Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Zamolio bih sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju pravila desne strane, to jest da ne pišu poruke od četiri složene reči, i ja tako mislim, ili moglo bi to i jeftinije i tako to.... Ako nemate potrebe da napišete bar dva reda teksta znači da nemate potrebu opšte da pišete.

U skladu sa propisom prolaska na crveno brisaće se u zavisnosti od toga šta je lakše, poruke ili pisci.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• lenny
      CBC Član
      • 03.09.2006
      • 29
      • Novi Sad
      • Ford Focus 1.8 TDDi

Evo svežih informacija iz prve ruke:

Slika prati vest iz današnjeg "Blica".

Zvao sam Sektor za privredu Ministarstva ekonomije 011 285-5014 gde mi je ljubazna gospođa uzela broj telefona i rekla da će me obavestiti čim nešto sazna. Pre toga sam ipak pričao sa 3 druge gospođe koje nisu znale ništa o toj temi. Ipak, nakon nekoliko minuta, ljubazna gospođa me je obavestila da jednostavno odem u najbližim Zastavin centar i tu ostavim svoje podatke.

Na sajtu www.zastava10.com piše da u Novom Sadu postoje 2 takva centra, prvi je Autouniverzal na Podbari, a drugi na Spensu, koji je u stvari, pre izvesnog vremena premešten u Temerinsku 37.

Ne tako ljubazni gospodin iz Autouniverzala me nije ni pustio da završim pitanje "Dobar dan želim, da li kod vas mogu da..." nego je uleteo sa "Ne, ne, ne, to su mediji plasirali, mi to ne radimo, zovite 6338-350, tu-tuuuu..."
      Ajde, dobro, i to je neka informacija, mislim se, pozovem taj broj, naravno, zauzet, prvi, drugi, osamnaesti put...
      Onda sam zamolio brata da ode do Temerinske i ostavi moje podatke i podatke o mom punoletnom automobilu.
      Naravno, tamo je opšti haos, ljubazne i neljubazne gospođe objašnjavaju strankama po milioniti put istu priču, na levom ramenu drže fiksni, na desnom uhu mobilni, a jednom rukom kucaju po tastaturi ili pišu, znači opšti haos.

Ceo lager je prodat, za mesec dana bi trebalo da počne proizvodnja novog (starog) punta, samim tim i prodaja, pa će valjda ti spiskovi igrati neku ulogu, ali sam uveren da će sve biti preko veze, kao i sve drugo, uostalom.

Ipak, brat uspeva da ostavi moje podatke, a dalja procedura izgleda ovako:

Procenjuje se da će veliki broj ljudi prvo biti odbijen jer im banke neće odobriti kredit. U najpovoljnijoj varijanti, rata za osnovni model (koji, od osnovne opreme ima čak 2 pepeljare) po ceni od 5999€ (sa popustom) iznosi 83€, pogledajte www.kredit-kalkulator.com. To znači da osoba koja aplicira za subvencionirani kredit mora imati neto primanja od najmanje 250€ i da nema nikakva druga zaduženja po računu, što će mnoge eliminisati u startu.

Sledeća stvar je predavanje automobila na reciklažu. Sudeći po informaciji iz današnjeg "Blica" najbliži centri (za područje Novog Sada) su Braća ilić u Bačkoj Palanci i Kuli.

Najgore u celoj priči je što se ne zna koliko dugo će se morati čekati na novi auto od trenutka kada ga predate "sekaču". Po sadašnjim informacijama, to neće biti manje od 2-3 meseca. Znači, ako ga predam, recimo u aprilu, mogu očekivati da dobijem novi punto tek negde leta gospodnjeg.
      Ovo će eliminisati još jednu veliku grupu potencijalnih kupaca, a verovatno i mene, pošto ne mogu da budem bez auta toliko dugo.

Šta će na kraju ispasti od svega ovog ostaje nam da čekamo i vidimo, čak me ni oni neće zvati za mesec dana, nego treba da odem kod njih pa da se raspitam, ne vredi mi ni da zovem telefonom

Ipak, ako ovo ne uspe, ukoliko bude mogao da se kupi i po standardnoj ceni, kamata od 4,5% bez učešća je i dalje najpovoljniji način kupovine novog automobila kod nas.
      U tom slučaju bih prodao svog stojadina i platio deo učešća što bi dodatno relaksiralo kasnije troškove otplate.

Hoće li neko možda da kupi?
      Dnevnik jednog taksiste

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by Dora
        Zamolio bih sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju pravila desne strane, to jest da ne pišu poruke od četiri složene reči, i ja tako mislim, ili moglo bi to i jeftinije i tako to.... Ako nemate potrebe da napišete bar dva reda teksta znači da nemate potrebu opšte da pišete.

U skladu sa propisom prolaska na crveno brisaće se u zavisnosti od toga šta je lakše, poruke ili pisci.
        slazem se

a sad bez zezanja, ne znam sta kukate vise, ponuda je EXTRA! na stranu moje misljenje o zastavi, dinkicu, fiatu i sl., ali, 4.5%, bez kamate, na 7 godina...to je zaista povoljno.

jos nesto, ovo se odnosi na manfreda. kolika cena i koja kategorija auta, takav akumulator i gume. drugo, ja koliko znam, ni TRAYAL, a boga mi ni FAS jos nemaju homologaciju za ugradnju u punto, a.k.a. Z10, a kad budu imali i kvalitet ce biti u skladu sa vozilom u koje se ugradjuju, osrednji.
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

ne moramo ići čak do USA da bi zaključili da je taj punto skup. dovoljno je pogledati ovaj link i shvatiti koliko je zapravo taj punto skup. naime punto u klot opremi košta 6999 eura sa 1.2 motorom a sandero sa klot opremom i 1.4 motorom 7335 eura. da izuzmemo carinu može se zaključiti da je sandero mnooogoo jeftiniji.

a pri tome moram da napomenem prednosti sandera u odnosu na zastavin punto.

1. novi model koji je ja mislim izašao prošle goodine za razliku od punta koji više i nije aktuelan model.
          2. sandero je za klasu viši od punta.
          3. veoma bitna stvar je garancija koja je kod dacije 3 godine ili 100k km.

po meni jedini razlog zašto bi iko kupio punto u odnosu na sandera je zbog povoljnih uslova što se tiče kredita (4.5% je kamata i rok otplate 7 godina za punta a oko 12% i 5 godina otplate kada se uzima regulan kredit bez subvencija države) + zamena krša za popust od soma eura (mada i taj krš vredi neke pare tako da se ne može baš gledati kao na popust od soma eura).
          ako iko kupi ovog punta za čist keš a ne kupi sandero mogu opušteno da kažem da mu nedostaje pola mozga.

sad malo pogled sa druge strane.

rečeno je da će se ove godine proizvesti 15.000 punta. zoran radojević, generalni direktor zastava automobili, je izjavio za novine da će zbog velikog interesovanja umesto planiranih 400 vozila mesečno sa traka silaziti 800 vozila mesečno.
          ako kojim čudom krenu sutra da prave punta ja ne vidim način na koji će oni dogurati i do 10.000 punta. u toj zastavi ima 2500 ljudi zaposlenih koji ne proizvode kola nego ih samo sklapaju. znači u najboljem slučaju to je na godišnjem nivou 4 sklopljena (ne proizvedena) automobila po zaposlenom. da li je potrebno navesti primere koliko recimo kia proizvodi (ne samo sklapa) automobila po zaposlenom godišnje. a tek toyota.

ne bi bilo loše da se postavi pitanje zašto ovo država radi. zašto svi mi koji ne kupujemo tog punta iz zastave da finansiramo šrafciger industriju. zašto svi mi poreski obveznici da finansiramo subvencionisane kredite da bi par hiljada njih došlo jeftinije do kola. po nekim pričama to je iz razloga zato što će tu doći fiat i godišnje će praviti 300.000 vozila od čega će većina ići u izvoz u čemu će učestvovati i gomila domaćih kooperanata i svi ćemo kao narod imati koristi.
          što se toga tiče ja bih samo podsetio forumaše na ovu vest i da pažljivo pogledaju koje je to godine bilo i da pažljivo pogledaju koji su glavne ličnosti u toj vesti i da razmisle da li se neki od njih ponovo javljaju za reč.
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

potpuno tacno.samo me zanima hipoteticki kome bi mogli da uvale tu kolicinu od 300 iljade vozila od cega je skoro (hipoteticki)polovina matori punto

Comment

• Manfred
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2007
              • 905
              • Beograd

izvinjavam se za mali off.
              ja bih prvi voleo da se vozni park u ovoj zemlji podmladi bar za 10 godina... ne racunam oldtimere chiji sam ljubitelj i voleo bih i cesce da ih vidjam, konkretno mislim na krsheve pochevchi sa mechkom 123 i golfom 1...
              ja vozim punta, da se razumemo, svestan sam da je to mali gradski auto nize klase, ali je definitivno bolji, "ekoloshkiji" i udobniji (pod udobniji mislim da to da ne smrdi na benzin ili naftu, ne fijuche vetar kroz njega i tako to), ako nista drugo, od tih krsheva. drago mi je da ce narod moci da dodje to novih automobila, bio to fiat punto ili chervrolete spark.

u ovoj drzavi ipak preovladava ona kategorija koja se naziva obichan vozach, koga ne interesuju mnogo tehnikalije, a nema kintu za nesto ozbiljnije, pa se drzava ponudila da subvencionishe punta i dozvoli prosechnom vozachu da sebi omoguci nov auto po niskoj ceni, ali s obzirom na to da se zna koliko ima interesenata, drzava sigurno nece biti u minusu

nadam se da nisam mnogo omanuo, a ako jesam izvinite, al nadam se da je sushtina shvacena

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ja samo ne shvatam koja je svrha uporedjivati ono što ima tmao negde i nešto što ima ovde i sada. Tema je Punto na kredit a ne opravdanost ili neopravdanost ulaganja u ovo ili ono. Ovo je ponudjeno i to može, ono što bi vi hteli je za neku drugi temu koaj nema veze sa ovom.
                Ne znam koliko puta da kažem, držite se teme, nemam ništa protiv da se otvori nova tema sa opravdanošču ovoga ili onoga. Šta će se promeniti sa ovim komentarima niš to ne valja, ima tamo bolje. odete i kupite to tamo, prosto, ili nije?

Shvatio sam da nekima ovde to ne izgleda kao dobra investicija ali ne morate to dokazivati na deset sttrana.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Gildor
                  CBC Početnik
                  • 01.03.2009
                  • 1
                  • pored Drine....

Nisam nigde našao da li ponuda za reciklažu važi i za jugiće,to jest da li nude i jugiće po ovom modelu,tačnije?

Comment

• nemanya
                    CBC Veteran
                    • 29.03.2008
                    • 199
                    • Beograd

Originally posted by mugos
                    Poenta cele priče je da
                    1. Izbacimo krševe ( živela ekologija)
                    Da, 'al samo 5000 kom. Toliko će država da se "otvori". Besplatan ručak samo onome ko prvi stigne (tako barem vika Javni servis)
                    Izgleda su državni organi uočili da je kod nas ipak previše krševa,a previše krševa x 1000 eur znači puuuuno para.
                    Pa neka se rasporedi po gradovima,i eto kod svih pomalo ekologije
                    U kombinejšn (pazi sad!!) ulaze i vozila sa crnogorskim tablicama (biće velika konkurencija Yugićima da se izbore za ovih 5000 kom. koji se nude za zamenu).
                    "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• zvrle
                      CBC Senator XXL
                      • 01.11.2005
                      • 961
                      • Beograd, Batajnica
                      • Golf 4

Koliko sam primetio vecina crnogoraca su malo jači automobili pa ne verujem da će ih 1.2 motori interesovati, a takodje treba da se vidi kreditna sposobnost. Ima tu dosta ogranicavajucih faktora.
                      Mislim da ce se bas dosta jugica menjati za punto. Bilo bi super ako bi na kraju akcije dali statistiku koja su kola najvise ucestvovala u akciji.
                      “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• sholim011
                        CBC Početnik
                        • 02.03.2009
                        • 1
                        • bg

jedno glupo pitanje:
                        da li se radi o novom puntu

ili o starom (zastava 10)

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

Z 10
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• koja
                            CBC Veteran
                            • 30.09.2004
                            • 106
                            • Zrenjanin

Da li zna neko dali i clan porodice moze da uzme kredit ako vlasnik vozila nije kreditno sposoban?
                            ---------------------------------------------------
                            Peugeot 406 '98 1800cc 16v LPG conversion
                            ---------------------------------------------------

Comment

• GadGet
                              CBC Senator
                              • 15.08.2007
                              • 206
                              • Nbgd, Vozdovac

Zavisi od banke i uslova obezbedjenja kredita kod iste, moze i Pera Petrovic da ti kupi auto na kredit ako ima volju i ispunjene odgovarajuce uslove

Comment

• Paja Chutura
                                CBC Član
                                • 31.05.2007
                                • 47

A da li se zna koliko ja moram biti vlasnik tog krsa?Mislio sam da napravim neku transakciju za ficu,juga 45

Comment

Working...
                                X