Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Carina i 10%.

Da ne otvaram novu temu a da probam da iznesem ono o cemu se suska je da od carine od 10% nece biti nista ali u kom aspektu. Carina na uvoz polovnih automobila ce biti 10% i to jeste snizenje, ali (to cuveno ali) ukidaju se svi katalozi i uvodi se jedinstveni eu katalog tako da nece biti vazno iz koje je drzave vozilo i ukida se popust na kilometrazu i na ostecenja tako da se opet dodje na isto!Jedina prednost je sto ce biti manje malverzacija prilikom uvozenja sto se tice kilometraze. to je sustina.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• enzo89
      CBC Početnik
      • 04.12.2008
      • 8
      • Beograd

Treba da uvezem peugeot 406 iz Svajcarske,koji mi stize u BG dovozi mi ga prijatelj,kako ide oko carinjenja i svega toga sa carinom?Ja sam cuo datreba da ga carinim u luci Beogra,da li neko zna da li je to tacno?

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

ti biras carinski terminal znaci mozes ga carinite gde god zelis

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

da li ga uvozis na firmu ili na ime. Ako je na firmu biras gde ces da ga carinis (mislim na grad). Ako ide odma na ime ide na mesto koje ti je upisano u lk.
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

Comment

• enzo89
              CBC Početnik
              • 04.12.2008
              • 8
              • Beograd

Ma ja zivim u Beogradu covek ce meni da ga doveze na kucu shto znaci da ja imam stranca kod sebe,poshto mi prijatelj zivi tamo njemu je najlakse da mi doveze do kuce kad vec odlazi u Srbiju...Koliko se ceka na carinjenje i koliko ce da me iskosta carina otprilike ako neko zna za auto peugeot 406 2.0 benzin 160 000 je presao i ima sve osim koze,mnogo bi mi znacilo da mi neko makar otprilike kaze i koliko dana lezi auto kod njih posto sam cuo da treba da bude kod njih dok ga carine.Auto je 2001 godishte

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

ok. Moraces nazad na granicu da pravis ulazne papire! Imas li kupoprodajni ugovor, da li auto ide od fizickog ili pravnog lica od toga svega ti zavisi carina. Auto ti ide na homologaciju posto je 2001 to se ceka oko 15 dana, auto normalno ide u zicu i racunaj da ce ti trebati oko 3 nedelje u tvom slucaju da sve resis. A za cenu videces i sam.......

Ulazni papiri oko 3000 din
                carisnko skladiste da li po nedelji ili po autu sve zavisi od skladista
                spediter
                carina i pdv
                malo cascavanja
                pa stavi na papir

Comment

• enzo89
                  CBC Početnik
                  • 04.12.2008
                  • 8
                  • Beograd

Josh jedno pitanje posto cu mozda morati da ga pokupim na granici sa madjarskom poshto uvozim auto za sebe da li mogu ja da ga dovezem do Beograda ili mi treba neki strani pasos da bi ga dovezao poshto me ortak danas izlozio da ne mogu da ga vozim do Beograda jer je stranac...

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

gde ides u madjarsku ili kod nas ga cekas. Mozes da ga vozis kada uradis carinske papire! A i sve da nemozes za par eurica opet moze tako da ...........

Comment

• enzo89
                      CBC Početnik
                      • 04.12.2008
                      • 8
                      • Beograd

Pa da trebao bi ja da predjem granicu tim autom u madjarkoj do granice bi trebalo da dodje...znaci ja ako sredim papire u opstini da ga uvozim na sebe nemam problema za zandarima?

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

Re: Informacije o birokratiji: Dozvole, uvoz, registracija...

druze. za 10€ neces imati problema s nikim

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

Znaci kupim ovde stranca 2002. ili novije godiste koji je doteran sa stranim tablicama i hocu da ga carinim,uvezem na svoje ime.

Koje sve papire on treba da mi da kad mi prodaje stranca,kako mi dokazuje da je on vlasnik vozila, treba li neka potvrda o odjavi, kako on uopste moze da odjavi auto ako ce da ga tera sa tablicama za Srbiju, cujem da treba neka carinska deklaracija i neki Eur1,tako nekako su rekli u Sat-u , sta je od toga tacno? i kako sastaviti ovde kupoprodajni ugovor kad je auto stranac i registrovan u stranoj drzavi?

I da li on teoretski moze ako je tamo kupio auto na svoje ime da kad se vrati u tu zemlju da prijavi da je auto ukraden iako ga je meni ovde prodao i onda da meni u toku onih 2 meseca kad se proverava auto oduzmu kao kraden i kako to spreciti?

i zbog cega uvezeni automobili vecinom dolaze sa samo jednim kljucem, gde je drugi i gde je kod kartica?

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

marko
                            da si malo prelistao forum ili koristio pretragu nasao bi sve odgovore na pitanja koja te zanimaju jer je tema vise puta sazvakana. Ako vec oces da radis tako nesto prepusti nekome drugome da ti to sve zavrsi ko se bas bavi time.

Comment

• Marko001
                              CBC Senator XXL
                              • 09.09.2006
                              • 1070
                              • Belgrade

Ovu temu sam celu procitao, ali nisam nasao kompletne odgovore na ova pitanja, samo ponesto onako parcijalno

Comment

• marko3
                                CBC Početnik
                                • 15.04.2009
                                • 1
                                • Beograd

Pozdrav.
                                Kako najlakse da prodam stranca (Rumun) koji nije na moje ime. Mogu da dobijem ovo

"ovlastuje se taj i daj da vozi u zemlji i inostranstvu , da moze da naplati stetu od osiguravajuceg drustva, da moze da porenese auto na sebe i na trece lica , da ga moze pordati .... itd itd..

Da li mi je to dovoljno da ga prodam ovde? Da li moram da ga odregistrujem prvo u Rumuniji, pa ocarinim...? Imam bosansko drzavljanstvo.

Jel postoji neka agencija koja moze sve ovo da odradi? Pa i da otkupi vozilo?

Comment

Working...
                                X