Zanima me koliko izlazi auto sa carinom i Pdv-om ako u Nemackoj kosta 10700e? Ne znam kako se tacno racuna, ali npr. lik koji doteruje automobile iz Belgije mi je rekao da bi Bora 96 kw koja tamo kosta EXPORT PRICE/PREIS=8900 EURO, izasla ovde oko 13000 i kusur?! Mislim da sam procitao negde na forumu da na cenu tamo treba dodati 50%, ali ne secam se gde. Koliko zapravo treba dodati na export price cenu auta da bi se dobilo pravo stanje stvari? Jbg, u matematiku se razumem ko Marica u....
Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Fala. E sad, cisto iz znatizelje, kad bi mi neko mogao objasniti. na koju fintu se Ovde prodaju Octavie, G5 za 13700e, kad sam obio bar 20 sajtova auto kuca u Belgiji, i cene su skoro iste kao i kod nas!!!! Znaci kad bi sam otisao u Nemacku/Belgiju po auto, nasao Octaviu 2004 sa 130000km 'jeftino", znaci za 12000e, ona bi ovde izasla 18000, tj skoro ko novaDoduse, pored svakog auta gde je pisalo umesto cene DEBATABLE, pisalo je i crvenim slovima SOLD! Dali ovi nasi uvoznici jure kad tako ispadne neki ispod cene ili...
Najjeftiniji G5 2.0Tdi sa mobile.de u Belgiji
VW Golf V 2.0 TDI 136CV 5 , Limousine used
EUR 13.685, VAT reclaimable
B-01930 Zaventem, Initial registration date: 03/05, 156.800 km, 101 kW (137 PS), Silver grey-metallic,
diesel, Manual gearbox, Auto. A/C, Central locking, Electric windows
Comment
-
-
Originally posted by dumbarajkotražio sam forum ali nisam našao ništa na ovu temu... naime, mobile.de (i ostali) su puni automobila tipa 96/7/8/... godište koji su EURO 3!? jel' nije EURO 3 samo za kola posle 2000+?
eno Audi A4 1.8T Quattro, '96, piše EURO 3 i tako brdo drugih... jel' ovo može da se uvozi?
Originally posted by iwcham1979Zanima me koliko izlazi auto sa carinom i Pdv-om ako u Nemackoj kosta 10700e? Ne znam kako se tacno racuna, ali npr. lik koji doteruje automobile iz Belgije mi je rekao da bi Bora 96 kw koja tamo kosta EXPORT PRICE/PREIS=8900 EURO, izasla ovde oko 13000 i kusur?! Mislim da sam procitao negde na forumu da na cenu tamo treba dodati 50%, ali ne secam se gde. Koliko zapravo treba dodati na export price cenu auta da bi se dobilo pravo stanje stvari? Jbg, u matematiku se razumem ko Marica u....
aj da skratim debatu oko uvoza koliko toliko.
za invalide PROVERENO vozilo mora biti do 2500cm bez obzira na godiste pod uslovom da je euro 3 ili moze i euro nijedan u saglasnost ministarstva.
Uvesti sasiju ili motor je moguce samo ako je euro 3 (mada mi nije jasno sta je kod sasije euro3)
euro 3 nema veze sa godinom proizvodnje vec sa standardom vozila (astra 1.6 16v 99 god = euro3, vektra isti motor 98 god isto tako)
U zakonu stoji da vozilo mora zadovoljavati standard emisije stetnih gasova euro 3, i vozilo mora biti u voznom stanju.
troskovi uvoza
osnovna cena auta
dovoz 450-550€ (carina zaracunava na osnovnu cenu 200€ prevoz)
propratni papiri 40-50€
cerinsko skladiste 1000 1500 din
spediter 90-150€
homologacija ako je potrebna 400 din i jos 100€ ako se trazi saglasnost od uvoznika (samo u slucajevima korozije brojeva motora i vozila do 2002 god ali ne u svim gradovima)
carina 20.5%
pdv 18%
kilometraza ako se radi 25€ dizanje i jos toliko spustanje
servisna ako je imas punjenje 10-20€ ako je nemas + 20€Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
-
Da li neko moze iskreno da mi kaze koliko kosta registracija za Alfu 145 1370ccm 76kw 2000god.
Ovde u NI mi kazu da je 16960din a u BG 21000din da li je to moguce? trenutno je auto na BG tablice,opstina barajevo...
Znaci interesuje me da li je reg u BG stvarno tolika ili se me lagali?
hitno potreban odgovorOriginally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Ne moze biti vise od 16-17K din nikako, upada u grupu do 1600ccm i to je to
http://www.amss.org.yu/ pa vidi na registracija vozila
http://www.dunav.com/motorna_vozila/osi ... .php?id=51 i imas kalkulator pa se izracunaj..
Tehnicki ti je oko 800-1000 din
I saberi se, mislim novcano i to je to.
Comment
-
-
Stakla mozes da osiguras i kod drugog osiguravaca, a cena zavisi od iznosa stete koji ce oni da pokriju, npr osiguras na 20000 din, a svaku stetu preko toga, tj razliku ti placas.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Koja je procedura carinjenja motora, prelazim sa 1.4 ie na 1.8 ie, auto je fiat tipo, motor uzet sa stranca, posedujem saobracajnu sa odjavom,auto je presao granicu, tj. dosao je iz Svajcarske, sta sada treba da radim da bih ga ocarinuo, kakav je redosled, procedura?
Comment
-
Comment