CITROEN XM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

ne ne rukavice nosi moj drugar koji radi u prehrambenoj industriji pa nesme da ima masne ruke...
    Inace nije maneken...
    https://t.me/pump_upp

Comment

• -Miki-
      Moderator
      • 09.11.2005
      • 708
      • Valjevo
      • Honda Accord coupe cg4

Auuuuu Konacno Djuka ozive tvoj XM nego ja nesto ne shvatih jel ga sad vozas ili ne.

PS: Sto se tice CD-a hmmmm kako mogu da ga dobijem hoces neki info u vezi adrese ili na PM , sve vezano za xm-a je vise nego dobrodoslo !!!

Pozdrav
      Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

XM je vec presao 3600km od havarije motora. Vozi se non stop i upravo sam mu produzio registraciju (18.500din.).
        Solja je pukla i zamenjena.
        Sad ide pu pu pu odlicno.
        Za CD samo se javni kako da ti ga dostavim...

Comment

• mmgoran
          CBC Član
          • 12.04.2006
          • 10
          • Beograd

CD

Originally posted by djukic
          CD kompletan radionicki sa podacima, alatima, nacinom postavljanja, rasturanja..... ma uzivasncija 1860 strana ciste mehanike, elektronike... javi se da ti dam
          A jel moze jedna rezervna kopija tog cedeja, cisto da bude na sigurnom

Prazan cd naravno imam, a mogu da platim i vopi

Jel moze oko detalja na PM.

Poz,
          Goran

Comment

• citroendzija
            CBC Član
            • 11.06.2006
            • 65
            • cacak

Evo mene opet samo pod drugim nickom(nekad citroen xm).Konacno mi je omeksao volan Zamenom gumica na h razvodniku i regulatoru,napumpao sam i prednje bombe.I ne bih ga menjao ni za c5 Inace i ja sam imao problem sa jastukom ali meni nije pukao na vreme sam ga zamenio.Samo sam nasao za hidroaktiv pa dok sam napravio reducir jos 5e i 50e za njega
            xm 2.0

Comment

• xmovc
              CBC Član
              • 14.12.2005
              • 13
              • Slovenija

@Miki, jesi li ugradio onda gas u XMa? Ja sam ugradio obicni Lovato-venturi bez lambda kontrole (nema ni katalizator, auto je 2.0 i, 89kW godiste 1990) i auto radi potpuno ok, ne osjeca se ni neka razlika medu gas i benzin medutim na gas (u leru) radi auto puno bolje nego na benzin. U više nego 20 hiljada km (na gas, sa njim sem u 7 godinama prosao 170 hiljada km) nisam nikad osjecao detonaciju ali nisam ga ni vozio tako, da bi moglo doci do nje. Sad ga prodajem i baš mi je žao, da ga po vašim propisima ne možete (više) uvoziti. Kod nas uopste nema interesa, mozda cu ga rastaviti i prodati po djelovima, ali zao mi je jer je zaista ispravan i redovito odrzavan (sto trebalo da se promjeni-promjenjalo se sa novim djelom)

@djukic
              Ista solja pukla i meni, ali ja sam je jos pravovreme našao (zapravo dvaput jer prvi put ugradio sam polovnu ali one najvise puku na desnoj strani i "nova" bila je slaba). Kod nas samo nova solja kosta nekih 300?. Ako si stavio polovnu treba da je kontrolisaš povremeno. Šta si onda ucinio sa havbom?

Pozdrav

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Normalno hauba je jos ispravljena tako sto sam skakao po njoj bukvalno.
                Kupicu drugu haubu ove kosta 40 EUR-a samo cekam da li ce u dogledno vremen da naleti u istoj boji cisto da nefarbam
                Sto se tice solje, hm, pa moj auto je prosao sito i reseto. Vozen je kao sluzbeni auto direktora trepce iz Kosovske Mitrovice i veci deo svoje kilometraze presao je vozeci se od Beograda Ibarskom magistralom do Kosovske Mitrovice i to u vreme kada su tamo bili krateri a ne put...

Comment

• -Miki-
                  Moderator
                  • 09.11.2005
                  • 708
                  • Valjevo
                  • Honda Accord coupe cg4

@xmovc
                  Da ugradio sam i ja bas taj isti lovato (obican venturi) posle dugog premisljanja i razgovora sa drugima a na kraju krajeva i djukin savet mi je bio veoma bitan kad je rekao da ga on ima i da mu sasvim korektno funkcionise. Evo posle 7 meseci presao sam nekih 10.000 km na plin i radi kao i prvog dana samo sam ja posle par dana nakon ugradnje malo prestelovao ler i to je to. Sto se tice XM-ova kod vas u Sloveniji i nas ovde u Srbiji zalosna istina je da nisu nesto preterano cenjeni (golf 2 i kadett su zakon hmmmm ) ali doduse ovde donekle i razumem jer xm koji je u dobro stanju vlasnik ga ne prodaje (bez preke potrebe ja sam recimo vlasnik punih 6 g i nemam nameru da ga menjam jos neko vreme) a krsevi nemaju nikakvu cenu pa ni vrednost. Kod vas opet je standard bolji tako da vi mozete sebi da priustite novije automobile koji su realno opet bolja varijanta od xm-ova starih po 15,16 god. i tako u krug . Zaista je velika steta da tvoj auto ode u delove kad je vec tako odrzavan ,a i vidi se na slikama da je odlicnog stanja , ja bih ti preporucio da jos malo sacekas sa tim jer veruj mi moj auto ko je pogledao malo bolje , izbliza i shvatio otprilike sta je taj auto ,odmah mi je davao raznorazne ponude i kombinacije za prodaju a bilo ih je dosad bar 10-tak. tako da pretpostavljam da ce se i tu naci neko pametan kome ces prodati ceo auto (hmmm za stvarno smesne pare) i ko ce se slatko navozati s njim u zdravlju i veselju.

@Djukic
                  Normalno hauba je jos ispravljena tako sto sam skakao po njoj bukvalno.

HEHEHEHEEHEE dakle djuka obozavam tvoje postove uvek se slatko nasmejem kad nesto procitam inace ovih dana svracam do tebe zvrcnucu te pre nego sto krenem.

Pozdrav Miki

Comment

• dishaka
                    CBC Član
                    • 22.06.2006
                    • 36
                    • Beograd

disa

Bio sam vlasnik raznih Citroena... prvi auto DS21 palace... pa Dijana... pa Viza 1124 cm3 (dvanaest godina)... pa AX 1.1... pa BX... i konacno XM 2.0i

Video sam da ste nesto stali sa pisanjem, ovaj auto se cudo, mozda i bolji od ajkule, kako ga zovu napolju "leteci cilim" ali nevidjeno...
                    Imam ugradjen gas, lik pre mene je vozio dve godine samo na gas, iskljucio je benzinsku pumpu, ja sam to sve vratio ali paljenje na benzin zeza, nekad upali na benzin nekad ne, kad upali radi normalno a kad ugasis i probas ponovo on nece... neznam sta to moze da zeza. Inace na gas ide ko blesav... Ima sve na struju i sve radi...tu je cak i duplo zadnje staklo koje su neki skidali, smeta im, ono sto sam gledao u prodaji, malo sam konfuzan ali ovo je prvo pisanje ovde... video sam da je gosp. Djukic imao neki CD za XM-a ja sam poskidao svasta, pa da se cujemo... pozdrav.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

A u svaka cast na XM-u. Cd mozes da dobijes nije problem samo se javina PP.

Comment

• citroendzija
                        CBC Član
                        • 11.06.2006
                        • 65
                        • cacak

Cestitamo
                        xm 2.0

Comment

• -Miki-
                          Moderator
                          • 09.11.2005
                          • 708
                          • Valjevo
                          • Honda Accord coupe cg4

Pozdrav dishaka i dobrodosao u klub xm-dzija . Auto lepo izgleda a sto se tice tvojih problema moje misljenje je da te zezaju dizne a moze biti i slab pritisak pumpe (zbog stajanja membrane popustile) pa pokusaj nesto od ovog mozda resis problem voznje na benzin

Pozdrav

Comment

• dishaka
                            CBC Član
                            • 22.06.2006
                            • 36
                            • Beograd

ja se zahvaljujem!

evo jos slicica, morao sam na kanal da slikam i odozdo, da bi lagano posle razgledao... auto je nazad ko kamen...
                            moram bombe ili da menjam, (najverovatnije) u PCR-u u zarkovu 1900.- din. nove (verovatno fabricki reparirane?)
                            da li se isplate, ili kod Dragana u Starcevo, jel ima neka adresa ili tel. ili je jos uvek onaj broj sto sam nasao tu negde na forumu?
                            (013/633-157; 063/267-210)?
                            inace u zarkovu kod "milicevica" traze 20 evra za zamenu i punjenje i tvrde da je bolje od one nove? iz PCR-a...xm..xm
                            a xm ima 7 kom...
                            evo i neki "dijagram" modela citroena po godinama i klasi modela...treba i crevo od klime da zamenim (od kompresora) i napunim freonom...da li vredi zvati one preko oglasa sto dolaze kuci...jeftiniji su punjenje 35e u servisu 4500 do 5000 din. sve bi uradio za 60-70e (zamena ulja u kompresoru, filter, crevo, punjenje..., ajd' da nedavim mnogo evo slicke

a imam i neke filmice lotus ford i xm voze izmedju cunjeva ford brzo ispadne xm=lotus sa 55 milja ako xm cak i bolje prolazi... voznja gs na tri tocka... reklame za xm-a... i sl.. dosta je udavi ga ja pozdrav

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Posto vozis seriju 1 XM-ova a njihova boljka je regulator visine (zadnji) moj savet ti je da odes i da pored zamen ili punjenja bombi uradis i pregled regulatora i naravno pregled lezaja zadnjeg trapa. Inace najvaznije kod bombi je koliko su stare odnosno koliko su stajale u radnji!!!

Comment

• citroendzija
                                CBC Član
                                • 11.06.2006
                                • 65
                                • cacak

Kako meni u Cacak da posaljes taj disk sa tim filmicima ili mi reci gde da ih skinem POZZ
                                xm 2.0

Comment

Working...
                                X