CITROEN - Saveti za kupovinu,informacije

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenad011
    CBC Veteran
    • 01.04.2006
    • 198
    • Novi Beograd

Pogledao sam instrument tablu i moja tabla izgleda ovako:
    -gornji levi ugao pokazivac za ulje sa lampicom koja radi ali kazaljka je uvek na minimumu.
    -donjidesni ugao pokazivac za gorivo - radi
    -centralno levo brzinomer
    -centralno :lampica za kratka svetla, lampica za duga svetla,lampica za akumulator, lampica za stop i jedna koja ne znam sta je
    -Tu su pokazivaci i za zmigavce
    -Centarlno desno obrtometar
    -Gornji desni ugao: dve oznake meni bar strane jedna kao neki venntilator a druga koja podseca na auspuh.
    -Donji desni ugao:lampice za zagrevanje vode.
    E sad, od prekjuce mi je krajnji levi deo table izgubio osvetljenje i elektricari to nece da diraju jer ne bi da polome plastiku ????
    Znaci danas su me toliko nervirali i svi savetuju otidji u neki citroenov servis a tamo guzva niko da te primi "za te sitne stvari"
    Inace posle jucerasnjeg pranja motora danas sam morao da zamenim kablove za svecice posto su totalno otisli!
    Imas li poneki savetza "tablu"?

Comment

• nenad011
      CBC Veteran
      • 01.04.2006
      • 198
      • Novi Beograd

Sto bi nas narod rekao "Jedna slika k'o hiljadu reci"
      Evo ovo je desna strana table:

a ovako izgleda tabla po sredini

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Slicna je TZD tabli al ajmo redom...
        1. Zamena sijalica je lagan posao. Imas dva srafa koji drze celu tablu s leve i desne strane. Moras malo da zavuces ruku odozdo ispod table...
        2. Sijalice crkavaju jer ti je tabla osvetljena cim das kontakt
        3. Ako te nemrzi i imas znanja mozes sijalice da zamenis LED diodama i da tako dozivotno resis problem

Svetlo za nivo ajd ovako da probamo. Imas dve zice koje vode do hladnjaka (ne do termoprekidaca). Kratkospoji zice i daj kontakt treba da zasvetli. ako nemas ove dve zice onda nemas ni indikaciju mada za 92 bi trebalo da je ima...
        https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

I jos nesto da znas pa te sitnice oko struje i gluposti i maltretiraju najcise na citroenima... Pisao sam negde o tome pogledaj post o XM-u.

Comment

• nenad011
            CBC Veteran
            • 01.04.2006
            • 198
            • Novi Beograd

...testirao sam zadnji trap kako si mi rekao i podize me bez problema
            Potrazio sam srafove za tablu ali ne znam da li su to srafovi koji su na donjoj plastici na kojoj se nalazi i ruckica za otvaranje haube?
            Tu ima 4 srafa ali to je sve ispod volana pa ne znam da li si mislio na tu plastiku?
            Jel znas koja je oznaka za svecice za BX mozda?

Comment

• nenad011
              CBC Veteran
              • 01.04.2006
              • 198
              • Novi Beograd

...jos jednu stvar sam hteo da te pitam, posto sam primetio u ranijim postovima da si komentarisao nesto na temu podizanja automobila kad se upali motor.
              Rekao si da nije u redu ako "secka" pri podizanju, sta to konkretno znaci?
              Da li je isto i za prednje i za zadnje tockove i koji bi razlog tome mogao da bude ako to nije u redu?

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

1. Za tablu imas dva srafa s leve i desne strane, moras malko da zavuces ruku.
                2. Treba da se tecno dize znaci kad krene u cugu se dize bez seckanja (nije bitna brzina). Ako secka (obicno prednji kraj) onda moras da radis malo gimnastike (opisao sam sta je gimnastika gore). Ako to neresi problem onda imas lose prednje amortizere...

Comment

• nenad011
                  CBC Veteran
                  • 01.04.2006
                  • 198
                  • Novi Beograd

Gde da zavucem ruku?
                  Dole ispod volana ili..?

Comment

• nenad011
                    CBC Veteran
                    • 01.04.2006
                    • 198
                    • Novi Beograd

...otisao sam u servis da mi srede tablu (nisam mogao da nadjem srafove o kojima si pricao) a i oni su se poprilicno namucili dok su ih odvrnuli.
                    Skidali su i volan da bi im bilo lakse...
                    U svakom slucaju sad je tabla osvetljena jedino sto me je malo zabrinulo bio je miris na izgorelu plastiku ali je nestao posle par minuta, pretpostavlja da je od toplote sijalice koja dugo nije radila na tom mestu...
                    Koliko mislis da je potrebno "gimnastike" da bih bio siguran da li je problem u tome ili u bombama?
                    Da li znas nekog dobrog elektricara koji bi mi sredio neke sitne stvari kao sto je sat, svetlo u kolima ,svetlo iznad tablica, svetlo kod menjaca i sl?
                    I da pretrese instalacije...
                    Cuo sam za nekog na Karaburmi servis "Kablar"...da li znas nesto o njima?
                    Sta mislis o tom liku koji radi u Starcevu?
                    Pozdrav

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Volan stvarno nije potrebo skidati ali dobro lako se skida posto nema prekidaca na njemu. Sijalice oko i na instrumentima trebalo bi sam polako da sredis. Znas ono srafcigercic i polako. Sto se tice kabinskog svetla problem je u delu koji se nalazi iza kasete za rukavice i sluzi da zadrzi upaljeno kabinsko svetlo i da ga polako (dimer) gasi. Najlakse je da promenis ceo deo nego da se hebavas popravljajuci stari.
                      Starcevo i punjenje bombi OK varijanta...

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Miris na izgorelu plastiku? Da nisu stavili suvise jaku sijalicu pa imas veliku temperaturu i time topljenje plastike...

Comment

• nenad011
                          CBC Veteran
                          • 01.04.2006
                          • 198
                          • Novi Beograd

...kakvi su moroni ne bi me cudilo da su stavili jacu sijalicu ali na srecu taj miris je brzo nestao i nije bilo nikakvih problema.
                          U svakom slucaju praticu situaciju...proradio da je i indikator za ulje tako da sad to barem radi, ocigledno je problem bio u tabli tj neki kontakt.
                          Na zalost nemam znanja da stavim LED diode, jbg kad sam lekar a nisam se bavio tehnikom
                          Nisi mi nista rekao za "Kablar" ili elektricara?
                          Kaseta za rukavice je ona gornja jel?

Comment

• nenad011
                            CBC Veteran
                            • 01.04.2006
                            • 198
                            • Novi Beograd

...i jos jedno zapazanje, promenio sam svecice danas i stavio nove Eyquem FC58LS i...akumulatorska bomba koja je do sada "kucala" na oko 21s sada to cini na 28s...
                            Da li je zbog svecica ne znam ali eto u svakom slucaju interesantna promena.
                            Hteo sam da pitam za spojler i branik, evo kako izgledaju pa me interesuje sta bih mogao da uradim sa njima...
                            Video sam u Zemunu da prave i popravljuju iste ali ne znam da li ja mogu sam da izvucem nesto iz ovih mojih

Comment

• citroendzija
                              CBC Član
                              • 11.06.2006
                              • 65
                              • cacak

Spojler ofarbaj,branik zavari i to je to.Ili kupi branik na otpadu...
                              xm 2.0

Comment

• nenad011
                                CBC Veteran
                                • 01.04.2006
                                • 198
                                • Novi Beograd

...spojler je oljusten delimicno kao sto se vidi na slici tako da farbanje ne bi resilo stvar jer nije potpuno oljusten pa bi se videla razlika.
                                Za branik, on je plastican tako da ne moze da se vari

Comment

Working...
                                X