Za BX-a imas jako puno polovnih delova kod Baneta u Kaludjerici. Znam da nije blizu ali je decko skroz OK tako da meni nije bilo tesko da sa Bnovog Brda nekoliko puta odem do njega po razne sitnice. Ako zelis napisacu telefon.
Sto se tice voznje na plin i svecica ja sam skinuo francuske i uzeo NGK po katalogu. Mnogo su bolje. I naravno, zazor mora da ide na 0,6mm...
PS Posto vidim da planirate susret bilo bi mi drago da jedna tura ide na moj racun....
Da li neko ima oproban recept kako se skida plastika na BX-u da pridjem elektromotoru za zadnji brisac?
Postoje oni plasticni tiplovi ali se bojim da ih ne izlomim na silu.
Postoji 2 tipa tiplova, Jedan ima prorez kao za srafciger, njega zakrenes i izvadis. Drugi tip koji ti imas je ravan i njega sto neznije iscupas napolje. Nebi trebalo da pukne nikako.
Cak i ako pukne, plastika je lagana drzace je ostali tiplovi a na mestu puknutog zalepis glavu da se nevidi rupa...
P.S. Najsiri srafciger oblozen izolirkom meni je radio posao
Pozdrav drustvo,
ja sam samo jos jedan ljubitelj Citroena i posedujem jednog.Rec je o gs.
Kupio sam ga u Obrenovcu prosle godine.Odmah vam moram reci da sam bauk sto se tice popravke kola a i poznavanja istorije kvara.Zbog toga vam se i javljam da mi kazete par stvarcica koje me muce.
1.Gde mogu naci u Beogradu koliko toliko dobre gume za moj gs?
2.Zadnji trap mi je mnogo ali MNOGO tvrd,bukvalno skakuce kad naletim na rupu.O cemu je rec?Da li su bombice otisle ili im treba samo dopuna?Da li neko zna majstora za gs-ove?Ja sam bio prosle godine kod jednog na ledinama ali nisam zadovoljan sa njim.Ako znate jos nekog napisite mi telefon ili bar adresu da mogu popraviti moju azdaju.Zao mi ga je voziti u ovakvom stanju a voleo bi da ga sredim koliko toliko.
3.da li i kako mogu sam odzraciti instalaciju na mom autu?
Boki cao,
evo na osnovu nekih mojih iskustava sa majstorima (koja nisu mala a ni posebno pozitivna ) za hidrauliku bih ti preporucio Dragana iz Panceva a sto se tice svega ostalog tj mehanike i struje Kablar na Karaburmi.
Sasvim su solidni sa cenama a i izuzetno korektni i dobro rade.
Evo i na ovom mestu da preporucim majstor Duleta sa Ibarske za GS-a. Meni je dva komada odrzavao odlicno preko 10 godina.
Sto se tice tvog GS-a i tvrdoce nazad najverovatnije je problem samo u bombama. Onda se one mogu napuniti ukoliko nije stradala membrana. Reci, da li se cuje neka skripa ili struganje od pozadi kada se auto dize i spusta? Da li su zadnji tockovi raskreceni ili stoje vertikalno? Ako je to slucaj, mozda treba da se menjaju i lezajevi na zadnjim rukama. Kako bilo, za majstora kao sto je Dule to nije nikakav problem.
Eto sad imas neke smernice pa ne moras da lutas kao recimo ja
Inace ne mora da znaci da ako se cuje pomalo skripanje da su otisli lezajevi zadnjih ruku ali ako se "raskrecio" onda sigurno jesu.
Takodje vazno je koliko brzo podize i spusta pri paljenju...
Inace Dragan u Pancevu pravi membrane i to covek radi 30 godina a pre toga je i njegov otac...dakle kvalitet je siguran.
Nego Aladine jesi li bio na Banovom Brdu juce predvece?
Video sam jedan lep beli BX
Hvala momci na odgovorima.
U medjuvremenu sam zamenio zadnje bombe i to kod Tece u Velikom mokrom lugu.Majstor je extra,poznaje citroene u dusu.Lik je masinski inzenjer a radi citroene dosta dugo.Gume, ako nekoga interesuje ima u Dzordza Vasingtona 1 i to 15" 155 firestone i toyo.Ove druge su malo jeftinije sto ne znaci da nisu kvalitetnije.Kostaju otprilike 50e.Sada mi cimos ide kao ladja Ako znate telefone od tih majstora iz Panceva,Karaburme i ibarske napisite.Nije na odmet imati zar ne.Jos jednom hvala
Skinuo sam plastiku nazad kod zadnjeg brisaca i samo jedan plasticni tipl sam "sredio" tako da je to dobro ali sad ne znam kako da ocistim osovinicu i ceo taj sklop tj da li moram da otvorim ovo metalno kuciste ?
Ili mozda trebam da skidam i brisac?
Elektromotor je ovaj cilindar sa leve strane?
To necu da diram
Imam jedno konstruktivno pitanje
Pokazivac za gorivo kada je na rezervi pali se narandzasta lampica...da li se pali i crvena kada je gorivo skoro potpuno potroseno ili sam se ja to samo istripovao?
Comment