Kasko osiguranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: Kasko osiguranje

To znaci da placas iznos koji je veci. Kod mene je 5% ili 100e, pa sta je vece. Ako je steta 300e onda ja dajem 100 a oni 200e. Tako sve do stete od 2000e, preko toga ja placam 5%... U slucaju kradje ili totalke (pu-pu-pu) odbijaju 5% od trenutne vrednosti auta (koja je btw procenjena na ~50% preko onoga sto sam ga ja platio).
    Iz mog iskustava, kasko jeste mozda skupo ali dovoljno je jedan baxuzan trenutak pa da se odmah isplati.

P.S. Ne isplati se prijavljivati takve male stete, jer ako nije neko drugi kriv ti gubis bonus za narednu godinu koji je dosta veci od tih 50e.
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Dendzi
      CBC Početnik
      • 10.11.2009
      • 4
      • Beograd

Znaci, da rezimiramo, ne postoji kasko osiguranje bez ucesca u steti (uvek postoji min.. 5%, 10% ili 20%)???
      (Mada, mislim da Dunav osiguranje ima i opciju bez ucesca u steti?! )

Comment

• bili
        CBC Senator
        • 13.11.2007
        • 208
        • NS

Prema mojim informacijama jedino u DDOR može bez učešća, svi ostali traže učešće, koje može biti apsolutno, relativno, takođe može biti franšiza,... Sama reč franšiza ne znači isto kod svih osiguravača.

Potrebno je dobro proučiti sve ponude i ugovore i od čega ste sve osigurani pre nego što se odlučite.

Uradio sam još par stvari i kod većine osiguravača ako razgovarate sa dve ili više osoba dobijate različite ponude. Pouka, treba naći vezu i cifra može dosta da se umanji.
        VW über alles.

Comment

• Dendzi
          CBC Početnik
          • 10.11.2009
          • 4
          • Beograd

Hvala puno na informacijama... sad jos samo da mi istekne ova polisa, pa da menjam sledece godine osiguravajucu kucu..

Comment

• MarkoJTD
            CBC Senator
            • 04.05.2008
            • 249
            • Beograd

Originally posted by Dendzi
            Znaci, da rezimiramo, ne postoji kasko osiguranje bez ucesca u steti (uvek postoji min.. 5%, 10% ili 20%)???
            (Mada, mislim da Dunav osiguranje ima i opciju bez ucesca u steti?! )
            Da postoji, Dunav osiguranje, skuplji su, ali kad se stavi na papir, pri bilo kom baksuznom dogadjaju, daleko bilo, vise ce ti se isplatiti oni nego polisa koja je malo jeftinija a trazi 100eu ucesce...
            - Italian for style

Comment

• NED
              CBC Veteran
              • 02.11.2008
              • 149
              • Kragujevac

Takovo osiguranje ima opciju bez ucesca u steti!

Comment

• Dendzi
                CBC Početnik
                • 10.11.2009
                • 4
                • Beograd

Znaci, Dunav i Takovo.. ali, pitanje je koliko su efikasni u naplati ili i oni imaju neku caku negde??? Nemoguce da su najpovoljniji,a za to se ne zna?!

Comment

• bili
                  CBC Senator
                  • 13.11.2007
                  • 208
                  • NS

Takovo isto ima bez učešća u šteti. Kod Dunava rizična grupa (Audi, VW, Mewrcedes,...) ne može bez učešća i to čak 20 %.

Čim stignem skeniraću sve ponude koje sam dobio.
                  VW über alles.

Comment

• Davor
                    CBC Senator XXL
                    • 02.03.2005
                    • 498
                    • Novi Sad

Predlazem moderatorima posto je ovo veoma korisna tema a da ne bi kasnije bila stalno ponavljana da svako ko ima nov ugovor ili ponude da ih postavi pa da imaju ljudi detaljan uvid sa svim mogucim detaljima jer ima svakakvih ponuda.

Comment

• bili
                      CBC Senator
                      • 13.11.2007
                      • 208
                      • NS

Dakle ovako. Samo da napomenem u pitanju je Golf 6, sa predračunskom cenom od 20404 e. Dakle rizična grupa. Da je ipod 20000, kod nekih osiguravača (DDOR) bi bilo povoljnije.

1. DDOR povoljnija ponuda od dve dobijene
                      Apsolutno učešće je obavezno i uvek iznosi 200 e zato što je vrednost vozila preko 20000 e. Bez relativnog učeešća polisa iznosi 1377 e za plaćanje u 12 rata, 10 % popust za plaćanje odmah. Sa 5 % relativnog učešća je 1242 e na rate, sa 10 % je 1171 e. Postoji mogućnost bez ikakvog učešća i onda je 1568 e na rate. Isplaćuju dve štete, i ne pokrivaju štete uzrokovane divljim životinjama. Ne teba bilo kakvo dodatno obezbeđenje.

2. Dunav povoljnija ponuda od dve dobijene
                      Obavezno 20 % (min 100 e) učešće, zato što je auto rizična grupa. Potreban Zeder ili GPS, cena na rate 112.992 din.

3. AMS povoljnija ponuda od tri dobijene

4. Delta Generali

5. Uniqa povoljnija od dve

6. Wiener (neverovatno visoka ponuda, pa kontam da su se možda i zeznuli, jer su ostale koliko toliko približne)

7. Takovo

8. Triglav
                      Na sajtu imate odličan kalkulator premije kaska, ali mi nijedna varijanta nije odgovarala.

Meni su od ovih prihvatljive jedino ponude koje imaju do 10 % učešća odnosno 100 e. Takve su retke i odlučio sam se za AMS zbog:
                      1. Najpovoljniji za 10 % učešća (možda se na kraju odlučim i za 5 %).
                      2. Pokriveno apsolutno sve neograničen broj puta.
                      3. Prihvataju Defend Lock koji ugrađuje Porsche NS.
                      4. Kolima može da upravlja bilo ko, samo da ima dozvolu i da nije pod uticajem alkohola.
                      5. Na poklon se dobija Žuta članska karta AMS, nije nešto (2000 din) ali može da koristi u inostranstvu.
                      VW über alles.

Comment

• tomamega
                        CBC Senator XXL
                        • 19.03.2009
                        • 715
                        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Mesečna rata za osiguranje skoro ista kao rata za kredit za "normalne" automobile. VW je čudo...

P.S. Već sam čuo da ovi iz Wienera nisu normalni, tako da ovo verovatno nije greška.

Comment

• StudentBGD
                          CBC Senator XXL
                          • 18.12.2007
                          • 1027
                          • Beograd

Pre 2 godine je Wiener bio u proseku za 20000 din jeftiniji od ostalih i jedini je tada nudio bez ucesca u steti. Izgleda su se uobrazili u medjuvremenu

Comment

• MarkoJTD
                            CBC Senator
                            • 04.05.2008
                            • 249
                            • Beograd

Nisu jedini nudili bez ucesca u steti, ja sam zadnje dve godine bio u delti osiguran isto bez ucesca.
                            - Italian for style

Comment

• StudentBGD
                              CBC Senator XXL
                              • 18.12.2007
                              • 1027
                              • Beograd

Moja banka ne prihvata osiguranje kod Delte

Comment

• mightyprospero
                                CBC Član
                                • 04.12.2007
                                • 31
                                • Kosutnjak

Delta Generali je apsolutno najgora varijanta za kasko osiguranje u Srbiji. Imaju prevarantski stav da klijent pogresno i nepotpuno informisu o uslovima osiguranja, gledaju da izbegnu i minimiziraju stetu kod procene, u polisi navode, samo delimicne uslove, dok se puni uslovi ne znaju i zavise od njihove volje i tumacenja. Pri tome ako placate polisu na rate, nece vam platiti stetu, sve dok ne uplatite polisu u potpunosti. O neljubaznosti, neposlovnosti ne treba ni trositi reci, jer su u tome apsolutni sampioni. Na svu srecu pa sam uzeo kasko kod njih na samo godinu dana.

Comment

Working...
                                X