotno nikako nije dobro... =]In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
Originally posted by DrenNecemo se vrijedjat'...Nema baš to veze sa nezgodama, jer je sama ta njihova zaštita jako loša, ispere se nakon nekog vremena (tako sam čuo, a vidio x Felicija koje se zahrdjale manje ili više, pa ne vjerujem da je neka "priča" "poznavaoca"...)
Samo treba obratiti pažnju, jer je limarija skupa...
Moja opaska se posebno odnosi na Felicije prije facelifta, sa manjim farovima. Od spolja vidljivih mjesta gepek oko lajsne na kojoj pise "felicia", oko zadnje sajbe, zadnji blatobrani, pragovi. Ono sto se ne vidi je unutrasnjost blatobrana, pod. (nešto manje, ali slično i prve serije vw golf 3...)
Kod jednog poznanika mogu gurnuti prst kroz gepek..felicia 10 godina mladja od mog yugića, limarijski lošija...
Comment
-
-
Moj Yugo iz '89. je tek posle 250 000 km i 16 godina ropstva popustio pa se pojavila rupica na sajtni, tako da je bilo kakvo pominjanje korozije zaista nedopustivo pri kupovini automobila mladjeg od 10 godina...In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
Ljudi pa gde nalazite tako dobre jugice istina zastava do 1990 i Zastava posle toga nije isto ali kom to jugu nisu stradali zadnji bubrezi ili mesta gde se kaci zadnji branik a svaka cast konstuktoru za uvodjenje plastika ispod prednjih blatobrana inace bi kosevi stradali za 3 godine upotrebe premda ima i ljudi koji auto zimi drze na klocnama a voze samo preko leta e kod takvih sam vidjao i ocuvane jugice.
Alfi svaka cast taj auto voze ljudi koji znaju sta hoce ali moj savet za kupovinu je da kupis auto koji ce te ograniciti po pitanju brzine jer novi zakon o saobracaju i kazneni poeni ce zacas dovesti do toga da izgubimo dozvole jer ko moze alfu da vozi 40km/h
Comment
-
-
Hehe Deki, ima logike u tome... =]
Sto se Yuga tice, pa kad je moj otac kupio novu 55-icu te davne 1989. godine, zastitio je najstrasnije sa mnogo kobita, ili cega vec i redovno je odrzavao do kriznih godina kad sam ja preuzeo i generalno imam jako dobru tehnicku kulturu, pa je to izvodljivo, ali ipak ni to nije pomagalo na onima koji su dolazili kasnije, jer Zastava pre SRJ i za vreme nje i posle je sasvim druga prica...
No... =]In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
Comment
-
-
Ljudi, ovo je malo smesno! Svako hvali ono sto ima u garazi(pa i ja...)... Niko da kaze rec protiv svog automobila... Samo "Kupi kao sto je moj". Ako covek hoce auto jeftin za odrzavanje, male kubikaze do 4000 evra neka kupi golfa 3 1.4 ili 1.6(nek mi bog oprosti sto nekome preporucujem VW)... Mnogo je jednostavniji za odrzavanje i jeftiniji od alfe, a mnogo je ozbiljniji automobil od skode... Kad vam ja koji ne mogu da smislim VW govorim tako, onda trebaju neke stvari da vam budu jasne.... Ljudi se dele na one koji na automobil gledaju kao na prevozno sredstvo i na one koji na iste gledaju kao na zivo bice (ja spadam u ove druge)... Ovi prvi nikada nece kupiti Alfu, Citroena ili Bmw-a...
Comment
-
-
Zato shto za bolje od golfa i nisu chuli?
Alfa je noviji auto, a po cenama odrzavanja je priblizan golfu koji je star preko 17 godina?
Ja lichno ne hvalim svoj auto [a to je yugo], koji isto tako moze da zavrshi prichu sa odrzavanjem i upotrebljivoshcu, al opet necu da se neko zanosi prichama kako alfa je ovde skup auto za odrzavanje. Nije auto kvarljiv u tolikoj meri koliko su kvarljivi vlasnici koji misle da se to samo popravlja od sebe kad se tera u crveno.
Prvo i osnovno svaki auto koji je polovan, mora da prodje pre kupovine dijagnostiku i u zavisnosti od stanja, mali ili veliki servis [osim u retkim sluchajevima kad se zna vlasnik tog vozila i pre kupovine].
Kupovina bilo tog golfa ili alfe je machka u dzaku jer je kao i svaki drugi auto polovan.
Ako kupac nije pristrasan, moj savet je nek suzi izbor izmedju 2-3 modela i juri dotichne pa koji najbolji nadje za ulozeno.
Alfa u ovom sluchaju je mladji, po opremi bolji i nishta manje nekvalitetniji auto. E sad znajuci politiku u ovoj zemlji prema ovom brendu, pravi alfisti koji odrzavaju, a to da valja nechemu je veoma teshko naci. Bash zbog tog loz ulje vw mita.
Comment
-
-
Milose, koji golf 3 ima 17 godina?
Ja se ne zanosim pricama da je skupo odrzavanje bilo kog automobila. Licno tvrdim da VW nije jeftiniji za odrzavanje od bilo kog drugog automobila ako se odrzava kako treba. Kupuj orginal delove pa ces da vidis da nije jeftiniji... Golf je auto za neodredjene u zivotu i one koje muka natera da ih voze... E a onaj koji hoce da mu auto sluzi kao prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, a da pritom ne mari za uzivanje u voznji, da nema neku odredjenu marku koju voli, golf je kao stvoren za njega!
Comment
-
Comment