ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nigy
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2006
    • 921
    • BGD

Pa predpostavlljam, samo me zanima koji polozaj zauzima klip kada nema pritiska, tj. da li mu smeta gravitacija da se vrati u normalan polozaj (sa standardnom oprugom)...

Meni konkretno blokira prednji desni tocak na jacem kocenju, sto extremno destabilizuje pravac i moram biti vrlo skoncentrisan da ostanem u liniji. Prvo sam mislio da se to desava zbog moje tezine na levoj strani, ali ni sa dva putnika na desnoj, situacija nije mnogo bolja. Imam utisak kao da se u tim trenucima taj tocak podvlaci pod auto.
    Alexa mi rece da je to do distributora kocenja i da ako njega eliminisem, necu imati tih problema.
    Na 1.6 koji sam imao, isti je bio skinut.

Originally posted by Jovana
    Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• ljube-kugla
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 1531
      • batajnica

probaj kad izvadis plocice da li klipovi idu lako,ako idu onda su klesta u redu,onda probaj kad neko stisne kocnicu da li moze da se ispusti na sisici za ozracivanje ako je i dalje tvrda pedala a ulje ne izlazi pod jakim pritiskom,onda je garant crevo problem,imao na dva auta,jednom na alfi prednji levi,a drugi kod caleta na cromi zadnji levi,na naglom kocenju ostane da blokira i posle nekog vremena polako popusti
      ko na nas krene iz mesta je naje&o
      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• ljube-kugla
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 1531
        • batajnica

probaj kad izvadis plocice da li klipovi idu lako,ako idu onda su klesta u redu,onda probaj kad neko stisne kocnicu da li moze da se ispusti na sisici za ozracivanje ako je i dalje tvrda pedala a ulje ne izlazi pod jakim pritiskom,onda je garant crevo problem,imao na dva auta,jednom na alfi prednji levi,a drugi kod caleta na cromi zadnji levi,na naglom kocenju ostane da blokira i posle nekog vremena polako popusti

Comment

• Nigy
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2006
          • 921
          • BGD

Ne verujem da je ista od toga.
          Pre oko 1k km su stavljeni novi Lucas diskovi i plocice, creva zamenjena novim teflonskim, ispran sistem i stavljena nova kociona tecnost. Pri tome su razradjena zadnja kljesta, dok su prednja bila skroz OK.
          Naravno, ispusten je i vazduh...

Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• ljube-kugla
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2006
            • 1531
            • batajnica

promeni majstora,mozda taj sto ti je radio ima neku crnu magiju

salu na stranu,po ovom ne bi trebalo da pravi problem sem ako nije blokirao glavni kocioni,ili mozda regulator,s obzirom da mislim desna idu kroz njega,probaj,dal radi klipcic ispod gumenog cepa na regulatoru kad se jako stisne kocnica

Comment

• superfly tnt
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2006
              • 609
              • Zagreb

Originally posted by Nigy
              Iz ove fotke zakljucujem da nije bitan polozaj distributora?
              Superfly, baci fotke kako si ga ti montirao.
              nema veze polozaj, tj mozda ima 0.0001 % jer je opruga toliko jaka da ne stvarno svjedeno kako ga stavis. ja sam svoj stavio kao u originalu ali sam okrenuo onaj kraj sta gleda prema servu, prema napred radi pristupa sarafu, tako mi je bilo najlakse radi savijanja onih crijeva.

a cek jel ti blokira pri laganom kocenju ili jednostavno imas osjecaj da su ostale oslabile pa moras stiskat jace papucicu? ovo je inace cisti simptom zacepljenog crijeva.

vidi nakon normalne voznje jel ti vruca ta felga, moze bit da su zacvikale kocnice
              TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
              nova stranica

Comment

• superfly tnt
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2006
                • 609
                • Zagreb

susjedi vec pitaju koji vrag mrdam danima po autu a nista se ne vidi.

e pa nemoze to tako vise.

felge 100 eura, stigle iz karlovca
                volan 20 eura, iz osijeka

zagreb smo vec opustosili pa smo se bacili na druge krajeve
                nova stranica

Comment

• Nigy
                  CBC Senator XXL
                  • 13.04.2006
                  • 921
                  • BGD

@ ljube-kugla
                  Jedino sebe da zaobidjem...
                  Samo prednji desni tocak (taj koji blokira) se direktno koci iz glavnog kocionog - sve ostalo ide preko distributora.

@ superfly tnt
                  I ja sam zamislio takav nacin postavljanja, mada vidim da nije bitan polozaj.
                  Ne treba mi neka posebna sila da bih kocio. Sve radi super dok ne dodje do jaceg pritiska na papucicu, tada zablokira taj tocak i moram otpustati pedalu da se ne bih izvrteo. Kljesta ne blokiraju, felna nije nista toplija od ove druge, a sva 4 tocka se normalno vrte kad su u vazduhu.

Simpa su felne i volan. =]
                  Nego, sta ti meri dodatni merac na tabli? Temp. ulja?

Comment

• superfly tnt
                    CBC Senator XXL
                    • 29.05.2006
                    • 609
                    • Zagreb

da to je mjerac temp ulja.

probaj izbacit distributor pa vidi kako ce kocit, mnogi ovdje to uopce nemaju. to ti nije velik problem, trebas savit crijeva , a odzracivanje ce se samo dogodit ako savijes crijeva dovoljno da od cilidnra idu prema dole. samo tuckas po cilindru dok ne izadju svi mjehurici u posudici.
                    nova stranica

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by Nigy
                      Pre oko 1k km su stavljeni novi Lucas diskovi i plocice, creva zamenjena novim teflonskim, ispran sistem i stavljena nova kociona tecnost.
                      Pitanjce,kad je vec ta prica .Isprao sistem svezim AT uljem ili necim drugim?
                      Tnx za odgovor unapred .

Comment

• dekideki
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1914
                        • Beograd

@superflytnt: svaka cast na savetima. napisi jos samo utiske sa/bez tog distributera, koja je razlika u kocenju/pedali, da li se treba drukcije ponasati prema kocnici tada, sta je bolje u sustini - sa ili bez?

*volan je lego kao lego kocka
                        .

Comment

• superfly tnt
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2006
                          • 609
                          • Zagreb

ovako ja sam probao pa su mi blokirali zadnji kotaci. sve zbog loseg kocionog cilindra. jednostavno prednje nisu imale dovoljno tlaka i zadnje su blokale. e sad , nino i mika jure sa svojim sestacima i nemaju problema stime a voze bez distributora. ja cu sad izbacit ovaj svoj cisto da vidim kako se ponasa, pa cu vratit opet(jer mi se jako svidja ovo sa stelanjem). pedala ce bit tvrdja ako ti je distibutor los, imaces bolji osjecaj.

prvi dio filma je nino, a drugi dio gdje je iznutra kamera je mika, pa vidi.
                          nova stranica

Comment

• Nigy
                            CBC Senator XXL
                            • 13.04.2006
                            • 921
                            • BGD

@ Flavio
                            Kupio sam po kile tecnosti vise nego sto mi je trebalo, pa sam proterao stari, onda bacio stara creva i stavio teflone, pa onda malo dize 'ozracivao'

@ superfly tnt
                            U petak sam free, pa cu se latiti posla. Mada, to sa stelovanjem mi vise odgovara, posto se desava da imam puna kola putnika.

Comment

• superfly tnt
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2006
                              • 609
                              • Zagreb

pa tim bolje, ako si natovaren iza teze ce blokirat
                              nova stranica

Comment

• bojan77
                                CBC Veteran
                                • 05.08.2006
                                • 179
                                • Jagodina

U principu nije bas pametno da se izbaci korektor sile kocenja.
                                Da nije potreban ne bi ga ni bilo.
                                Problem je u tome sto bez njega svi tockovi isto koce pa pri naglom kocenju sa praznim autom moze da se desi da zasnji kraj stigne prednji,dok korektor u toj situaciji ne dozvoljava da zadnji tockovi blokiraju kao prednji te na taj nacin auto zadrzava pravac .Pod opterecenjem pojacava se i sila kocenja na
                                zadnjim tockovima .
                                Mislim da ce tebi biti dovoljno da promenis samo crevo.

Comment

Working...
                                X