Kasko osiguranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • malivuk406
    CBC Senator XXL
    • 04.04.2007
    • 490
    • Nbg

eee, i moj novi je od juce osiguran... u Delta Generali, 90.000 din, na rate...
    oni su odmah izasli na teren, snimili auto, i zavrsili sve za pola sata...
    WS je otpao jer se kod njih ceka par dana, a nesto mi se ne ostavlja auto neosiguran na parkingu... nema cak ni Zeder...

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Nek' si nam to rekao, jos samo da nam kazes gdje ga parkiras, pa da organizujemo "prisilnu naplatu Kasko-a"...

Da ne bi bilo nejasnoca, ovo iznad napisano je SALA !

Comment

• malivuk406
        CBC Senator XXL
        • 04.04.2007
        • 490
        • Nbg

znam, opusteno...

Comment

Evo da se javim, sa prvim iskustvima sa KASKO osiguranjem.

Vec sam se na ovom topicu raspitivao kod koje osiguravajuce kuce da uplatim KASKO osiguranje.
          Odlucio sam se za Wiener.

Pre nekoliko dana devojka je udarila/ocesala auto o betonski zid, znaci:
          prednje krilo i vrata izgrebani dosta, prednje krilo ulubljeno oko zmigavca, retrovizor malo okrznut otpozadi, bocni zmigavac zbrisan, prednji branik dobio vertikalno blago udubljenje od same ivice zida.

Otisli do Wienera na uvidjaj, pisali su sve zivo cak i retrovizor koji je ogreban ali jos na pocetku posle kupovine auta.

Racun je iznosio preko 80.000din, doneo ga iz ovlascenog servisa u Wiener - za 5min dobio garantno pismo i otisao da pokupim automobil iz servisa.

Jako profesionalno i brzo bez ikakvih pitanja i podpitanja.

Comment

• aivan
            CBC Senator
            • 28.02.2006
            • 247
            • Bograd, Mirijevo

sta reci osim (i da, drago mi je da sam i ja kod istih)
            Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

Jos jedna pohvala za Wiener - na jednom od auta je steta iznosila 200.000 din, sve bez problema isplaceno, popravljeno... bez gubitka boniteta jer nije bila nasa krivica, bez ikakvog ucesca...
              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

Originally posted by StudentBGD
                bez gubitka boniteta jer nije bila nasa krivica, bez ikakvog ucesca...

A zar se u tom slucaju ne forsira osiguranje krivca a ne kasko?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Kod DDOR-a je procedura da ako imaš kasko oni ti odmah poprave, a oni posle jure naplatu od onog ko je kriv, to je poenta da bude brzo, a ne da čekaš zapisnik i ostalo mesec dana.
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• malivuk406
                    CBC Senator XXL
                    • 04.04.2007
                    • 490
                    • Nbg

naplatismo i mi od Dunava...
                    ostecenje je bilo bas malo, ulubljenja zadnja leva strana, samo naprsla farba... podneli zahtev, sutradan dobili 25k na ruke, da sami radimo to... popravka izasla 10k...

Comment

• aivan
                      CBC Senator
                      • 28.02.2006
                      • 247
                      • Bograd, Mirijevo

Da li kasko polisu treba stalno nisiti?

Setih se jednog glupog pitanja, naime, da li kasko polisu treba da nosim stalno sa sobom (kao sto se nosi polisa obaveznog osiguranja) ili to bas nije neophodno.

Konkretno, kod Wiener-a se dobije neki sareni papir, cak ni ne lici na standardne polise, pa da li treba da ga nosim u saobracajnoj ili je OK da sedi kuci ...?
                      Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• StudentBGD
                        CBC Senator XXL
                        • 18.12.2007
                        • 1027
                        • Beograd

ne treba. jedino nosis sa sobom obavezno osiguranje..
                        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• agw
                          CBC Veteran
                          • 20.04.2008
                          • 125
                          • Novi Sad

Moje iskustvo:

Trazio sam ponude za Subaru Imprezu, novu 1290000

Ucesce 5% sve sa kradjom u Evropi uplata u kesu

Cene:

Wiener 46500 (istina sa ugovorom na dve godine tu je popust 10%)
                          Dunav 67000

Ostali su izmedju Generali, Unica, DDOR

Uglavnom kod svih postoje rizicne grupe. Tu spadaju VW, Audi,BMW, dzipovi, itd

Zatim stope se razlikuju u zavisnosti od cene 10-20k, do 15k i preko itd

Stope idu od 4,10 do 11,5% (Rols Rojs, Maserati, Ferari

Comment

• fazza
                            CBC Član
                            • 09.02.2007
                            • 66
                            • Beograd

Re: Kasko osiguranje

Imam jedno pitanje za iskusnije, u vezi naplate štete kod Dunav osiguranja.

U pitanju je Opel Astra '98 godishte, imao sam jednu štetu pre godinu dana, udarac gepekom u neku šipku u garaži, nije ništa strašno ali bode oči, zatim malecno ćešanje sa Yugićem pre neki dan, malo je oštećen branik - zguljena farba, ništa nije ulubljeno ili iskrivljeno, i najnovija šteta, koju sam primetio pre neki dan - neko me je opičio sa leve strane kod branika i ulubio mi lim. Verovatno se desilo na parkingu, ja sam primetio tek kada sam došao kući, a ko zna i gde se desilo i kako. Ništa nisam prijavio policiji jer mi je sad glupo da ih zovem i da kažem "neko me je udario, nemam pojma ni gde ni kad", pa me zanima kako bih ja sve ove štete mogao da naplatim od Dunav osiguranja? Ne bih baš da se smaram sa policijom, to bih hteo da izbegnem, nego me zanima da li postoji mogućnost da prijavim sve to kao da je uradilo NN lice, a u stvari je samo ovo poslednje uradilo NN lice, ili na neki drugi način da naplatim štetu? Kod Dunav osiguranja sam druga godina zaredom, u prvoj godini nisam prijavio nikakvu štetu. Glupo mi je sad za sve ovo da vadim pare iz džepa, kad već plaćam Kasko osiguranje. Nadam se da na neku foru mogu da naplatim sve to. Kažem, nije u pitanju velika šteta, sve to bi me koštalo u nekoj limarskoj radnji možda najviše 20,000 - 30,000 dinara, ali ako već postoji neka šansa da mi to Dunav odradi, bilo bi super.

Pozdrav i unapred zahvaljujem na predlozima i savetima.

Comment

• srdjanissan
                              CBC Senator XXL
                              • 20.11.2008
                              • 720
                              • beograd

ne znam sta da ti kazem ja sam bio kasko osiguranik kod dunava 2godine i imao sam situaciju u kojoj sam ja kriv ali ovaj lik pobegao otisao kolima do dunava posto je bilo blizu ali su mi oni napomenuli da mora policija da izvrsi uvidjaj
                              to ti je za dunav kasnije sam presao na ddor i odvalim prednji branik u lovu i odem u ddor i to je bilo to uzeo predracun iz servisa i gotovo
                              iskustvo kasko osiguranja mi govori da uvek posebno osiguras stakla a posebno ostalo jer mi je pukla soferka i bezveze sam naceo kasko i izgubio popust

zoves dunav i pitas da li mogu bez uvidjaja da naplatim stetu,ovaj slucaj je meni bio pre 3godine mozda se nesto promenilo
                              kad koči,cepa gume i prevrće se!
                              papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Ogi
                                CBC Senator XXL
                                • 07.10.2007
                                • 309
                                • Beograd
                                • Hyundai i30 1,4

Rezervisao sam Hyundai i30, sutra ocekujem uplatu od strane banke na njihov racun i ono sto prvo moram da uradim je da osiguram auto.

Zvao sam neke kuce i okvirno sam dosao do zakljucka da su najpovoljnije DDOR i Delta Generali. Nisam nesto posebno detaljisao ali Wiener mi se ne dopada zato sto kod njih mora 5% minimum 100 evra (kakvo razocarenje, a kao najbolji su), ista stvar je i u Uniqa, Dunav skup, AMS dere kozu sa ledja...

DDOR

- bez ucesca - na 12 rata 780 eur, a ako se placa odjednom 10% popusta tj. 702 eur
                                - sa ucescem od 5% - na 12 rata 610 eur, a ako se placa odjednom 10% popusta tj. 549 eur
                                - sa ucescem od 10% - na 12 rata 570 eur, a ako se placa odjednom 10% popusta tj. 513 eur

Delta Generali

- bez ucesca u steti - 638 eur, ako placas odjednom 10% popusta tj. 574 eur
                                - sa ucescem u steti od 5%, minimum 50 eur ucesca - 574 eur, a ako placas odjednom 10% popusta tj. 516 eur
                                - sa ucescem u steti od 10%, minimum 100 eur ucesca - 518 eur, a ako se placa odjednom 10% popusta tj. 466 eur

Ovo je sve na fakturnu vrednost 13.350 koliko sam mislio da ce auto da kosta, ali posto imam 800 evra popusta, znaci vrednost je 12.550,00, znaci dosta manje pa ce i cene biti manje!

Moram jos da pitam koliko steta pokrivaju, to nisam pitao i sta mi je potrebno da uradim polisu jer bi bilo dobro da ne moram da registrujem auto. Ako znate neki od ovih odgovora recite mi.

Da li se moze generalno reci koja je od ove dve kuce bolja, profesionalnija, koja lakse isplacuje stetu, znaci generalno iskustva sa ove dve kuce?

Comment

Working...
                                X