Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Davor
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2005
    • 498
    • Novi Sad

Re: Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Moras biti vlasnik najmanje godinu dana.

Comment

• Paja Chutura
      CBC Član
      • 31.05.2007
      • 47

A,pazi sada, ja nesto listam i naletim na ovaj link iz blica sto je lenny postavio.Ovde pise:"Građani koji nemaju novca za nova kola baš kao ni mogućnost podizanja zajma, mogu svoj neupotrebljivi automobil unovčiti tako što će ga prodati nekome ko će iskoristiti program „staro za novo“. "Nabijem ih bas.Kod nas sto je neko pomenuo nikada nista nije transparetno,sve se radi preko kolena,na brzinu.Mogli su da sacekaju kraj marta i da sve lepo objave.Ja licno ako pricamo o tome sta se isplati,a sta ne.Nikako ne bih kupovao auto bez klime,a on je realno precenjen.E,sada altrernative su Dacia i recimo Accent koji je skuplji.Za Daciu sa klimom je rata na sedam godina bez ucesca(nemam para,a i da imam odakle mi?)je 152 eura ,a za accenta je 186.Ipak je to mnogo vise od onih 130 eura za punta.Ozbiljno cu da resavam ovo iduce nedelje,i da odem do banke posto mi nije jasno da li je 30% plate kao opterecenje ili 50%.Koja je banka najpovoljnija.Da li moze bez kaska i ostalo,pa cu da javljam.

Comment

• gti16v
        CBC Senator XXL
        • 05.08.2007
        • 343
        • BGD
        • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Originally posted by Davor
        A gde to pise? U uredbi sigurno ne...

Comment

• mishkom
          CBC Senator XXL
          • 07.08.2007
          • 591
          • N/A
          • N/A

Imam 2juga i reseno je da se oba zamene za punta. Jedan meni, jedan sestri...

Zao mi je strasno, mnogo sam vremena, zivaca i para istrosio na auto koji ce sad na presu, ali nema veze, imacu Z10 za zezanje i uzecu neku integralku,75icu ili tako nesto za uzivanje... Tezim ka zadnjoj vuci, a Alfa 75 je tu prava

Comment

• lenny
            CBC Član
            • 03.09.2006
            • 29
            • Novi Sad
            • Ford Focus 1.8 TDDi

Ovih dana intenzivno razmišljam:
            Takođe sam dosta vremena i novca utrošio na stojadina, pogotovo u poslednje dve godine, u decembru sam išao do Zlatibora, palio je bez problema i na -10, naravno, pridržavajući se osnovnih tipova i trikova za zimske uslove.

Sad bi trebalo da ga predam na reciklažu, i sve sam više uveren da oni najveći deo tih naših automobila neće uopšte presovati, kad mogu lepo da zarade na njima, i da ćemo ih i dalje sretati na našim putevima.

Da li neko zna (možda Dora), da li bih mogao da skinem kompletnu instalaciju za gas (ugrađen pre godinu i po) pa da ga tek onda predam? Napominjem da imam atest, u saobraćajnoj piše da ima pogon na gas, da li će to uzimati u obzir prilikom predaje automobila, pošto je i bez alternativnog pogona registrovan i u voznom stanju?

Ova procedura toliko ostavlja "rupa" da ne mogu ni da zamislim šta će se sve raditi kad počne zamena...
            Dnevnik jednog taksiste

Comment

• Davor
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2005
              • 498
              • Novi Sad

Originally posted by gti16v
              A gde to pise? U uredbi sigurno ne...
              Ne opterecujem se tim popustom jer uzimati kredit u danasnje svreme na 5 godina zbog auta je veoma veliki rizik,sta ako se ostane bez posla,koliko ce izaci taj punto na kraju kredita,akoliko ce da vredi tada,pa kad se uporedi kolko je baceno para,neka hvala,ima i pametnijih stvari u zivotu za uloziti novac,a ne voziti auto koji je skoro go k'o pistolj a kosta svega 200e jeftinije nego kad je poceo pre tri godine da se prodaje kod nas(govorim za placanja bez zamene staro za novo).

Nisam citao uredbu,ali svaka novina pise da se mora biti vlasnik najmanje godinu dana i da je vozilo registrovano i sa svim pripadajucim delovima,to su pricali i na vestima na otpadima za reciklazu.. i to je tako,znaju i oni da bi svi navalili da pokupuju razne trulje sa otpada za 50-100e i sad da kao ustede 1000e.
              Ko god uzima taj auto neka se dobro preracuna jer se dobija jedan auto sa premalo opreme(da ne kazem nikakvom),koji je premali da bi bio porodican auto(a u Srbiji se uglavnom trazi u jednom autu sve),tako da ja ne vidim tu nikakvu povoljnost placanja i uzimanja takvog kredita,ali vidim narod je navalio,samo se bojim da ne bude kao i sa malo boljim autima koji su kupljeni na lizing pa posle dve-tri godine uvideli ljudi da je to veliki trosak za porodican budzet pa ih banke oduzela i puni parkinzi sa njima.

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Ministar je rekao da mogu i crnogorci. Samo je potrebno da imas ovlascenje duze od godinu dana!!! E pa posto mora da postoji jednakost medju gradjanima, verujem da ce vaziti i ovlascenje na srpski auto duze od godinu dana!!!
                U svakom slucaju kakav je problem imati ovlascenje starije od godinu dana...
                https://t.me/pump_upp

Comment

• gti16v
                  CBC Senator XXL
                  • 05.08.2007
                  • 343
                  • BGD
                  • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

...Nisam citao uredbu,ali svaka novina pise da se mora biti vlasnik najmanje godinu dana i da je vozilo registrovano i sa svim pripadajucim delovima,to su pricali i na vestima na otpadima za reciklazu.. i to je tako,znaju i oni da bi svi navalili da pokupuju razne trulje sa otpada za 50-100e i sad da kao ustede 1000e...
                  Svaka novina spominje rok od godinu dana za ovlascenja za auta sa CG tablicam dok za vozila sa SRB nista ne spominju... Videcu danas, sutra, da okacim ovde tekst uredbe, lepo pisu uslovi za vozila sa SRB tablicama da je registrovan, kompletan, u voznom stanju... Nikakav rok se ne spominje sem onog da akcija traje do 30.9. ili do utroska namenjenih sredstava, a za vozila sa CG tablama se trazi da ovlascenje bude izdato pre 1.1.2008...

Comment

• Davor
                    CBC Senator XXL
                    • 02.03.2005
                    • 498
                    • Novi Sad

Originally posted by gti16v
                    Svaka novina spominje rok od godinu dana za ovlascenja za auta sa CG tablicam dok za vozila sa SRB nista ne spominju... Videcu danas, sutra, da okacim ovde tekst uredbe, lepo pisu uslovi za vozila sa SRB tablicama da je registrovan, kompletan, u voznom stanju... Nikakav rok se ne spominje sem onog da akcija traje do 30.9. ili do utroska namenjenih sredstava, a za vozila sa CG tablama se trazi da ovlascenje bude izdato pre 1.1.2008...
                    Dosad sam cuo bar 20 puta vesti u vezi Punta za 6000e i svaki javni mediji(da li dnevne novine,da li TV vesti,SAT...) i svagde je bilo da moras biti vlasnik najmanje 1 godinu,da je auto registrovan,sa svim delovima i stariji od 10 godina.
                    Neki dan sam bas se salio sa drugarom jer ima jednog starog stojadina i da ga menja za Punta,ali kaze nije godinu dana kod njega i istekla mu registracija pre par dana.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Poredjenje sa EU je svakako na mestu. Ako dodamo Carinu od 10% koja se placa u Srbiji, to je jedina razlika izmedju nas i EU. Marza trgovca mora da postoji i ovde a i u EU.
                      Nerazumem kako to Punto moze biti jeftiniji u Madjarskoj od Srbije zemlje u kojoj se proizvodi i u kojoj dolazi BEZ CARINE!!!!!!!!!!!!!!
                      Ko ovde skida kajmak, pa zar moramo uvek surutku da kupujemo?!?! SRAMNO!!!
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

Vlada Srbije usvojila je program zamene starih automobila za novi kragujevački Punto. Potvrdu o pravu na popust od 1.000 evra pri kupovini novog Punta, građani će moći da dobiju u centrima za reciklažu. Dozvolu za obavljanje tog posla dobilo je devet preduzeća u Srbiji.
                        Centar za reciklažu u Železniku jedno je od preuzeća u Srbiji koje će izdavati potvrde o recikliranim zastavinim automobilima.
                        Na osnovu nje, građani koji žele da kupe novi Punto, moći će da ostvare popust od 1.000 evra, i tako novi automobil kupe za 5.999 evra. U centru napominju da stari automobil mora da bude u voznom stanju.

“Potrebno je ustanoviti ko je vlasnik, znači treba doneti dokaz o vlasništvu, saobraćajnu dozvolu, ili ugovor o kupoprodaji, a posle toga naši ljudi snimaju broj šasije i motora da bismo imali dokaz o tome i izdajemo dve potvrde. Dva originala idu čoveku koji je doneo vozilo, posle toga jedna potvrda ide u policiju, a druga potvrda namenjena je distributeru vozla uz koju mu on daje popust od 1.000 evra”, rekao je Dejan Dubajić iz Centra za reciklažu.

Procedura dobijanja popusta je jednostavna.
                        Pošto izabere model i dogovori datum isporuke, kupac treba da ode do centra za reciklazu, gde ostavlja stari auto i dobija potvrdu o popustu.

Osim centra u Železniku, dozvolu za reciklažu dobilo je još devet preduzeća, tako da će zainteresovani građani svoje stare autmobile moći da predaju u najbližem centru za reciklažu.
                        U Kuli će taj posao obavljati Metalpromet,u beloj Crkvi “DOO Energrom”, “Inos Sinma” u Sevojnu i “Ines Napredak” u Šapcu. U Aleksincu, Kragujevcu i Bačkoj Palanci Zastavina vozila će reciklirati “Maksi co”, “Zatava reomat” i “Braća Ilić”.

Popust od 1.000 evra za novi Punto može dobiti samo vlasnik čiji je automobil star minimum deset godina i ne ispunjava standard “euro 3”.
                        Automobil koji se reciklira takođe mora biti registrovan, u voznom stanju, kompletan sa svim delovima.

Comment

• mishkom
                          CBC Senator XXL
                          • 07.08.2007
                          • 591
                          • N/A
                          • N/A

Mene interesuje nesto drugo, paket opreme.. Hteo sam da uzmem 1.2 8v, medjutim ako nude JTD, uzimam! Pretpostavljam da ce biti verzija sa 85KS, ali daju se promeniti pumpa, dizne i instalacija, komp Pa dodje na 115KS+chip Inace motori su identicni, klipovi, hod klipa, radilica...

Najradije od opreme ne bi uzeo nista, samo pripremu za radio, evenutalno klimu.

Alu felne mogu da kupim, podizace napred ima, muziku ubacim najbolju za pare za koje mi oni nude... Pitanje za abs, videh da se nudi samo u najskupljem paketu opreme?hmmm Jel moze i to da se ugradi naknadno? Garancija me ne zanima...

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Trebalo bi da bude dizel u ponudi, ali polako. Ne racunaj na to jos neko vreme. Prvo da realizuju prispele narudzbine, a to ce sigurno kasniti, pa onda tek nove verzije ce doci na red.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Originally posted by Daka
                              Evo ti dizela ali kod komsija: Punto Classic 1,3 Mjet 16V 5 ajtós(5 vrata) 188.141.6 1248 51/70 dízel 2 204 167 ft=6997 evra bez afe!!!
                              Kakve ovo ima veze sa temom?
                              Prvi žuti karton.
                              Toliko ste plitki da ne shvatate da se je tema oko zamene domaćeg vozila domaćim, uslovima oko toga, načini dobijanja uslova ili svega oko toga i da nema veze za koliko se taj auto prodaje u Albukerkiju?
                              Ne niste al ivas bole uvo.
                              Sledeći ko napiše makar dobar dan dobri ljudi a to nema veze sa temom pije ban.
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Manfred
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2007
                                • 905
                                • Beograd

Evo od mene i malo ontopic

Danas je u emisiji sat najavljeno da je iz Italije poslato 350 automobila, tj delova koji ce ovde biti sklopljeni... Naravno cak i ovi u SAT-u su rekli da je to mala kolicina i nadaju se da ce ih biti vise, jer je navala u zemlji velika i premasuje tu cifru vise puta.

Comment

Working...
                                X